Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tarcsa_es_a_bakter

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Kedves" sofőr a fekete Mazdában! Először is azzal kell kezdenem, hogy elnézésedet kérem, amiért ma a középső ujjamat mutogattam neked Budaörsnél. Belátom, nem volt szép tőlem. Remélem, értékeled kedves szavaimat, mert ezek voltak az utolsó kedves szavaim hozzád. Miközben az ujjamat mutogattam,…..
tarcsa_es_a_bakter 2019.05.31 23:01:37
Nem szoktam írni, de azért álljon már meg a menet...
Oké, ne szakadjon el a cérna akkor sem, ha tahóval találkozunk. De vegyük észre, hogy Zsófi sem ment neki a másiknak - és nem is fog legközelebb sem -, vagyis nem szakadt el a cérna.
De tényleg a legtöbben közületek elfogadja, hogy általában ez így normális? Rendben van, hogy az együttműködés elemi szabályait felrúgjuk?
Tessék csak elmesélni: A bevásárlóközponban is ez lenne megfelelő magatartás? Ha nem tolom rá az előttem álló fenekének a kocsit annyira, hogy ne férjen oda senki, akkor máris normális lesz befurakodni?
Ti, akik Zsófit kezdtétek "aprítani" (és a történet lényegének szempontjából irreleváns elemekbe kapaszkodtatok), mit szólnátok, ha miközben sorban álltok a bevásárlóközponban, és az előttetek álló már tett 1-2 lépést - de pl. éppen SMS-eztél, ezért nem azonnal toltad a saját kocsidat utána -, valaki betolja a saját kosarát? Csendben nyugtáznád, hogy "vannak ilyenek, de hát ez van"? Vagy rászólnál (=duda)? Ha pedig a tolakodó egy 165 cm-es 15 éves kamasz, akkor nyakonragadod és hátrapenderíted? Vagy "figyelmetlenül" nekimész a saját kosaraddal többször is, amíg szóvá nem teszi, és akkor "végre" lehet hangosan is rászólni? Ha pedig 2m-es szekrény az illető, akkor csendben kussolunk?...
Mi a különbség, tessék mondani?
Talán az, hogy autóban kevésbé kell szembesülni saját tahóságunk tükrével, mert miután befurakodtunk, nem halljuk, hogy zúgolódik mögöttünk a sok kis hülye... ugye? Vagyis "én már bent vagyok, nyertem egy kicsit, a többi pedig le van sz.....a". Merthogy "én tökösebb vagyok, és úgysem jönnek nekem, mert nehogymá. Ha meg igen, majd jól pofán vágom."
Nos, ez szánalmas.
És nem, az nem válasz, hogy "ilyen a világ". A valódi válasz az, hogy "igen, most sajnos ilyen, mert ilyenné teszitek". Azok is, akik tolkodnak, és azok is, akik ilyenkor Zsófit ekézik.
Aki a történetben nem veszi észre a felháborító lényeget, az szégyellje magát.
Egytől egyig.