Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Spírea

29 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Ha nem lesztek olyanok, mint a gyermekek, nem mentek be az Isten országába” (Mt 18,3) – minden keresztény ismeri a jézusi mondást az evangéliumból. Őszintén szólva nekem mindig gondot okozott ez a szakasz. Vajon milyen értelemben kellene a gyerekekhez hasonlítanunk? Mert azt…..
Spírea 2015.01.06 20:07:09
@matthaios,@YganA::
A beszéd teljes fordítása elérhető:
www. tavlatok.hu/64tanulm.htm
Sőt, Nemeshegyi Péter atya kiegészítéseivel olvasgató. Épp a napokban került a szemem elé.
Hegyek közül Amikor 2011.02.27 21:16:21
 Nemes Nagy Ágnes:  AMIKOR Amikor én istent faragtam,kemény köveket válogattam.Keményebbeket, mint a testem,hogy, ha vigasztal, elhihessem.  Ma kaptam.Vígasztaló, hogy kaptam - volt kitől kapjam, s tudta mire van szügségem, s még a nyelvet is ismeri, amin…..
Egyszer volt, hol nem volt egy kislány - na, jó, nem is olyan kicsi.... Aki az első lelkigyakorlatos élményéből származóan, minden lelkigyakorlatra bepakolt egy naaaaagy tábla csokit: mondván el jön az a nap, amikor a csoki vigasza szükséges a lelkigyakorlat folytatásához. Igaz,…..
Illetve most aludta ki magát, s mondom: "Talita kum!"..
Hegyek közül Kívánság 2010.05.15 09:51:33
Ha valaki köszönt ma, kérem mellőze a Halász Judit féle énekelt verziót.Mert nagyon útálnám, ha "még sok ilyen szép napom" lenne!!!!!!!!!!!..
Hegyek közül 30 nap 2010.04.01 11:57:52
Volt egy hónap, - Amikor minden este megkérdezte valaki, hogy hogy vagyok, és a "jól vagyokon" túl is meghallgatta a választ.- Amikor szimmetrikus kapcsolat épült, barátság mélyült beszélgetésekben, hallgatásokban.- Amikor beszélhettem és hallgathattam semmiségekről,…..
A forradalmat úgy definiálom, hogy a hatalom végleges eltörlése, mégpedig erőszakmentesen, hiszen az erőszak a hatalom egyik megnyilvánulási formája.Amikor a hatalmi elit irányítja és vezényeli le a folyamatokat, azt inkább puccs-kísérletnek nevezhetjük. Még akkor is, ha az…..
Hegyek közül utószó 2010.03.06 18:12:00
Borgese-nek van egy novellája, valahol az éteri világban játszodik, ahol sok ezer év után találkozik Káin és Ábel, és leülnek beszélgetni. Azt kérdezi Ábel Kaintól:"- Emlékszel, hogy te megöltél engem?- Nem, nem emlékszem. Hogy volt? - kérdezi Káin.- De jó, hogy ezt…..
Hegyek közül ... 2010.03.02 19:36:38
Mi csak azt akarjuk, hogy szárnyalj!Mondták a sündisznónak, és belerugtak...
Hegyek közül Téli Olimpia 2010.03.01 23:23:00
Most, hogy vége az Olimpiának,  és álmatlan éjszakáim felszabadultak, jöhet egy új bejegyzés? Az utolsó esemény egy igen nívós jégkorongdöntő volt a két nagy rivális között: Kanada-USA. ( Az eredetileg esélyesnek gondolt oroszok nem jutottak…..
Hegyek közül Levelet írtam 2010.01.23 19:35:00
S már is helyesbítenem kell: nem levelet, emailt. Pedig nosztalgiával emlékszem még arra az időre, amikor borítékot címeztem, bélyeget ragasztottam s úgy adtam fel a - ha fontos volt ki tudja hányszor újraírt - levelet; aztán pedig lestem a postást, mikor érkezik válasz rá.Szóval…..
Spírea 2010.02.08 22:43:05
@audrey9: Azé' még lehet, megpróbálom azt a postagalambot is......
Az enzimek olyan folyamatokat katalizálnak a szervezetben, ami nélkülük is végbemenne, de ezekkel a vegyületekkel sokkal gyorsabban. De ha az enzim aktív magjához egy inhibitor kötödik, akkor az foglalja le és nem képes a reakcó felgyorsítására. Ha ez a vegyület kompetitiv…..
Az jó, hogy sokan nagy elhatározásokkal érkeznek ide. Noha sokszor a nyitottság elég lenne - és legtöbbször pont ez hiányzik. Ilyenkor - hacsak közben nem módosít a hozzáállásán,- csalódottan távozik. Mert.... az Isten nem úgy ugrál, ahogy szeretné...Az is jó, hogy…..
Hegyek közül A hóördög 2010.02.12 15:10:00
Tegnap, valamikor késő este, munka után kimentem sétálni. Tele volt a fejem.... is.Majd félméteres szűz hóban bandukoltam, ami valami egészen különleges érzés: ahogy sejtelmesen világít a hó, körülölel a csend, és csak lépteim nesze az, ami megtöri - de az is úgy, hogy…..
Hegyek közül Mor von Dír 2010.02.08 11:42:00
Miért, hogy (majdnem) minden itt megforduló vendég megfogalmazza:"de jó lehet itt lakni!"És igen jó...Csak azt felejtik el, hogy itt is megvannak ugyanazok a dolgok, amik a hétköznapokhoz tartoznak: takarítás, mosogatás, ami elromolhat az itt is elromlik, ide is érkeznek…..
Hegyek közül Könyvtár 2010.02.03 14:01:00
*  A pécsi belügyeket nem követem, az információk csak hallomásból származnak, hátterüket nem ismerem, nem jártam utána....Szeretem a könyvtárakat... Mióta az eszemet tudom - na jó, szóval mióta olvasni tudok, mindig jártam könyvtárba. Már az illata is jó érzést…..
Spírea 2010.02.07 21:42:35
@audrey9: Hm.... a kommented eszembe idézte, amikor a könyvtárnak a hajdani Deák-kúria (Deák Ferenc szülőháza) adott otthont, s oda jártam... szintén hetente. A barátaim inkább a kastély előtt ekrgetőzve vártak - amibe aztán persze én is beszálltam. S amíg ők üres kézzel "harcoltak, addig nekem nagy "tekintélyt" adtak a nállam lévő könyvek ( ami "fegyverként" is használható volt, ha a helyzet úgy kívánta. (Hehe)
Hegyek közül Nem értem... 2010.02.05 10:45:00
miért mindig egyszerre akarnak meglátogatni az ismerőseim???/És persze akkor,amikor amúgy is el vagyok havazva, és inkább nyugalomra és egyedüllétre vágyom, mint hulla fáradtan vendéglátósdit játszani a szabadidőmben is./Most hétvégére hárman jelentkeztek be.Olyanok, akkikkel…..
Bemegyek az üzletbe, kivárom a sorszámom, ami most egy normális eladóhoz irányított.Kis türelmet kér: hirtelen szerver-leállás kb. egy óra múlva, ha visszajönnék.... Na, még szerencse, hogy itt kezdtem - volt még más elintéznivalóm a városban.Új sorszám - "régi"…..
        Kölcsey Ferenc: Himnusz Isten, áldd meg a magyart,Jó kedvvel, bőséggel,Nyújts feléje védő kart,Ha küzd ellenséggel;Bal sors akit régen tép,Hozz rá víg esztendőt,Megbűnhődte már e népA múltat s jövendőt!Őseinket…..
Hírszemelvények:1. Földrengés Haitin.2. Másnap ott a Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapata.3. Megérkezett a Református mentőcsapat.4. Az adományvonalon 17 millió forint gyűlt össze.(....)A katolikus krónikában megjegyezték, hogy van egy számlaszám (amit nem mondtak el), ahová a…..
Hegyek közül Kánai... 2010.01.17 11:31:00
Valaki észrevette...S bár a víz is oltotta volna szomjam, borrá változtatta.S lett a hétköznapból  - ünnep."Nem tudom mi a sorsod, de egy dolgot tudok: csak azok lesznek igazán boldogok, akik keresték és megtalálták hogyan lehet másokat szolgálni.”(Albert…..
 Én csak a fenntartható rendre vágyom...  Megvalósulhat ez egy háztartásban?  .... rémlik valami fizikai tanulmányaimból, hogy még zárt rendszerben sem. De nem adom fel!..
Hegyek közül Szombat esti láz 2010.01.09 13:30:00
Van a náthának egy speciális fajtája, ami időről időre előjön - és már naaaaaaaagyon útálom: amikor nem kaptam el senkitől, nem fáztam meg/fel és mégis hőemelkedéssel, fejfájással, gyengeséggel, takonykórral küszködöm.Szeretethiányos nátha - így hívom.Akkor jelentkezik,…..
 Only historians can do that./ Samuel Butler /... a gyengébbek kedvéért, akik hozzám hasonlóan nem beszélnek angolul:"Isten nem mindenható, hisz nem tudja megváltoztatni a múltat. Erre csak a történészek képesek." Megjegyzéseim:1. Én is tanultam…..
Hegyek közül Névnapi 2010.01.06 23:20:00
"Azért találták fel, - emeljünk kalapot! -   Régi bölcs atyáink hajdan a névnapot:    Másképp a szeretet közülünk kihalna;    Mert a halandó, nem lévén alkalma,        Sohasem óhajtaná embertársa…..