Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rolling Tramp

18 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon megugrott az e-bikeok eladása kishazánkban is az utóbbi pár évben, így hozzám is egyre több ilyen jut el, ha akarom, ha nem. Én meg kíváncsi ember lévén alaposan ki is próbálom őket. Érdekes téma ez nekem, mert az „E” részhez nem igazán értek, így azt a felét laikusként közelítem meg. De…..
  Még a 2017-es road tripre vettem ezt a kisbuszt, ami egy Chevy Express 1500, 2000-ben gyártották 5,7L V8 blokkal, és természetesen automata váltóval. Egy öreg jómódú nyugdíjas bácsi hirdette, egy menő helyen, tehát remélhető volt, hogy karban volt tartva. Ez így is volt, a tavalyi 13000km-t…..
Rolling Tramp 2019.08.21 21:19:13
@Borzasztó Károly: Mindenki máshogy szeret utazni, én imádok bringázni, de utazási formának nem választanám, mert túl lassú. Kocsival kb 5x annyi hely és élmény fér bele minden napba. Nekem ez számít, másoknak meg más a fontos és mint az élet is mutatja jól bevált eszköze a bicaj a világutazóknak. Nekem sporteszköz volt mindig, az is marad. Valóban el vagyunk kényelmesedve:)
Rolling Tramp 2020.08.18 13:11:42
@Hollohazi Hedwig: szia, most látom, hogy erre nem válaszoltam. Egyterűt vagy nagyobb terepjárót, esetleg kisbuszt de a legkisebbet. Attól is függ mi a cél, ha terep akkor kell a masszív összkerekes gép de ha ez nem számít akkor egyterű. Keveset eszik, gyors, kényelmes és épp elég a tér benne. Újzálandon és itthon is ilyeneket használok. Teljesen elég, sőt két embernek sem vészes. A kombikat én nem szeretem mert abban már nem tudok felülni sem. de ha csak egy pár hetes út akkor ki lehet bírni. igaz konhy neem lesz. A zuhanyzás meg mindig kint. azt max egy buszban tudod bent megoldani. ez a legnehezebb...
Rolling Tramp 2019.08.21 19:46:24
@Borzasztó Károly: Érdekes megoldás, de nem szivesen húztam volna át Death Valley-en vagy Tioga Passon:)
  A legutóbbi Beszámolóm A Sequoia nemzeti parkból volt, ahol komoly fék problémákkal küzdöttem, ezt másnap, ha nem is elsőre, de aztán sikerült megoldani. Még ajándék gyümölcsöt is kaptam a szervízbe. Sőt a bicajom is sikerült egy szervízben kicsit gatyába rázni. Elképesztően szép helyeken…..
  Illegal rafting 15 dolláros gumicsónakkal a Sequoia nemzeti parkban, majd egy újabb találkozó a medvékkel, autószerelés éjszaka a nemzeti park  közepén ahol véletlen bentragadtunk.  Reggelire Alex és Tobi összedobott egy szuper palacsintát, tehát a nap csodásan indult. Majd elindultunk a Sequoia…..
Haladtunk tovább északnak, így pont útba esett a Glacier nemzeti park. Ez egy nyáron is havas környezet közel kanadai határhoz. Hatalmas csúcsok, és szikrázó napsütés fogadott minket. Alig találtunk parkolóhelyet, csináltunk itt egy jó túrát. Az összekeményedett, de még mindig vastag havon lehetett…..
Rolling Tramp 2019.07.09 09:51:35
@rozsomák: Köszim hogy kiszúrtad, javítottam:)
Rolling Tramp 2019.10.25 09:59:30
@geegee:
NAgyon szépek valóban...:)

Nem próbáltam még, nem kellett szerencsére, de szerintem valamit ér. Ha nem azonnal lesből meglepve támad, van időd elővenni (nadrágszíjon, zsebben tárolandó, nem a táska mélyén...) , biztosító pöcköt eltávolítani és ha kell fújni. Kicsi és gyorsan használható, nem kell vele hajszálpontosan célozni...ez semmi másról nem mondható el.

Bár láttam olyat aki 9mm-essel a melkasán túrázott, kérdeztem miért, és mondta hogy vadállatok és hülyék ellen:)

VAnnak jávorszarvasok is, főleg kanadában és az északi részeken USA-ban. Nagyobbak mint skandináviában és tudnak veszélyesek is lenni. Sajnos velük nem találkoztam...
  A pasadenai rosszarcok hangerőversenye mellettem a parkolóban nem sokat segített a jó alvásban, de ez van, ha az ember megcsúszik és rosszul jönnek ki a dolgok. Tényleg alapszabály, hogy világosban kell szálláshelyet találni.  Mondjuk a felhőbe borult város képe fentről nézve némiképp…..
Van úgy, hogy ki van találva a nap, aztán az élet megcsavarja kicsit… na, ma párszor megtette. Kellemes 10 fok napsütésre ébredtem, kajáltam és indultam a trailre, ami ki volt nézve. Csakhogy 5 perc után belebotlottam két srácba LA-ből, akik épp indultak egy másikra. Gyorsan megkérdeztem őket, mit…..
      Reggelre egész elviselhető 27 fok lett, de ahogy kisütött a nap, kezdett olvadni a kocsin a festék, fél nyolckor már nem esett jól a napsütés. Pont nyitásra értem a Visitor Centerhez, ahol nagyon szuper tájékoztatást kaptam mindenről. És még a vízkészletem is fel tudtam tölteni. Csak…..
Slab City, The last free place Az volt a terv, hogy korán kelek és irány Joshua Tree-vel kezdek, de persze megint elment az idő… ezért menetközben inkább dél felé Slab City-nek vettem az irányt, ami jobban útba is esett, meg rövidebb program is. Persze most is kértem az élettől az ostort,…..
Rolling Tramp 2019.09.30 17:38:13
@midnight coder: Mert érdekelt, és kíváncsi voltam voltam rá, ez egy igazán különleges hely. Ha a szövegből nem lett volna egyértelmű, minden fájdalmat megért. :)
  Pár nap előkészület és aklimatizáció után útnak is indultam, hogy újra körbe csavarogjam Amerikát, Colorádótól nyugatra, ezúttal ősszel.. Éjszaka kellemes 14 fok volt, így jól aludtam a Prescott melletti csodaszép táborhelyemen. Villámgyors reggeli után azonnal indultam a kinézett Prescott…..
Rolling Tramp 2019.09.10 22:46:24
@Jobban tudja: Először is örülök, hogy részese lehettél egy vadnyugati kalandnak. Gondolom te is nagyon élvezted. És nagyon remélem nem fertőzted meg a kedves és optimista Amcsikat a rosszindulatoddal:)

Másodszor és ez a lényeg, veled valami komoly baj lehet…:) de erről nyilván már te is tudsz:)

Harmadszor a rosszindulat(od) ezen a szinten már szórakoztató:)

Amúgy te vagy az első ember, aki negatív hangvételű levelet írt, viszont te rendesen odatetted magad. Gratulálok:) Mondjuk látom ez neked rutinból megy. Vettem a fáradtságot és megnéztem a többi kommentedet is itt, és hát el kell ismerni zseniális vagy, mindenhez (is) értesz a Matyó hímzéstől, az utazásokon keresztül a politikáig. Sajnos nem tudtam végig olvasni minden kommented, mert, ahogy nézem, elég jól ráérsz osztani az embereket, de amit láttam az mind nagyon negatív és nagyon kioktató stílusú. Nem tudom mikor és hol szenvedtél el az életben ekkora sérelmet, ami miatt most mindenkit bátani próbálsz, de szerintem ezzel foglalkoznod kellene, mert így az egész életed ilyen marad és, ahogy nézem ez neked sem túl jó.

Pár helyreigazítás, ha már nem sikerült kicsit sem mögé nézni a dolgoknak:
-A saját közösségi oldalamon erről az egészről szinte semmi nincs, mert nem magamat akarom promótálni, hanem az embereket buzdítani, inspirálni, hogy vágjanak bele valami hasonlóba, ha megtehetik. ÉS pont ez a lényeg, ez egy alacsony költségvetésű út volt, igazából annyiból hoztam ki a 7 hónapos világkörüli utat mintha itthon lettem volna. Bár tudom valakinek így is elérhetetlen, de sokkal többek meg tudják csinálni, mint amennyien hinnék. Idővel majd erre is kitérek, hogy hogyan. Természetesen ott is várom építő és hozzárértő kritikáid:)

-Dicsekvős fotók:) hány fotón láttál engem??

-Mint mondtam nem luxus út volt. Ha azt mondom a luxus untat, úgyis azt mondod biztos savanyú a szőlő… meggyőzni nem tudlak nem is akarlak. így maradjunk annyiban, hogy csóró vagyok a luxushoz és akkor legalább lesz egy pontod neked is:) Nekem többet ér hét hónap ilyen furgonlakós, csóró csavargás, mint pár hét luxus, aztán vissza a gályába, azt meghagyom neked:)

-Dubai nagyon nem az én világom, nem vonz, Sydney viszont nagyon bejött, igaz csak egy jóbarátom kanapéja jutott (ha neked is van ilyen barátod, akkor szerencsés vagy, szerencsésebb mintha szállodára futja), és az ő öreg toyotáját használhattam csak limuzin helyett, de HIDD El ez nekem jó, sőt sokkal jobb mint ha egy hotelben lennék. Szerencsés vagyok, nem vágyom oda. De látom, te nagyon, remélem összejön :)

-Mondanám, hogy jár neked még egy pont, de sajna nem. Ugyan nem szedtem fel egyetlen kinti lányt sem, de mentségemre szolgál, hogy pár hónapot barátnőm is kint volt velem, illetve mikor nem, arra is viszonylag logikus magyarázatot ad a tény, hogy nekem van… remélem neked is és minden ok, és nem amiatt vagy ilyen feszült :)

-Étterem? tényleg nem figyelsz, low budget út volt, nem is tudom amcsiban talán 5-6 étteremben (ideértem a jobb hamburgerezőt is) voltam max ezen a két úton, 5 hónap alatt. A fele jó volt a többi nem. Bár lehet nem hiszed, de kívánom, hogy átéld egyszer: sokkal jobban esett hasonló csavargókkal, vagy kint élő haverokkal, barátnőmmel, stb palacsintát sütni a csípős reggelen a természetben, mint egy menő étteremben unatkozni. Sőt egy zacskós leves is jobban esik így, de felejthetetlen élmény még szintén hamburgert csinálni a sivatag közepén, úgy, hogy közben prérifarkasok kuncsorognak körülötted. :)

Sajnálom, ha ez neked fáj, de nekem ez így volt jó, mi több tökéletes. Nem hiányzott a luxus max néha a meleg vizes tusolás, de erre legalább emlékezni fogok, minden napjára és estéjére. Ha te is így tudod élni az életed, az szuper és gratulálok, ha nem akkor az éles kritikák helyett lehet inkább magaddal kéne picit foglalkoznod.

Én meg nagyon remélem, hogy lesz pár ember, akit részben ez a blog fog majd egyszer inspirálni, hogy útra keljen, úgy, oda és azzal, ahová, és akivel ő szeretne menni.

Kívánok neked sok sikert és boldogságot az életben:)
Rolling Tramp 2019.09.10 22:47:30
@meatclone: köszi, nem vitt padlóra:) de kedves a támogatásod:)
Délelőtt a fáradtságtól eltorzult arccal, zombi állapotban, a nettó létezésért küzdve átvezettem Zionba, ahol nekem már ismétlés volt, de a megunhatatlan Narrow és Angels Landing trail került terítékre, ja és a Canyon Overlook trail... Szerencsénk volt, mert a Narrow-al kezdtünk, amit másnap…..
Rolling Tramp 2019.08.10 23:09:17
@Kyria: Nekem végig mázlim volt az idővel. Csak itt a legvégén volt kicsit esős. De próbálom abban is meglátni a szépet:) Olyankor más ritkán látott arcát mutatja. Én is csak az egyik Antilop ban voltam de nem elékszem melyikben. Mázlim volt, ingyen szép időben és véletlen egy profi fotós stábbal, akik beállítottáka a kis compactom amit akkor használtam úgy hogy zseniális képeket lőhettem. Sajnálom hogy nektek nem volt ekkora szerencsétek:(
Rolling Tramp 2019.08.21 13:57:42
@Frady Endre: Vele én sem, de szerintem ő sem velünk így mindenki jobban jár:))
Folytattam utam Coloradoba, aludtam trailpark közepén varázslatos környezetben, majd kaptam ajándékba jó sok gyümölcsöt, aggódtam medvék miatt. Mindezt persze újabb fantasztikus colorádói traileken. Majd Salt Lake City felé vettem az irányt, ide érkezett barátnőm, a következő egy hónapot együtt…..
Rolling Tramp 2019.07.26 18:23:54
@FutureFry: Nagy élmény lehet télen is meg olyankor ahogy irtad, igazából mindig zseni, csak a tömeg rontja a képet kicsit. Szerintem amúgy vannak téli látogatások, mert mintha láttam volna reklámokat meg brutál nagy kerekű hójáró terepjárókat erre a célra. Csak félek kicsit húzós a buli...
Rolling Tramp 2019.07.27 09:02:15
@FutureFry: remélem egyszer így is láthatom majd:)
Whistlerből eléggé sietnünk kellett vissza délre, mert kevés időnk maradt és még megszerettem volna mutatni barátnőmnek a Zion, Bryce és Grand Canyon vidékét is még. így aztán Washington és Oregon államon gyakorlatilag keresztül robogtunk. Minimális 1-2 órás napi megállókkal, kis pihivel és…..
Még szebb hegyek, még szebb tavak, folyók és vízesések. Na meg hatalmas gleccserek. Hihetetlen helyeken jártunk bármerre is mentünk vagy néztünk. Valószerűtlenül kék tavak, és folyók mindenhol, nem úgy kék, mint Európában, hanem mintha valami opálos színezék lenne benne talán a jég olvadáshoz meg…..
Menekülnöm kellett a sivatagból, annyira meleg volt. Moab (Utah) után eredeti terveimnek megfelelően Colorado magasabb és ezáltal hűvösebb hegyeibe vettem az irányt. Sikerült is a 40 fokból egyből 3400 méterig, a hóhatárig jutnom. Egy meseszép tó, helyenként havas partján aludtam, de előtte még…..
A felkészülés és a járgányok beszerzése Régóta motoszkált bennem, hogy kéne valami igazi kiszakadás a megszokott, bár amúgy sem túl unalmas életemből, így 2017 nyarán belevágtam régi álmom, egy nagy amerikai roadtrip megvalósításába. Nem turistás 2-4 hetes rohanás, hanem olyan igazi laza, lesz, ami…..
Rolling Tramp 2019.05.29 11:16:19
@slowMotion:
-Mi nem mentünk be mert ha jól emlékszem kicsit drágának találtuk, meg iszonyat sokan voltak akkor és nem is akkora extra azthiszem. Ha jól tudom Tucson ban van valami nagyon brutál cucc de későn tudtuk meg így az is kimaradt.
-aszfalton azért a 2-3 óra sehol senki talán túlzás de nagyon nagy senkiföldje területek vannak és nagyon kevés ember. Benzinkut viszont valóban van hogy órákig nincs és ha van is drága. Mindig meg kell tankolni a városokban.
-nekem könnyebben szokott menni, de ez része sajnos
-nekünk annó a 7 személyes amit csak 5-en béreltünk 125000ft ra jött ki, 3 bejegyzett sofőrre (ez ugye drágítja a biztositás miatt) 18 napra kb. ugyanott leadva mint ahol felvettük (ha máshol adod le az gyakran durva felár) azt gondolom 125 ezer majd 3 hétre szállás és kocsi egyben az ajándék ár. Az napi 2250ft!!! ennyiért hostel sincs. Kis kocsi sem. És még tele sem volt a kocsi. Persze egyedül már lehet más a matek. NAgyon nem mindegy az sem mikor nézed, főszezonban azért drágább lehet, ez okt legeleje volt kb.
Rolling Tramp 2019.05.29 21:14:56
@slowMotion: igen arra gondoltam
Rolling Tramp 2019.06.23 23:12:37
@meatclone: Igazából vannak, sőt a face oldalamon írtam is róla. De akkor hamarosan kiteszem ide is:) kövesd és látni fogod:)
  A filmekben is gyakran megjelenő Moab adta az én USA iránti örök vonzalmam első szikráját, még valamikor 2001-ben, mikor egy mountainbike (MTB) versenyen vettem részt itt. Azonnal és totálisan lenyűgözött ez a fantasztikus, semmi máshoz nem fogható táj, a végtelen terek, a szakadékok és mély…..
A sikeres és gyors előkészületek után, amiről itt olvashatsz: https://rollingtramp.blog.hu/2019/05/27/180_nap_egy_furgonban_amerika_legszebb_reszein#comment-form  elindultam a semmiben, mert ahogy már írtam pontos terv nem volt csak irány…   Sedonaból indulta a túrám keletnek, a sivatag felé, hogy…..
Rolling Tramp 2019.06.09 20:16:24
@slowMotion: Örülök neki:)
Rolling Tramp 2019.06.12 08:42:49
Szia,
válaszok:

1, én oda kb 4-5 éve mentem először és utoljára. Szép volt de kb 15000ft, sajna ami indián kezekben van az fizetős, nem lepne meg ha hamarosan a horseshoebend is az lenne. És igen előre be kell jelentkezni, szerintem napon belül is vannak felkapottabb időpontok, gondolom mikor legszebbek a fények, mert úgy süt a nap. Mi nem jelentkeztünk be előre, hanem próbálkoztunk több helyen. Végül az volt a szerencsénk hogy valaki nem jött el a megbeszélt időpontra és így befértünk, szerinte kis szerencsével ez máasnak is összejöhet. A Subway trailre is így jutottunk be idén amúgy. Az is hónapokkal előtte becsekkolós...

2, Sokféle heli túra van, de azt majd ha öreg leszek és nem tudok ennyit sétálni. EZ neekm is kb 8 óra volt, de nehéz főleg a hőség miatt. A sötétben indulás valóban ajánlott.

3, Én a szabadban aludtam vagy ott a Lone rock primitiv campsite, csak wc van de szuper hely. 14dodó egy este/ kocsi ha jól emlékszem és nem / ember

4, Nagyon sok helyen van meseszép naplemente

5, én mentem amíg tudtam de volt ahol csaka fejem főlé emelt hátizsák volt kint a vízből én már alatta

6, Soha nem voltam a skywalkon, és ott sem, azt hallottam nem éri meg nem akkora élmény és drága. Annyi ingyenes csúcs élmény van hogy ezért én nem fogok fizetni

7, én nem láttam egy kigyót sem, talán nyomokat néha. De vannak, erre helyi barátaim figyelmeztettek. Ha valahol csörög a bokor (csörgőkigyó) akkor menj a másik irányba!

8,Ahogy mondod, sokan így csinálják, eladják vagy odadják másnak így még olcsóbb lehet. Igen hajnalbana grand canyon is nyitva volt, nem tudom ilyenkor mi lenne a feladat, én csak behajtottam és kész

9,Biztos vannak zűrösebb részek, nekem nem volt semmi negatív élményem arra sem. De tapasztalatom elsősorban tényleg a természetben van. Oda nagyon jó emberek járnak szerintem:)