Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Laszlo Gabris

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az atomenergia nem titkolt vágya az, hogy a fúziós reaktoroknak köszönhetően hamarosan komoly versenytársként térjen vissza az áramszolgáltatás területén. Ehhez persze az elmúlt évek tapasztalata alapján rengeteg pénzre és türelemre van szükség — a fúziós energia mindig csak 10 [vagy 15, vagy 20, a…..
Laszlo Gabris 2020.07.25 13:40:10
@Kovacs Nocraft Jozsefne: További remek félrefordítások:

Joint risk assessment = izületikockázat-felmérés

Regular emergency drills = rendszeres emergenciás fúrók

Timely rollout of ERP = E.R.P. kellő időben történő kigördítése

Steel fixing standards = acél rögzítőnormák

Republicans Grill IRS Chief Over Lost Emails = a republikánusok elveszett e-mailek felett sütögetik az amerikai adóhivatal főnökét

We saw her duck = fűrészeljük a nő kacsáját
Alighanem sokan vagyunk úgy (én biztosan), mint a mai poszt Los Angelesben élő szerzője (egyben törzsolvasó és -szerző), Zsuzsi, jelesül, hogy gyakran eszünkbe jut, most már jó lenne, ha lassan véget érne ez a furcsa, nyomasztó álom és folytatódhatna a régi életünk. Nos, ez egyelőre nem lesz…..
2013 októberében költöztünk Spanyolországba a férjemmel, jelenleg Alicante mellett élünk két kutyánkkal. Magyarországon rádiósok voltunk, itt pedig saját vállalkozást indítottunk: a vásárlói visszajelézések szerint az ország legfinomabb kürtőskalácsát áruljuk immár 7 éve. Az elmúlt években…..
A tisztán égő hidrogén kulcs szerepet játszik majd Európa szén-mentesítésében, tette közzé az IRENA, az International Renewable Energy Agency januári Abu Dhabi-ban tartott összejövetelén, írja a RechargeNews. A zöld hidrogén várhatóan a legolcsóbb fajta hidrogénné válik a következő öt év során a…..
Laszlo Gabris 2020.01.23 20:18:37
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A Nap ingyen süt, a szél ingyen fúj" ... a földrengés ingyen reng, a tűzhányó ingyen hány, az árvíz ingyen árad. Ezekkel is kellene valamit kezdeni végre. Gretácska?
Laszlo Gabris 2020.01.23 20:22:03
@Mistral1011: Vigyázni kell vele, mert zöld hidrogénből zöld mellkasszőrzet nőhet. Utána hagyományos hidrogénnel ki lehet szőkíteni, ha nem tetszik, hogy kizöldellt az asszony.
Laszlo Gabris 2020.01.23 20:35:05
@igazi hős: Babfőzeléket kell előállítani a zöldárammal, mert az finom és fridzsiderben tárolható.
Ennek a cikknek az első részét (A globális felmelegedésre a válasz Afrikában van) másfél éve írtam. Megírtam, négyszázezren (!) olvasták, majd többségünk nem csinált semmit - én sem. Azóta is csak a sodródás megy. Ebben a cikkben arról írok, mi az, ami felé sodródunk. És persze arról is,…..
Elárulok egy titkot: miközben Dmitry Glukhovsky Metró-trilógiáját olvastam, szabálytalan időközönként, ütemesen vertem a fejem a falba. No, nem azért, mert valamiféle Aha-élményt nyújtott volna a történet, hanem mert a kötet olvasása közben jöttem rá: saját előítéletem foglya voltam akkor, amikor…..
Laszlo Gabris 2019.08.17 22:02:52
@croc: Ah, ezt nem tudtam, hogy a szerző maga akarta az angolos átírást. Köszönöm a javasolt irodalmat is! Utánanézek.
Van egy szál, amely összeköti Jurij Gagarin, Neil Armstrong és Buzz Aldrin vállalkozását Fernão de Magalhãessel, azaz közismertebb nevén Magellánnal. Nemcsak az ismeretlen felfedezésének vonzereje, tettük földrajzi, gazdasági és politikai értelemben is forradalmi jelentőségű volt, kiterjesztették az…..
Laszlo Gabris 2019.08.17 20:32:13
A Föld igenis lapos! És mivel a Föld lapos, a Hold is lapos kell legyen. Az amerikaiak ezt már régen tudják, úgyhogy a holdutazáshoz kitaláltak egy rém egyszerű módszert: megvárták, amíg a Hold pontosan a Föld alá kerül, akkor elballagtak a Föld szélére, és leugrottak onnét a Holdra. Ott matattak egy kicsit, megvárták, amíg a Föld kerül a Hold alá, és visszaugrottak.

A magyarázat rávilágít arra is, mi történik az emberrel, amikor meghal.

Az ember lelke rendszeresen kiszáll a testéből, amikor elalszunk. Aztán visszajön, amikor felébredünk. Nagynéha emlékszünk is pár dologra, ami a lelkünkkel történt, amikor szanaszét mászkált. Az ember akkor hal meg, amikor a lelke olyan messze elcsámborog, hogy leesik a Föld széléről. Néha meg tud kapaszkodni és visszamászik, de senki se hiszi el, amiket összehablatyol a halálon túli élményeiről. Pedig igazak!

Na mindegy, szóval a lelkek túlnyomó többsége egyszerűen leesik, aztán olyan jól érzi magát odakint, hogy nem jön vissza többet. Az elárvult test meg megbüdösödik. A lelkek közben buliznak, és halhatatlankodnak az Isten tenyerén. Az Isten időnként legyint egyet, amikor valami igazán komoly dolog jut eszébe. Akkor pármillió lélek visszaesik a Földre, és keres magának új testet. Beleköltözik, de nem árulkodik a régi életeiről, Isten ments! Az meg van nekik szigorúan tiltva!

Ezt a történetet minden vallás ismeri, csak a lélek távoli életét cifrázzák másként.
A világ értelmezésére, és létrejöttére számtalan elképzelés született már, és van pár olyan felvetés is, ami azt eredményezi, hogy  végül mi magunk sem fogjuk tudni megmondani mi is a valóság, és hol kezdődik a képzelet. Nekem egy ritka elképzelésem született a világ értelmezésével kapcsolatban, de…..
Görögországról alighanem sok minden eszébe jut az embernek, kezdve a tengertől az ókori kultúrán át a gazdasági válságig. Vajon mi az, amit egy határátkelőnek az ország (ezen belül is esetünkben Leszbosz szigete) taníthat? Sok mindent az élet élvezetétől a közlekedés sajátos értelmezésén át egészen…..
Finn tudósok, Maki Kaurismuki és Björn Jonagold, fantasztikus felfedezést tettek, amikor egy isten háta mögötti Északi-tengeri szigeten Antasklaskirun-on kutatták a helyi élővilágot. A sziget teljesen elzárt a külvilágtól, ezért is nyújt a tudománynak végtelen tárházát az ott élő fajok…..
Laszlo Gabris 2019.07.24 19:38:39
@moloy: Siva.
Nem Balázs az első, aki több külföldön töltött év után rácsodálkozik a magyar ügyintézés egyes sajátosságaira. Neki speciel egy erkölcsi bizonyítványhoz kellett hiteles angol fordítás – és ekkor kezdődtek a meglepetéssel teli kalandok…..
Laszlo Gabris 2019.05.25 21:36:03
Magyarországon nincs mit tenni, de ha külföldre kell hiteles fordítás, akkor tudom ajánlani a németországi FL Intercoop irodát: www.fl-intercoop.de/kontakt.php Magyar a tulajdonosa és kiváló minőségben fordít számos nyelvről számos nyelvre, kiemelten magyarra és magyarról.