Regisztráció Blogot indítok
Adatok
King Tiger

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Zárt osztály 2009.02.21 06:00:00
Patrióta gazdaságpolitika lesz mostantól; eddig ugyanis valamiért nem az volt, de majd most megpróbáljuk. A patrióta politika pedig olyasmi, hogy megmondjuk a Tescónak, mától nyolcvan százalékban áruljon magyar élelmiszert. Az még majd eldől, hogy ezt méterben, értékben vagy…..
King Tiger 2009.02.21 09:37:06
Jajteszegény!

Vedd már le a globalista szemüveged, és vedd észre, hogy ez a liberális gazdaságpolitika - márminthogy a szabad piaci verseny majd mindent megold! - mostanára igencsak megbukott. Már évekkel ezelőtt felhívták arra a figyelmet különböző tanulmányok, hogy a termelés kihelyezése Kínába és más hasonló országokba az EU-s országok saját finanszírozását teszi tönkre. (Értsd: ha a cégek - saját jól felfogott profitérdekeiktől vezérelve - kitelepítik a termelést, nem a saját polgáraiknak adnak munkát, nem ott (az anyaországban) fizetik a járulékokat és az adókat. Ergo az állami bevételek csökkennek, a TB finanszírozás ellehetetlenül stb stb. Ezeket a folyamatokat órákig lehetne elemezni, de erre most nincs mód.
Az eredmény: a nagy multicégek világszerte ott kuncsorognak most kormányaiknál, hogy támogassák már egy pár milliárddal őket, mert különben nagy baj lesz. Akkor most az állami szerepvállalás a gazdaságpolitikában most kell-e vagy sem? (Ez is egy külön téma, szerintem egyébként igen.)
Ami a magyar árut illeti: el lehet most poénkodni azon, hogy mi lesz most akkor a banánnal meg a kólával, de a probléma ugye nem ebből adódik. Nézz csak körbe a multik polcain, hogy azok a termékek amiket mi is termelünk, vajon honnan származnak? (Lengyel alma, spanyol paprika, kínai hagyma stb.) Ezeket - no meg a magyar tejet - nem azért árulja a multi olcsóbban, mert nálunk csak jóval drágábban lehet megtermelni, hanem mert ő a központi beszerzése révén tömegáron szerzi be. Az egyes országok termékszubvencióiról még nem is beszéltem...Továbbá a magyar beszállkítók sanyargatásával a pultpénztől kezdve a fél éves fizetési határidőig. Hol itt az esélyegyenlőség?
Inkább vágják le a tehenet, irtsák ki a gyümölcsösöket és hintsék be a földet sóval. Naja. A mi szerepünk maradjon pusztán a felvevőpiac.
Igenis lehetne polgárainkban annyi önkontroll (hiszen ezt államilag ugye tilos szabályozni!) hogy nézzék meg hogy mit vesznek, és - lehetőség szerint - nálunk megtermelt árut vásároljanak!
Uff. Beszéltem.
   Olyan meleg van, hogy reggel az ember a borotvahabot fújja a hónaljába, a felesége fogkeféjével mos fogat, a gyerek málna ízű fogkrémjével és legfőképp, egy borotvaszerű, de  Vénusz márkanevű rózsaszín termékkel próbálja eltávolítani az arcszőrzetét.…..
King Tiger 2008.07.07 18:28:25