Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vikatori

18 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rákom-bákom Haj-jaj 2024.02.24 21:39:11
Már régóta szerettem volna egy bejegyzést szentelni a hajamnak, az ő sorsának, történetének bemutatására. A bejegyzés apropója, hogy a minap megjött a rendelt a hajvasalóm, így ma, életemben először (na jó, másodszor…) kivasaltam a hajam. A kopaszság ugyebár a rákos betegek skarlát betűje,…..
Rákom-bákom Update 2023.10.22 22:25:26
Nem tudom megindokolni ezt a hosszú kihagyást, így utólag sajnálom is. Sok gondolat, érzés nem jön vissza már az elmúlt majdnem egy évből. Mondjuk vannak, amikért nem kár. Például, mikor olyan igazán bömbölve sírtam a konyhakövön, mert kiborultak a szekrényből a műanyag doboztetők. 7 hónap…..
vikatori 2023.12.19 22:16:33
@Majolie: nagyon köszönöm, hogy leírtad. ❤️
Rákom-bákom Viszlát 2023! 2023.12.19 22:13:52
Emlékeztek a Covid időszak klasszikus poénjára? Mikor éveken keresztül minden decemberben azt gondoltuk, ennél szarabb már nem lehet, a következő év ennél csak jobb dolgokat tartogathat. És megint itt tartunk, december van, számot vetünk és imádkozunk, hogy 2024 legyen kicsit kegyes…..
Rákom-bákom Rák és a halál 2023.10.18 21:44:21
Majdnem egy éve írtam utoljára, sok minden történt, igyekszem bepótolni. Ezt a bejegyzést tavaly Mikuláskor írtam, mikor Pelé bejelentette, hogy IV stádiumú rákja van. Ő sajnos azóta elment. Én azóta is jól vagyok szerencsére, szeretném folytatni a blogot, mert jól esik leírni a gondolataimat a…..
Azt, hogy rákos lettem, sosem titkoltam senki előtt. A közeli családtagok, barátok nyilván az első perctől fogva értesültek mindenről, és mivel a diagnózis maga egy hatalmas, életreszóló trauma, az első időkben még egy sima, idegenekkel folytatott beszélgetés alkalmával is nehéz volt magamban…..
Rákom-bákom Harangszó 2022.10.23 22:03:31
Az Országos Onkológiai Intézet, az OOI vagy csak simán Kék Golyó egy hatalmas területen fekvő intézet rengeteg épülettel, zegzugos belső úthálózattal, saját kápolnával. A kettes metró végállomásától, a Déli pályaudvartól pár perc séta csak. Ülök a metrón, reggel általában tömeg van már az Örsön,…..
Rákom-bákom Mi a jó a rákban? 2022.10.18 22:15:17
A rákterápiás Simonton csoportban a pszichológusunk, A. sokszor előveszi az átkeretezés módszerét, ami röviden összefoglalva azt jelenti, hogy a szemüvegünket lecserélve megpróbáljuk meglátni a rosszban a pozitív dolgokat. Ez egyébként az élet minden területén hasznos, de valljuk be, kevés…..
Rákom-bákom Visszatértem 2022.10.18 15:40:35
Bő két hónap után újra billentyűzetet ragadtam. Sok minden történt azóta. Belecsaptunk a kemóba, ma csorgott le a harmadik adag, szépen haladunk.  A csendszünet oka lelki volt, besokalltam a ráktól. A Pet-Ct eredménye küldött padlóra, amiben az áll, hogy a májban és a tüdőben valószínűsíthetően…..
Rákom-bákom Vihar előtti csend 2022.08.11 11:44:02
Nincs nagy kedvem írni. Valahogy nem akarok a rákkal foglalkozni. Kikapcsoltam a facebookon a mellrákos csopit, nem keresgélek a neten, elég volt. Nem a betegségre akarok koncentrálni, hanem a gyógyulásra. Megvolt egyébként az első randi a Kék Golyóban, vizsgálatok még aznap. Vér, vizelet, mellkas…..
Az előző bejegyzésben leírtam, hogy a klasszikus, nyugati orvoslásban bevett rákterápiás módszerek mellett hogyan képzelem el a gyógyulásom elősegítését az alternatív módszerekkel. Ahogy azt leírtam, a hagyományos terápiát, úgymint kemoterápia, műtét, sugárkezelés (ha minden igaz, ebben a…..
Ahogy telik az idő, úgy ülepszik az emberben még egy ilyen hatalmas, villámcsapás-szerű krízis is, mint a rák-diagnózis. Nem könnyebb lesz, csak a fejünk tisztul ki egy kicsit, ami lehetővé teszi, hogy hátralépve a problémától megvizsgáljuk, mit tehetünk egy ilyen helyzetben.  Az elejétől fogva…..
Rákom-bákom A covid közbeszól 2022.08.02 14:23:36
Az Onkológiai Intézettel való első randim füstbe ment, a hétvégén már éreztem, hogy beteg leszek, de betudtam az idegállapotomnak. Aztán hétfő reggel határozottan az volt az érzésem, valami nincs rendben, borzasztó torokfájás gyötört, csináltam hát egy covid gyorstesztet, ami pozitív lett. Ahogy a…..
Rákom-bákom Budapest, te csodás! 2022.07.30 22:27:53
Haladunk, mondhatnám. Megvan a mell biopszia leletem is, nyilván rák, hiszen a nyirokcsomók is azok, így nem lepődtem meg, a sokkon már két hete túlvagyok. Mivel a két terhességemet leszámítva sosem kellett az egészségügy vendégszeretetét élveznem, így nincs tapasztalatom, hogy mennek a dolgok, van,…..
Mindössze két és fél hete derült ki, hogy mellrákom van, de azóta a gyerekeim elaltatása utáni kb. egy órányi énidőm nagy részét a neten való kutakodásokra szántam. Mondjuk az olvasgatást, sorozatnézést jobban élveztem, de az élet nem póniudvar, ahogy a Németországban élő unokatesóm szokta…..
Rákom-bákom Várakozás 2022.07.24 12:21:35
A Google nem barátja a rákosoknak. Mindent is feldob. Mik a jelei a mellráknak. Hogyan előzhető meg a mellrák. Milyen túlélési statisztikái vannak. Nyilván rákattanok, rákattintok. I.stádium 99%, nem is rossz. II.stádium 85%, ez már nem olyan jó, a 15% kurva sok. Az én 2 cm fölötti daganatom már…..
vikatori 2022.07.26 21:25:36
@Majolie: Köszönöm a kedves szavakat. :)
Tudtad, hogy a mellrák vezető halálok nők körében? Hát azt, hogy négyszer olyan gyakori a mellrák, mint a méhnyakrák, mégis a nők csak kis hányada jár mammográfiára, méhnyakrák szűrésre sokkal többen? Hogy minden 8. nő mellrákos lesz élete során? Sorold fel magadban 7 barátnődet. Egyikőtök rákos…..
Rákom-bákom Ironic 2022.07.24 12:21:30
An old man turned ninety-eightHe won the lottery and died the next dayIt's a black fly in your ChardonnayIt's a death row pardon two minutes too lateIsn't it ironic, don't you think? Alanis Morrissette - Ironic Idén leszek 40. Egy bő hónap múlva. Kislányom születése óta, tehát 8 hónapja érzem…..
Rákom-bákom A kezdetek 2022.07.24 11:56:29
Valahogy a rákkal kapcsolatos cikkek, blogok, könyvek mindig megtaláltak. Ahhoz tudnám ezt a vonzódást hasonlítani, mint mikor az ember lelassít az autópályán bámulni, mi történt a szalagkorlát túloldalán. Szimpla katasztrófa-turizmus fűszerezve egy kis horror-film nézős borzongással.…..
Évek óta figyelem, vizsgálom a Magyar sörpiacot, amely nem kis meglepetésemre, tényleg ontja magából a jobbnál jobb termékeket, még ha a minőség nem is feltétlen állandó. Nem túlzás azt állítani, hogy közel két éve gyűjtöm az anyagot ennek a posztnak a megírásához, s egyben a bátorságot is, mert…..