Regisztráció Blogot indítok
Adatok
M. Szlávik

8 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Írta: M. Szlávik Tünde 17 évesen, a hosszú, összefogott hajával olyan volt, mint egy szamuráj, csak a keresztben álló kard hiányzott a hátáról Édesanyám gyakran mondogatta, hogy a Jóisten akkor a legkegyetlenebb, amikor teljesíti a kívánságainkat... Gyerekként annyiszor szerettem volna…..
Írta: M. Szlávik Tünde Az embert habos kakaóval ébresztgetik, napközben hájjal kenegetik, este szemkiesésig hagyják olvasni… Jó lehet nagyszülőknél nyaralni… Nekem sosem volt részem benne. Mindkét nagymamám a faluban lakott, bő száz méterre tőlünk egyik is, másik is. Nem sok értelme lett volna a…..
Írta: Kecskeméti Zsuzsa Azt ismerem igazán, mikor az arany búza két oldalt kicsit elgörbíti a teret  Mikor hosszú útról érkezem haza, alig várom, hogy elkezdjen tágulni a látóhatár. Ismerem, milyen az, mikor a zenit görbül. Szinte csak azt ismerem. A többit csak láttam már. Csak azt ismerem…..
Írta: Kecskeméti Zsuzsa Ha szerencsém van, már legalább bugyi van rajta Kisgyerekes anyukának lenni többek között azért jó, mert olyan élményekben lehet részem, mintha egy burleszkfilm főhőse lennék. A reggel a kedvencem, mikor 7.45-re be kell érnem az iskolába, de előtte még Lillát el kell…..
Írta: Kulcsár Attila  Itt mindenki törzsutas, ismerik egymást Gedeon mindig nagy utazó volt. A gimnáziumba bejáró egyetemistaként kezdetben hetente, majd havonta megtette a 270 kilométert oda-vissza, a fővárosig. Amikor középvezető lett, már a cégközpontba kellett felutaznia, értekezletekre,…..
Írta: Borbély Balázs Remény a szerelemre, a boldogságra, esetleg mindkettőre Május éjszakája az év egyik legszebb éjszakája. Május éjszakája (azaz „május ieccakája” – ahogy Szatmárban mondják) az április harmincadikáról május elsejére virradó éjszaka. A szerelmesek igazi ünnepe. Nálunk nem…..
Írta: Borbély Balázs A hajhullámomnak akartam alárendelni további életemet, féltettem a pajkosan bodorított fürtjeimet Az Ecceri fiúéknál Mikulás is hagyományos disznótoros nap volt, főleg Miklós (Mikulás) estéje. Volt, hogy hétköznap is megülték, megölték a derék állatot. Gyerekkoromból két olyan…..
Írta: Ésik Sándor  A jó aratásnak jó illata van Az aratásnak illata van! Nem a mindent beborító, törekes porral szálló szalma tüsszentésre ingerlő orrpiszkálására gondolok, bár a kevésbé figyelmes és türelmetlen embernek talán csak ez marad meg a szaglószervében. Nem mondom, lehet, hogy ez az, ami…..