Regisztráció Blogot indítok
Adatok
UKT

10 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Montenegróban több száz turistacsalogató hely van: az ember süttetheti a hasát Budvában a tengerparton, gyönyörködhet a Kotori-öböl szépségeiben vagy akár kirándulhat a hegyek között a Durmitor Nemzeti Parkban, illetve a Lovcen környékén. Az ország fővárosa, Podgorica teljesen kívül esik ezen a…..
Pristina? Hát oda meg minek megy az ember nyaralni? És valóban, Koszovó fővárosa nem éppen a turizmusáról híres. Mi ennek ellenére lóhalálában megnéztük Európa legfiatalabb és egyben legszegényebb államának fővárosát. Jobban mondva a vitatott hovatartozású területet fővárosát. Fillérekért vettünk…..
UKT Villámkirándulás Svájcban 2019.08.21 19:58:09
Rövid, 2 napos barátlátogatásra ugrottunk ki Svájcba. Gyönyörködtünk Svájc természeti kincseiben a Jungfrau-nál és keresgéltük a luxustól leesett állunk a mediterrán hangulatú Luganóban. És vajon mi köze van a magyar kártyának Svájchoz?   A Wizzair Baselbe induló járatai gyakran olcsóak, így nem…..
UKT 2019.08.27 09:05:21
@gabroca: bennünk is megfogalmazódott, hogy jó lehet ott élni :) bár azért kíváncsiak lennénk a lakásárakra :DD télen azért valószínűleg picit rosszabb az időjárás, de összességében eléggé mediterránnak tűnt a hely.
UKT 2019.08.27 09:09:09
@szőkekék: köszi az infót :)) végül pár utazást leszámítva autóztunk, így talán nem érte volna meg kiváltani, de mindenképp hasznos infó a jövőre nézve :))
UKT 2019.08.27 09:09:38
@UtazóTódi: köszi a tippet :))
Kutaiszi után Chiaturára indultunk a már szokásos marshrutkával. Az út kb. 2,5 órás volt, az ár pedig 6 lari, vagyis egészen méltányos, 600 Ft körüli. Bőven utánaolvastunk Chiaturának, így tudtuk, hogy mire számíthatunk: egy szegényes és szomorú bányavárosra. És miért olyan különleges ez a hely? Ki…..
UKT Kutaiszi felfedezése 2019.07.28 11:16:00
A budapesti karácsonyi kiruccanásunk után visszatértünk Grúziába és bele is vágtunk egy újabb kalandba. Mivel már kismilliószor megtettük a Kutaiszi-Tbiliszi távot busszal, ami egyébként cirka 250 km (és 5 órás buszút, hja, a grúz infrastruktúra nincs a toppon :D ), ezért úgy döntöttünk, hogy…..
Egy előnyös ösztöndíj lehetőségnek köszönhetően tölthetjük el a következő hónapokat Grúziában. Amíg én a Kaukázusi Egyetemen tanulok addig Balázs a videóvágási technikáit fejlesztgeti, csiszolgatja. A tanulás mellett szerencsére sok szabad időnk van, így nyelvet tanulunk (angolt) és…..
UKT Milyenek az irániak? 2019.07.06 10:41:04
Iránnal foglalkozó sorozatunk első része Irán és a média viszonyát boncolgatta (https://bit.ly/2NxJrNY ), míg a második rész a kicsit kevésbé ismert iráni narratívákat és nézőpontokat volt hivatott bemutatni (https://bit.ly/30f4iY1). Befejező, záró epizódunkban egy kicsit igyekszünk közelebb hozni…..
UKT Az iráni nézőpont 2019.06.10 18:28:10
Első cikkünk Irán kétarcúságát boncolgatta (https://bit.ly/31mK3Zv), a jelenlegi pedig áttér egy kicsit az ideológiai és geopolitikai törésvonalak mezsgyéjére. A nyugati sajtó hajlamos azzal vádolni Iránt, hogy a perzsák egyoldalúan igyekeznek elpusztítani a nyugati világot és annak vívmányait, de…..
UKT A kétarcú Irán 2019.06.10 12:08:18
Az Iránnal foglalkozó cikksorozatunk első, bevezető részében Irán és a média kapcsolatát vizsgáljuk. Milyen a hírek természete és vajon miért ilyen rossz a renoméja a perzsa országnak?    Kicsit ülepedett most már az élmény, eltelt egy kis idő Tbiliszi óta. A grúziai kalandunk óriási…..
A belgiumi villámvakációnkra még ősszel, Grúziában vettük meg a repjegyeket. Elsősorban azért vágytunk Belgiumra, mert még nem jártunk ott, másodsorban van egy olyan fogadalmunk, miszerint meg kell látogatunk az összes európai fővárost és onnan be kell szereztnünk mindenhonnan egy-egy mágnest.…..
UKT 2019.06.09 23:12:07
@doppeladler: Jogos, ezt benéztük. Köszi a javítást :)