Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sofi.MMM

20 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt mondják, hogy minden megváltozik, amikor az ember szülő lesz. Persze az ember rengeteg mindenre számol, és utána is olvas a dolgoknak, tájékozódik, hogy felkészülhessen mindenre. Valójában azonban a szülőség olyan dolog, amire senki nincs igazán felkészülve arra, mert valójában senki nem tudja,…..
Minden anyuka kedvenc apukái hamarosam új köntösben a képernyőkön! Pedig pár hónapja még nem volt túl rózsás a helyzet a sorozat háza táján. Júniusban a sajtó tele volt a Mintaapák c. sorozat körüli botrányokkal: először a Gézát alakító Fenyő Iván ált fel a sorozatból, őt azonban hamarosan 3 másik…..
Míg mondjuk New Yorkban már elővigyázatosságból csak részmunkaidőben nyitnak ki az iskolák, Magyarországon normális, megszokott menetrend szerint tervezi a kormány a tanévet - ennek ellenéreaz iskolák készülnek digitális oktatásra is, ha esetleg mégis beüt a ménykű. A ménykű akkor ugyanis nagyon…..
  Talán egy anyuka számára sem újdonság, mennyire fontos fejlesztő és milyen jó szórakozás a kicsi babák számára  a közös mondókázás: a testi közelség öröme, a szülő(k) szórakoztató előadása, a mondókák könnyed ritmusa és zeneisége a picik minden érzékszervét megmozgató móka. Néha elég komorak,…..
A Covid-19 hatása szinte minden területen érezhető a mindennapi életünkben és valószínűleg sok változás a jövőben is megmarad. Például a kézfogás. Hosszú távon sok ember számára kockázatot jelent, hiszen baktériumokat és vírusokat terjeszthet. Íme 20 olyan dolog, amely eltűnhet a koronavírus után az…..
" A betegsége kíméletlenül végzett vele, rosszabb volt, mint a rák. Bárcsak sejtettem volna, mit jelent ez. Bárcsak figyelmeztettek volna arra, milyen nagy a kockázat. Akkor talán jobban felkészülhettem volna a később történtekre. Vajon az emberek tudják, hogy az igen gyakran csak mániás…..
A koronavírus, és az ekörül kialakult helyzet rengeteg változást hozott már most is magával, és még számos fordulatra lehet számítani a jövőbeli hatásaival kapcsolatban is, legyen szó oktatásról, politikáról vagy a munkavállalásról. Sokan persze már spekulálnak, hogy mivel a párok jóval több időt…..
Az otthoni karantént a média és rengeteg ember a közösségi felületeken egy arany tojást tojó tyúknak festi fel, ahol mindenkinek több ideje van és még annál is több lehetősége, hogy fejlessze magát, vagy olyan dolgokkal foglalkozzon, amire a rohanó hétköznapokban nem jutott idő. Ehhez pedig…..
My Mommy Melody Oliviával az élet 2020.03.24 08:27:13
Mikor egy pár elkezd a családalapításon gondolkodni, akaratlanul is elképzelik, hogy milyen lesz az életük. Látják maguk előtt, ahogy majd kísérik a leendő gyereküket az óvodába, iskolába; viszik a játszótérre a kisbarátaihoz; elképzelik az anyák napjákat, szülinapokat, nyaralásokat...viszont ami…..
Az egész világon hullámmal söpör végig a COVID-19 koronavírus-járvány, közismertebb, médiában is használt nevén a koronavírus. Magyarország kormánya operatív törzset hozott létre a helyzet kezelésére, akik a maguk módján hiteles és naprakész információkkal látják el a lakosságot, és meghozzák a…..
  Amikor a tesztem először pozitív lett a kisfiammal, a hatalmas öröm után átjárt a szívbe markoló félelem is: az előtte való nap ugyanis olyan baleset történt a családban egy, még a pocakban lévő kisbabával (igen, nem véletlenül nem "magzat" a megnevezés, már a sokadik hétben volt). Na ezek után…..
Mivel én magam is nagyon szeretek olvasni, nagyon szerettem volna a kisfiamnak is átadni azt az érzést, azt a fajta borzongást, amit egy jó könyv tud okozni az embernek. Bár még apróság (10 hónapos), szeretném ha idejében megcsapná őt ennek a kedvtelésnek a szele. A könyvesboltok polcai roskadásig…..
Bár a "méret nem minden", ha nem olvastál utána a következő nevezetességeknek, nagy valószínűséggel csalódni fogsz bennük - nem tagadom, én is jártam már így. Veletek mi a helyzet? Kicsivel több, mint két évvel az első rész megszületése után annyi komment, ajánlás és emailes javaslat gyűlt össze a…..
Miért nem tudunk elfordulni, ha a tévében baleset vagy valamilyen katasztrófa van? Miért tart tovább egy rossz benyomás valamiről vagy valakiről, mint egy jó benyomás? Miért nem bírjuk a kritikát, és miért van az, hogy a barátaink egyes fricskáin nem tudunk túllendülni? Mi, emberek, hajlamosak…..
Murphy legfrappánsabb törvénye, hogy ami elromolhat, az el is romlik, de nem is gondolnánk, hogy a gyakorlati életben ez hányféle módon valósulhat meg.  Főleg, ha kisbabás anyuka az ember. Ezért összeszedtem pár olyan helyzetet az elmúlt 10 hónapunkból, ami nem mond ellent ennek a törvénynek,…..
Nemrégiben egy különös képbe futottam bele: az egyetem elején nagyon jóban voltam egy lánnyal, aki ismét összejött az akkori szerelmével. Az egyetemi időben a románcuk nem tartott sokáig, szétmentek és külön utakat jártak, más-más ember mellett voltak párkapcsolatban. 10 év után viszont most újból…..
Köd, nyálkás idő, szemerkélő eső, hideg szél… hivatalosan is megérkezett az ősz, a tél pedig már úton van. Eléggé lelombozza a hangulatom az ilyen szmötyis idő, hidegben pedig az orromat sincs kedvem kidugni a négy fal közül. No de van egy kisfiam, akinek most nyílik ki a világ… és akit…..
Emlékszem gyerekként nagyon élveztem az unokatestvéreimnél lenni, velük lógni. Mivel ők a kertvárosban laktak, házban, kis kerttel, mindig lehetett valami izgit csinálni: menekülni a locsoló elől, tököt faragni, a nagy kedvencünk a szalonnasütés volt. Panelgyerekként ezek nem adattak…..
Nemrégiben az egyik kismama csoportban hatalmas port kavart egy bizonyos kép. A fotó nem volt se erőszakos, se vallásos, se nem volt semmi erotikus tartalom rajta. Sokkal nagyobb „bűne” volt ennek a képnek. Olyan morális értékeket tiport, melyet bizonyos anyukák szörnyű felháborodással tudtak csak…..
A kisfiammal a mai nappal hivatalosan is vége. Túl vagyunk az első 3 hónapon - azon a bizonyos 4. trimeszteren. Lezárult egy korszak. Azt hiszem, bátran állíthatom, hogy átállni az anyaságra az egyik legmerészebb kaland, amiben valaha részem volt. Nyilván voltak elképzeléseim, hogy is fog ez…..
My Mommy Melody Őszinte vallomás 2019.06.18 13:34:52
Korábban azt reméltem, hogy egy nap számítani fogok, de nem így lett. Én egy jelentéktelen ember vagyok. Mindig is az voltam. Hiszen minden ember pótolható. A munkahelyen kirúgható vagy, jön más, aki betanul és elvégzi; egy csoportos órára, legyen az nyelvtanulás vagy edzés, beugrik helyetted…..
My Mommy Melody Öko újragondolva 2019.06.17 14:23:43
Ez pedig igazán félelmetes. A hírekben, internetes portálokon egyre ijesztőbb mozaikdarabok jelennek meg az időjárás teljes szétcsúszásáról: a grönlandi jégtakarók szokatlanul korai és nagymértékű olvadása, a borzasztóan erős sugárzás, a szokatlanul nagy hőség, vagy az egyik napról a másikra…..