Regisztráció Blogot indítok
Adatok
omnesbonipropatria

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A "trianon-szindróma" ugyan ma is ható jelenség, de magának a békediktátumnak valódi gyakorlati jelentősége ma már nincs. Több mint száz évvel ezelőtt országunk már de facto elvesztette területének mintegy 2/3 részét, a Párizs melletti Trianon-palotában csupán ennek a helyzetnek a de jure rögzítése…..
omnesbonipropatria 2019.06.04 12:36:55
Nem tudom, hogy a blogger szándékosan ír le sületlenségeket vagy tudatlanságból...
Egyben gratulálok az index.hu-nak, hogy pont egy ilyen színvonaltalan bejegyzést tesznek ki június 4-én!

Nincs máig ható hatása? Ma már nem számít, hogy magyarként hova születsz? Gazdaságilag még jót is tett az, hogy az ország területének, lakosságának és vagyonanának jelentős részét elrabolták?
Ez most vicc vagy provokáció?

Csak pár példa, hogy milyen szellemiségben telt az elmúlt 99 év, ami lényegében semmit nem változott: Mi van a Beneš-dekrétumokkal? Mi van a 2009-es szlovák nyelvtörvénnyel? 2019-es urkán nyelvtörvénnyel? Ceausescu féle falurombolással? A mai napig jelenlévő magyarokat súlytó nemzetiségi alapú támadásokkal?

Az 1920-as kijelölt határok semmilyen gazdasági, demográfiai elveket nem vettek figyelembe, lényegében a katonailag megszállt területeket csatolták el. A nemzetek önrendelkezésében a magyar nemzetnek nem volt beleszólása. Tény, hogy soknemzetiségű volt az akkori Magyarország, de demográfialiag a trend a magyarság arányának növekedését mutatta a többi nemzetiséggel szemben.

De azt is meg kell vizsgálni, hogy kerültek a nemzetiségek a Magyar Királyság területére, miért lett soknemzetiségű az ország:
- szerbek a 14. század végén a török hódítás elől menekültek a befogadó Magyar Királyság területére
- románok szintén a 14. században a török elől menekülve jelentek meg a Magyar Királyság területén
- szlovák és más nemzetiségeket a Habsburgok telepítettek tömegesen és szervezetten az országba

Természetesen ma nagyon nem lenne mindegy, hogy 20-30 milliós belső piaccal rendelkező és ásványkincsekben, termőterületekben, önálló édesvízforrásokkal rendelkező ország lennénk a mai állapotokkal ellentétben.