Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TalpraCigány

6 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyertek cigányok, gyertek fehérek. Kommunikáljunk! Olyan sztorikat várunk, ahol a cigányok szelídek, megértőek, szerelmesek, hősiesek, bátrak, értelmesek, szorgalmasak, becsületesek, szenvedélyesek, kedvesek stb. Tehát olyanok, mint amilyen mindenki más lehet ebben az országban,…..
TalpraCigány 2009.10.06 14:41:30
@hummingbird: csak kár hogy ez nem olyan látványos mint egy késelés, vagy egy verekedés.
TalpraCigány 2009.10.06 15:11:56
@darkmirjam: wow. ez tök jó sztori:) kitehetem postnak?
"A Nép - Te vagy!" írta le nektek az alábbiakat: "Volt egy lány (cigány) akit most mindegy, hogy ismertem meg, meg az is mik voltak a részletek ami miatt úgy alakult, hogy indokoltnak látszott megmenteni két lakás illetve szoba bérlése között átmenetileg egy hétre. Be is…..
TalpraCigány Jönnek a cigányok 2009.10.04 14:39:00
...és jöjjenek is. Itt volt az ideje. Kállai László roma jogvédő, egy békés menettel kívánja felhívni a figyelmet arra, hogy szarul bánunk a cigányokkal. Jövő vasárnap híveivel együtt, a Hősök terére érkezik. A "szalonrasszisták" -akik mindig készséggel elismerik hogy a…..
TalpraCigány 2009.10.08 19:27:29
TalpraCigány 2009.10.08 21:06:22
ok
Zsuzsa története: "Józsefvárosi lakásom előtt a gangon játszottam egy cigány kisfiúval és egy kislánnyal. Néha bejöttek, próbálgatták a számítógépemet. Aztán, ahogy felnőttek eltűntek. Mostanában nyaranként a fiú zongorajátéka hallatszik ki a gangra, volt már…..
Tegyük fel, hogy a cigányok ugyanolyan emberek mint mi. Fontos nekik a családjuk, a barátaik, és ha tehetnék, akkor jómódban, egészségesen, tisztességesen élnének. Aztán tegyük fel, hogy nem mindenki rasszista aki reflexből utálja a cigányokat, de eddig csak rossz tapasztalatai…..
TalpraCigány 2009.10.06 18:26:31
@Caramon: nem a rablógyilkost akarom megmenteni. egyetértek a büntetőjogi szigorítással. de az nem igaz h: már volt idejük alkalmazkodni, nem tették és ebből nyilvánvalóan következik hogy nem is képesek. nyilván nem lesz könnyű a változtatás, és a demagógok időről időre előjönnek azzal hogy: miért nem a magyar anyákat támogatjuk, miért a cigány kapjon munkát, amikor a magyarnak sincs stb. Ezt lehet nyomni a végtelenségig. Ezért nem történik soha semmi. De nem kell megoldanunk a problémát, elvagyunk így is. Igaz hogy a környező országok úgy húznak el mellettünk, mint a gyorsvonat, de mi még pöcsöljünk pár évtizedet a cigánykérdéssel. Meg minden mással amihez így áll a magyar. Hogy mindig más a hibás, hogy senki nem vállalja a felelősséget, hogy előbb ő lakjon jól és csak utána jöhetnek a társadalmi problémák, miközben ez utóbbi kettő kéz a kézben együtt jár.
TalpraCigány 2009.10.08 14:00:47
@Fényhajú: igazad van: egyrészt tényleg arra van szükség hogy élhetetlenné, és vállalhatatlanná kell tenni a cigány életforma negatív pólusát, másrészt viszont (és ehhez az alcélhoz kapcsolódik ez a blog is) kell nyújtanunk egy vonzó alternatívát.
Darkmirjam története tökéletes lesz kezdetnek: "Néhány éve apám autóját vontattam, egy Budapesttől kb. 80 kilométerre lévő kisvárosból egy Pesti szervízbe. Az automata sebváltó ment tönkre, akkoriban csak ott javították. Tudom, automata sebváltós autót eleve nem szabad…..