Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Utazás dallal

22 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na, remek... Megint megbuntettek a kozteresek a Váci utcában... Gyönyörűen énekelek az egyszal hangommal, örülnek az emberek, mondanak nekem szépeket, mint "Legszebb hang, amit valaha is hallottam életemben", mosoly varazsolodik az arcukra, a síró kisgyerek megnyugszik és elhallgat, a kislány…..
Felejthetetlen emlék az első moldvai utazásom 2008. júliusában, amikor a Magyarfalusi Napokra hívtak meg énekelni. Fogadd szeretettel ezt a kis hangulatvideót az első napról:   Zene: Barozda együttes. Erről az albumról letöltheted:   Igyekszem még majd több képet is előbányászni Erdélyből az…..
Utazás dallal Frusztráltan 2019.07.02 21:13:50
Imádnám ezt a blogot csinálni, mert szeretek írni, sokezer nagyon klassz fotóm van az utóbbi majdnem másfél évtizedből, helyes kis videókat is vettem fel, jó sokat, és imádnám neked mindet megmutatni, hogy egy picike kis hangulatot te is elkaphass mindabból a szépségből, amit én átélek, amivel…..
Majdnem teliholdas nyáréjszaka a Budai Várban... Itt énekeltem, a Mátyás-templom oldalbejáratánál. Ez a felvétel is úgy készült, mint az Utazás dallal c. sorozat többi darabja: mindenféle technikai manipuláció nélkül azt a hangot, látványt és hangulatot kapod, mintha ott állnál közvetlenül…..
Itt töltöttem utolsó svédországi évemet, 2012. végéig. Vikingföldnek nevezem a Stockholmtól Nyugatra fekvő Malaren tó szigetvilágát, mert az egyiken található Birka, az első svéd város, a vikingek főhadiszállása. (Nem vicc, ez a neve). Én a Faringsö nevű szigeten laktam, egy inkább tanyabokornak…..
  Amikor éppen nem valami mást énekelek, azóta ez a koreai dal van mindig az eszemben, reggeltől estig... Naplemente a Duna fölött, Budapesten, Korea nemhivatalos himnuszával, a 600 éves Arirang énekkel. Többszáz változata van, és mindenki szabadon énekelheti saját előadásmódjában. A szöveg,…..
Persze, vannak rendes fellépéseim is, nem csak az utcán énekelek. Ezt a jó kis koncertet például a Facebook dobta fel, tíz évvel ezelőttről, ezen a napon. Budapest IX. kerület, Ferenc tér, kellemes nyáreste. Háttérzenének kellett volna lennem a pavilon bárban, de inkább igazi koncertszerűség volt:…..
Párszáz magyar és néhány koreai (plusz egy-két más nemzetiségű turista) énekelt a Margit-hídon 2019. május 29-én elsüllyedt Hableány hajó áldozataiért, közel ahhoz a ponthoz, ahol a roncsokat megtalálták. Az Arirang agy kb. 600 éves koreai népdal, Korea nemhivatalos nemzeti himnuszának is tekintik.…..
Két dal az elsüllyedt Hableány hajó szerencsétlenül járt utasainak, legénységének és hozzátartozóiknak. Csütörtök este az előző éjszaka történt hajóbaleset közelében sétáltam, itt, a Margit-hídnál, és muszáj volt egy kicsit énekelnem, amivel talán egy kis könnyebbséget hozhatok a lelkeknek.…..
Utazás dallal 2019.06.02 18:08:38
@modus vivendi2: Valóban szép dal, nagyon köszönöm. Üdvözlettel, Gerák Andrea
Nem egy ötven évvel ezelőtti Jiří Menzel film, hanem igaz történet a XXI. század elején, Český Krumlovból, pontosabban a szomszéd faluból, 2017. májusából. Előzmény: életemben először (már-már rituálisan) megfürödtem a híres Moldva folyóban, majd uzsonna után elindultam vécét keresni, innen: Meg…..
Hőségriadó idején szeretünk (vagy legalábbis szeretnénk) vízparton pihenni - legyen az mesterséges vagy természetes víz. Most a világ legszebb és legizgalmasabb természetes strandjait gyűjtöttem össze - talán monitoron keresztül is hűsítő..... A Sautadet-vízesés Franciaország déli részén, Avignon…..
Utazás dallal 2019.05.28 20:11:35
Utazás dallal Féleurós dal 2019.05.17 17:31:29
Íme a dal, amely az előző fél évben fél eurót hozott a konyhára! Ahogyan említettem az Utazás dallal - újratöltve című tájékoztató bejegyzésben, ami arról szó, hogy mi is itt ez az egész, mit csinálok, miért és hogyan: Az Utazás dallal egy kis hobbi-projektnek indult még néhány éve: néha…..
Tavaly szeptember. A terveknek megfelelően lement a maraton Sydneyben. Jó, jó. És akkor hogyan tovább? Mi értelme lesz a 7-10 kilométereknek munka után? Hazajöttünk és egyeztettem Erikával, a Zedzőmmel, hogy hogyan tovább. Megállapodtunk, hogy az UB lesz az én helyem. Gyorsan kitalálta Erika, hogy…..
Utazás dallal Tündérmese 2018.10.01 11:52:39
- Maga egy tündérmeséből jött? - kérdezte a férfi a kastélypark tavának partján, a még virágzó vízililiomok fölött, és a már rézszínbe készülődő vadgesztenyefák lombjai alatt, a tündöklő bársonyosan simogató napsugarak elköszönő táncában. -Ugye, milyen gyönyörű itt? - széttárt karommal körbeölelve…..
Utazás dallal 2019.05.16 20:31:34
Utazás dallal Welkam 2019.05.15 15:42:55
Üdvözöllek, Gerák Andrea énekes vagyok.  Egy ideje a Facebook és az Instagram rejtélyes okok miatt blokkolta az "igazi" blogomat (http://andreagerak.wordpress.com), így aztán most kipróbálom, hogyan működik ez itt.  Lesznek útibeszámolók, fotók, videók, dalok, versek és egyéb írások.  Bővebben…..
Az Utazás dallal egy kis hobbi-projektnek indult még néhány éve: néha beleénekeltem a mobiltelefonomba, miközben felvettem magam körül azt a helyet, ahol éppen voltam. Egy szép kis utca, tér, folyópart, mikor mi. Külföldiül úgy hívják, hogy Travel With a Song. Gondoltam, érdekes lesz, ha megmutatom…..
Ellopott pillanatok, fülbekúszó mondatok, múló, vagy egy életre megmaradó benyomások. Budapest. Közel húsz év külföld után újra itthon hosszabb ideig az embernek talán valamivel fogékonyabbak az antennái az ilyen apró momentumokra. Pest azért csak Pest, na.  Kellemes olvasgatást, szórakozást,…..
Utazás dallal Budapest, Párizs 2019.04.17 15:20:14
"Különös találkozások Tavaly októberben a betlehemi Születés Templomában francia hölgy sodródott mellém a tömegben. Amikor megtudta, hogy magyar vagyok, elmondta, hogy a fia Budapesten tanul és nagyon szereti a fővárosunkat és Magyarországot. Majd megszorította a karomat és megilletődve azt…..
Igen, november végén jöttem haza a hosszú, megszakításokkal együtt húsz évi csavargásból. Kérdezte valaki: "Na, és hogy jött be a hazaköltözés?"  A válaszom, ahogy éppen eszembe jutott, és ami még most, írás közben jön hozzá: Felbecsülhetetlen értékű, hogy a családdal, régi barátokkal,…..
Utazás dallal A folyó (vers) 2018.04.11 11:21:08
Utazás dallal (Travel With a Song) - Vienna by Andrea Gerák A folyó Pártok és kormányok, eszmék és izmusok, irányzatok és vallások jönnek és mennek, megölnek és ünnepelnek. Polgárok sírnak és tapsolnak, jajongnak, zajongnak, keseregnek, imádkoznak, kiáltoznak, öklendeznek, örvendeznek. Madarak…..
Első megmártózásom a Moldva folyóban! Bikini nincs nálam, de sebaj: nem pendelyben ugyan, hanem csinos kis nyárirucimban meg bugyiban elálldogálok egy kicsit a vízben. Csak ezek a kövek ne lennének; be kell szereznem valami spéci szandált, amilyen az evezősöknek is van. A csehek nemzeti folyója…..
Utazás dallal Egy darab csoki  2017.03.01 08:53:44
Mire képes egy kis darab csoki... Tegnap délután Bécsnek egy olyan kerületében jártam, ahová turista még csak véletlenül sem vetődik el; egy üzletben akadt dolgom. Utam egy játszótér mellett vezetett, amelynek a járdához közeli sarkában egy 10-12 éves forma kislány ült a rugós kislovon, átölelve a…..
Szeretettel ajánlom minden honfitársamnak J. Hasulyó dokumentumfilmjét, megéri végignézni – akármerre is legyünk a világban! Szívesen ajánlottam fel a rövid betétként elhangzó…..
Utazás dallal 2012.09.12 13:15:00
MIBŐL ÉL A ZENÉSZ (ÉNEKES)? Birta Miki gitáros blogján ismét megpendültek a húrok egy másfél éve írt, de ma is aktuális bejegyzése kapcsán: Miből él a zenész? A mondandóm hosszabb lenne, mint amennyit egy hozzászólásba illő odabiggyeszteni, ezért itt fejtem ki, íme: Üdv a gazdag, irigyelt, zenei…..