Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kontrapunkt

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Háromhelyes rajtbüntetést kapott Max Verstappen az Orosz Nagydíjra, miután úgy látták a stewardok, ő volt a hibás a Lewis Hamiltonnal történő összeakadásában...
kontrapunkt 2021.09.13 19:55:01
@Pierr Kardán: Te igazi idióta vagy. Már az általad hivatkozott esetről is kiderült a felvételek kielemzése után, hogy Verstappen rámenős, erőszakos, balesetveszélyes stílusa jelentősen közrejátszott benne, ebben az esetben pedig egyértelmű a felelőssége.
Attól, hogy valaki szurkol egy versenyzőnek, még nem kell hülyének lennie.
Továbbra sem tekinthető véglegesnek a Formula–1-es Magyar Nagydíj végeredménye: az Aston Martin várhatóan úgy dönt, harcba száll Sebastian Vettel második helyének visszaszerzéséért...
kontrapunkt 2021.08.03 12:15:58
@Indriq: Majd ha látom az F1 hivatalos honlapján a pontokat Hamilton neve mellett, akkor elhiszem, hogy őt hibáztatja a versenybíróság, ami egyébként dönthet szubjektíven, egyéb szempontok alapján is. Egyáltalán nem biztos, hogy az az igazság, amit ők mondanak. Ha nem csak összevissza beszélsz, akkor láthanád azt, amikor a két kocsi tökéletesen párhuzamosan egymás mellett halad.Ekkor Hamilton lassít(vagy fékez), Verstappen pedig tövig a gázon ráhúzza a kocsit. Aki ezt Hamilton hibájának látja, annak baj van a látásával, vagy az agyával. A másik: mint fent írták már, nem Bottas lökte meg Verstappent.
Egyébként ha összeszámolnánk Hamilton és Verstappen pályafutása alatt történt incidenseket, utcahosszal vezetne Verstappen, tizedannyi futamon.
Ezzel a témát lezártam a magam részéről.
kontrapunkt 2021.08.03 08:17:38
@laci_52: Gondod át, mielőtt hülyeségeket posztolsz! Már rég észrevehetted volna, ha másból nem, akkor az utolsó posztokból, hogy Verstappen ugyanolyan hibás volt a versenybíróság szerint, mint Hamilton, csak semmi értelme nem volt a büntetésének, mert kiesett. Ha eddig nem tetted volna meg, kockázd ki az esetet, és látni fogod, hogy sima versenybaleset volt, amit el lehetett volna kerülni, ha Verstappen is elveszi a gázt, mint Hamilton tette. Nem kell mindent egyből készpénznek venni, amit a riporterek mondanak első felindulásból. A balesetnél semmilyen írott szabályt nem szegett meg senki, ellenben az Aston Martin esetében.
Mikor? Melyiket? Döntetlen 2021.06.19 21:55:02
Bravó, született egy döntetlen, amit most majd évekig lehet lobogtatni a hazai foci sikerének bizonyítékaként. Persze ez az eredmény is szép, akkor is, ha tudjuk, hogy a franciák ezt nagyon ellazázták, de ne ünnepeltessük magunkat úgy, mintha a végeredmény 1:0 maradt volna, és azt az ifista szintű…..
kontrapunkt 2021.06.21 14:36:16
@FILTOL: A 330 milliárd nem igaz, inkább 3300 milliárd . Vagy nézz utána, vagy ne hazudozz.
kontrapunkt 2021.06.21 14:48:53
@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: Valóban nem egy "sztár" edző, mindenesetre elég jól kiszolgálja a " legfőbb" politikust. Mindenesetre valószínűleg ő tanította meg az "alibikirály" Nagy Ádámnak, hogy hogyan kell kérni a labdát, ha meg akarja játszani is, nemcsak visszapasszolni a feladónak. A gól pedig azért jöhetett létre, mert nem volt a pályán az, akin a legtöbb támadás megakad. Amúgy igazad van, szerintem.
Az 1950-es években Argentína egy új típusú energiaforrás, a Thermotron nevére keresztelt fúziós erőmű felé fordult. A koncepciót egy cseh származású, de osztrák tudós, Ronald Richter találta ki, aki (saját bevallása szerint) korábban Hitler egyik nukleáris kutatója volt, s aki már 1948-ban…..
Szokták volt mondani, hogy a magyar pálinka akkor is jó, ha rossz. Nos, szerintem nem. Mert nézzük, hogy hogyan készül a jó pálinka: a napsütötte hazai domboldalon érlelt barackot kiválogatom, meghámozom, kimagozom, beleteszem a cefrébe, elviszem egy modern, csúcstechnológiával felszerelt főzőbe,…..
Zéró izzadtsággal 0:2-re lépte le a Malmö a magyar kupagyőztes Honvédot az Európa Liga selejtezőjében. Az eredmény nem Bódog Tamás kudarca, hanem sokkal inkább a magyar foci elégtelen bizonyítványának próbavédése. Azt, hogy az esti meccsből baj lesz, arra már a felvezető műsorból következtethettünk.…..
A NÉBIH „borigazgatója” nemrég gyakorlatilag lesöpörte az asztalról a magyar piacon még inkább újdonságnak számító narancsborokat és pét-natokat. A szükségesnél talán arrogánsabb kinyilatkoztatásra kicsit megbolydult a honi boros közeg, a hullámok pedig egészen a tengerentúlig értek...
kontrapunkt 2020.08.28 15:44:30
@Nancsibacsi: Vagy struccnak tetszik lenni, vagy csak hülye az úr, a KATA kört eddig is ellenőrizték, most pedig átírták, mert az eredeti törvényt is kontárok írták, most ugyanazok változtatták meg.
A vége az lesz, hogy a KATA alá tartozó vállalkozók újra visszatérnek az eredeti szabályozás alá.
Egy illegális, de mégis legális megoldás, „zavarba ejtő” ítélet, háborgó riválisok és még sok korántsem lefutott kör – óriási zűrzavart és zúgolódást keltett a Racing Point autómásolási ügyében hozott ítélet...
"... nem egyszerűen kijelöli az aktuális szelepet, de arról is gondoskodik, hogy az így levezetett harag az ő aktuális céljainak leginkább megfelelő személyekre irányuljon." Sokan nem értik, hogyan lehet egy szabadság- és vendégszerető ország lakosságának jelentős részét éveken át megtéveszteni, ha…..
kontrapunkt 2020.08.03 16:08:57
@Csetepaté márki: Lehet, hogy nem gyűlölködő, de a világ, az evolúció így működik.
A belterjesség öl, butít és nyomorba dönt. Nem hiába bünteti minden normális társadalom, ország, közösség. Ha egy közösség bezárkózik, előbb-utóbb kénytelenek lesznek vérrokonokkal házasodni, ami még a bigott vallásosoknál is bűn, és az így létrehozott, általában súlyosan sérült, beteg utódokkal tölteni meg a Földet.
Persze, ha a cél önmaguk kipusztítása, akkor jó irányba haladnak.
A vérfrissítés mindig, minden társadalom elsődleges célja kell, hogy legyen, és mivel már nem portyázhatunk, és nem szerezhetünk "asszonyt " más népekből, kénytelenek vagyunk beengedni őket, és beilleszteni a társadalmunkba.
kontrapunkt 2020.08.03 17:47:21
@Willkommenskultur: Ha már megszólítottál, muszáj felelnem. Nem, nem telepedhet le bárki még Magyarországon sem.
Úgy látszik, már hatott nálad az orbáni mondás:"Ne arra figyeljetek, hogy mit mondok (hazudok), hanem arra, mit teszek.
A csúsztatásaidra, hazugságaidra nem vagyok kíváncsi.
kontrapunkt 2020.08.04 07:59:03
@Csetepaté márki: Látom, a szövegértéssel Önnek is komoly bajai vannak, vagy ha nem, akkor jön a szokásos csúsztatás. Ha jól emlékszem, nem a migrációról írtam, hanem az általa keltett mérhetetlen gyűlöletről és félelemről.
A családomban pedig vannak sváb, szláv, magyar, finn származásúak. Ha visszamegyünk az időben 500 évet, könnyen lehet, hogy arab, tatár,és még sorolhatnám tovább, származású emberekkel is keveredtek az őseim.
A témában további vitát partner híján nem folytatok.
Tudom, unalmas már a vírussal jönni, de megosztok egy történetet, amit továbbgondolva számos problémának lehet a forrása. Egy hatóság (a munkám miatt) tértivevényes levelet küldött, de véletlenül az egy évvel ezelőtti címemre, ahol azóta nem jártam. A Magyar Posta oldalán az alábbi tájékoztatás…..
Az MNB elnöke olyan kívánságlistát állított össze a 2030-ig tartó időszakra, amelyből világosan kiolvasható, hogy Orbán egymást követő kormányai 2010-től 2020-ig mennyire koncepciótlan, nemzetrontó politikát folytattak. Matolcsy érzékelve a magyar állam zsákutcába torkolló fejlődését, gyakorlatilag…..
Nos, úgy tűnik, hogy egyre több sebből vérzik a kormány remek válságkezelése. Ez a kezelés, amit a sajtóban világszínvonalú kezeléseként adunk el, úgy tűnik, hogy gyakorlatilag teljesen ad-hoc elveken működik. Ezek a lépések immár nem csak az ellenzéki oldalról, hanem a kormánypárti nagyágyúktól is…..
kontrapunkt 2020.04.21 20:51:03
Tisztelt, és egyáltalán nem tisztelt Hozzászólók!
A cikk első mondata egy megállapítás volt a kormányzat eddigi munkájáról.
Ezt a következő kis példával alá fogom támasztani.Előre is mondom, hogy szövegértési nehézségekkel küzdők jobb, ha itt befejezik az olvasást!
Ugye az köztudomású, hogy a vírus emberek érintkezése útján terjed.
Ez tény.
Mit csinál a kormányzat?
Bezárja a boltokat, leszűkíti a nyitva tartási időt, holott nyilvánvaló, hogy előbb-utóbb mindenkinek vásárolnia kell, élelmiszert, a munkájához, hobbijához, otthoni tevékenységéhez szükséges dolgokat, stb..
Így lehetetlen egymástól távol tartani az embereket!
Mit kellene tenni? Szűkítés helyett inkább széthúzni a nyitvatartási időt!
Akár 16÷20 órás nyitvatartási időt is be lehetne vezetni.
Ezzel egy időben elő kellene írni azt, hogy az üzlet nagysága, vagy jellege szerint egyszerre mennyi vásárló, vendég, stb. lehet bent.
A személyzetnek is könnyebb lenne, ha kevesebb a vevő, továbbá nem kellene embereket kirúgni csak azért, mert a szűkített nyitvatartás miatt lecsökken a forgalom.
Akár az eddig bezárásra ítélt szolgáltató szektor is működhetne előzetes bejelentkezést alkalmazva.
Ezután sem lennének többen az utakon és az utcán, mint jelenleg.
A fent leírtak az utolsó mondatot kivéve nem feltételezések, hanem tények.
Aki ezek után is azt hiszi, hogy a kormány jól kezeli a helyzetet, annak nem kellett volna idáig jutni az olvasással, neki csak azt javaslom, kezdje újra a magyar nyelv tanulását.
A kemoterápia végtelenül legyengíti az immunrendszert. Olyannyira, hogy nagyon komoly probléma, nem kellő odafigyelés hiányában akár még halál is lehet egy sima megfázásból, egy egyszerű, mindennapos gombás megbetegedésből, vagy akár csak egy mosatlan alma elfogyasztásából is. Képzeljétek el, hogy…..