Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tom lake

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarország legnagyobb arányú valós lakosságnövekedését produkáló települése 8 év alatt 1562 főről 3225 főre növelte a lakosságát, mely részben egy a településmagtól 4 kilométerre megépített, szomszéd városhoz csatlakozó lakóparknak köszönhető. A Győr melletti Vámosszabadiról illetve a…..
tom lake 2019.06.03 12:05:28
Nagyon átfogó, városhatároknál nem véget érő, agglomerációs "tervtanács" (jó, lehet neki más nevet is adni.. ;) ) központok, ahol közlekedésmérnök, szociológus, orvos, gyógyszerész, postás, építő, építtető, tanár, közgazdász, térképész, stb összeül, és engedélyezteti az egy adott fejlesztést. Mert én ezeket látom:

1. A közösségi közlekedés megrendelőjének tisztázatlansága. A város közlekedése nem ér véget a városhatárnál, pont a mellékelt példa mutatja az aktuális hozzáállás inkompetenciáját.

2. A közigazgatási sziget hiánya. (Én - bár nyilván ez szubjektív vélemény - szívesebben laknék panelban, mert ott legalább van óvoda/iskola/doktor/gyógyszertár/stb...)

3. A kapcsoló infra megépítésének hiánya. Ez már majdnem nonszensz kategória, felhúzni egy több ezres lakóparkot megfelelő környezetvizsgálat/forgalombecslés/szükséges kapacitások megépíttetése stb. nélkül.)

4. A lakók többsége - sajnos - jól átvágott borsodi/nyírségi/stb, akik a "jó élet" reményében és havi 50-100 000 forinttal több fizetéssel kecsegtető állások reményében idejöttek, és 0 tájékozottsággal örültek, hogy kapnak lakást "Győrben" egy CSOK-kal drágábban, mint a családi ház otthon Borsodban/Nyírségben/stb...

5. És ezek mellett totál elszabadult ingatlanpiac, és

6. hozzá nem értő, nyerészkedő politikusokkal, inkompetens városgazdászokkal, ostoba szolgáltatókkal, vogonokkal, stb...