Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egon, az egér

42 bejegyzést írt és 512 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Gondolkodtunk róla, legyen-e poszt a témáról. De már a csapból is ez folyik, mindenhol erről olvasni. Mi újat írhatnánk még? Ezért poszt helyett csak egy beszélgetős oldalt hozunk létre. Úgy néz ki még eltart ez az állapot egy ideig, így egyszerűbb, ha egy helyen lehet beszélgetni…..
Egon, az egér 2024.04.11 12:09:27
@Lorrh: ennek fussál neki mégegyszer, mert butaságot beszélsz :)

Mondok egy példát: tegyük fel, hogy most 100 ezer a törlesztőm, 300 ezer a fizum, tehát 200 ezrem van vásárolni. Lesz 100% infláció, tehát minden a duplájába fog kerülni. A fizetésem nem hogy 100% felett nő, mint ahogy te állítod, hanem kevesebb, mint 100%-kal, mondjuk csak 90%-kal, azaz a fizum 570 ezer lesz. Viszont a törlesztőm marad 100 ezer, tehát 470 ezrem van költeni, több, mint kétszerese a korábbinak, miközben az árak csak kétszeresére nőttek. Hoppá. Minden adott számhoz (törlesztő, kezdő fizu, infláció) ki tudod számolni azt a százalékot, amivel ha nő a fizud, jól fogsz járni. Megsúgom: _soha_ nem lesz magasabb az inflációs százaléknál.

Persze van az, hogy ennél kevésbé nő a fizud, és akkor szívsz, meg van az, hogy a bank is g.ci, és a beígért 10 éves kamatperiódus ellenére azt mondja, hogy emeli a kamatot az inflációra tekintve, mert csak, de minden más esetben jól jársz.
Egon, az egér 2024.04.11 13:49:07
@Lorrh: elvileg 10 évig fix a kamat. Gyakorlatban legutóbb (2008) is átb.tak ezzel, aztán elég szép pénzr fizették vissza, amikor a körmükre koppintottak. Nem hülyék, én vagyok annyira hülye, hogy elhiszem hogy van még valamennyi jogbiztonság Magyarországon. Ez is egy kockázat, vagy nyerek vele, vagy veszítek. Addigi tapasztalatok alapján többet nyerek, mint veszítek.
Egon, az egér 2024.04.12 08:21:50
@Lorrh: majd O1G márkájú krumpliban fizetem :P
Én is így szoktam kávézni Cinivel :) @lunon0401 ご飯のときには毎回、ぬいぐるみの「お友達」を連れてきて一緒に食べます?? #dachshund #doxie #salchicha #ダックスフンド #lunon #るのん #stuffedanimals #friends #ぬいぐるみとご飯 ♬ Gameboy Color - Drax Project..
Egon, az egér Sikeres műtét 2023.09.30 17:55:37
Amikor Cinivel Fehérvárra költöztünk, Cininek rengeteg játszótársa lett. Viszont a játszópajtikhoz való tartós beköltözés feltétele az volt, hogy egy nagymosáson essen át. A sokévnyi közös kávézástól eléggé elkoszolódott a bundácskája. Nehezen szántuk rá magunkat a nagymosásra, mert féltettem, hogy…..
Egon, az egér 2023.08.05 17:20:20
@szociál: ja, ez csak a Barbies. Volt egy ami többszáz képet csinált rólad mindenféle történelmi karakterekkel, de az fizetős volt. Itt is fizetni kellett volna, hogy levegye a watermarkot, de azért ilyen hülyeségekre pénzt nem adok :)
Ha munka van, minden van ! Ez Orbán Viktor kedvenc mottója ! De mi is az a minden, ebben az országban? A munkaképes lakosság 85%-a , nettó 500 ezer Ft alatt keres. 15% keres 500 nettó felett. 15% 250 alatt keres. 70 % pedig nettó 250 és 500 között visz haza. Mire elég ez az összeg valójában?…..
Egon, az egér 2023.08.02 12:41:28
@Diorella Queen: Pihentesd. Nekem akkor lett alagút szindrómám, amikor kitaláltam, hogy hétvégenként a földet túrom, a puszta két kezemmel, jó agyagos, betömörödő földet. Szerencsére télen nem lehet kertészkedni, és akkor pihentetem. Masszírozni kell, aztán amikor kimegy a gyulladás, lassan elkezdeni edzeni. Nekem bevált. Bár azóta is hajlamos picit zsibbadni a kezem, ha megerőltetem, de lényegesen jobb, mint tíz évvel ezelőtt.
Egon, az egér 2023.08.03 06:00:34
@Lorrh: elég mozgalmas volt ez a tíz év, talán az eddigi legmozgalmasabb tíz éve volt életemnek.
Egon, az egér 2023.08.03 06:01:48
@Diorella Queen: akkor majd visszajövök jövő nyáron :P
A nyári ismétlő válogatás harmadik darabja. 9 éve posztoltam nektek az alábbit: 1988. Szerencsétlenség a ramsteini légibemutatón. Filmfelvétel ITT...
Egon, az egér 2023.07.19 18:01:46
@bioLarzen: meg a négyzetméternél is :P
Mostanában túl sok televíziós csatorna foglalkozik a világháborúkkal. Ezért aztán ezeknek a történetét újra és újra végighallgatom, ha akarom, ha nem. Nem szeretem a VH-s filmeket és a dokumentumfilmeket sem. Nem szeretek semmit, ami a világégésekkel kapcsolatos. Legyen az régiség, relikvia,vagy…..
Egon, az egér 2023.07.10 10:21:48
@s: egyébként Budapesten, legalábbis egyes kategóriákban az eladásra kínált ingatlanok ára elkezdett nominálisan csökkenni. Miközben a hivatalos infláció 20% felett van. Érdekes a piac logikája/pszichológiája. Ha egy évig áll az ingatlan, mert nem tudta eladni a tulaja, akkor lehet, hogy nem fogja csökkemteni az árát, de ha idén x pénzért nem kelt el, akkor nem fogja jövőre 1.2x-ért hirdetni, mondván, hogy volt 20% infláció, hanem örülni fog, ha x-ért végre eladja. Legalábbis ebben bízom, hogy egy olyan tulaj, akinek a kecója nekem majd pont megfelel, így fog gondolkodni. És ha ma a készpénzemen túl 40% hitelt kellene felvennem, akkor jövőre már csak 20%-ot (a mai pénzemhez képest), ami ugye még azt jelenti, hogy fele annyi hitelt kell felvennem. Nyilván én is ódzkodom tőle, kétszer is megfontolom, meg az intelmedet is figyelembe veszem.
Egon, az egér 2023.07.12 08:50:31
@s: "Biztos ez? Ha pénzt csinálsz belőle, azon kapásból van 25% infláció." Azért kellene eladni és venni. De mint említettem, amúgy is van egy vágyunk ingatlan vásárlásra, ilyen-olyan okok miatt. De kell hozzá egy kis hitel. Minél tovább tart a mostani válság, úgy, hogy közben én még elég jól tudok megtakarítani, annál tovább halasztjuk a vásárlást, és annál kedvezőbb lesz a helyzetünk. Lehet, hogy nem a legideálisabb befektetés szempontjából a helyzet, de amúgy a helyzetet nem látom rossznak, sőt, biztatónak látom, és nem pusztán befektetés a célunk, hanem személyes vágyaink/igényeink is vannak.

Másképpen elmagyarázva: az emberek adnak és vesznek ingatlanokat. Mi is. Arra apellálok, hogy 2024-ben az ingatlan árak stagnálni/reaálértéken csökkenni fognak. Aztán majd megint fognak növekedni. Valamikor. Mivel drágább ingatlant akarunk venni, mint amit eladunk, ezért 2024 jobb időpont lesz erre az ügyletre, mint később, mert az olcsóbb és a drágább ingatlan közötti rés várhatóan 2024-ben kisebb lesz, mint később. Lehet, hogy 2025 jobb lenne, lehet, hogy nem, lehet, hogy 2024 rosszabb lesz, mint ha idén csinálnák meg ezt az ügyletet, ez a kockázat. Meg a másik szempont, hogy szeretnénk meglépni ezt a vásárlást egyébként is, így akkor is valószínű a 2024-es ügylet, ha 2024-ben azt fogom látni, hogy lehet, hogy 2025 még jobb lenne pénzügyileg, de nem akarunk majd tovább várni.
Egon, az egér 2023.07.17 09:08:15
@Lorrh: Nyilván adott valószínűséggel bekövetkezik valami, amire nem gondoltunk/nem láttuk előre. De egy kockázatelemzésben ezzel is lehet számolni. Amit te szeretnél, az 1 valószínűséggel megmondani, hogy mi lesz. Majd miután teljesen helyesen megállapítod, hogy ez lehetetlen, ebből azt a konklúziót vonod le, hogy akkor teljesen felesleges bármilyen kockázatelemzés. És itt tévedsz.
Ahogyan a múlt héten említettem, nyári szünet helyett visszatekintő válogatások érkeznek a blogra augusztus végéig. 9 éve megjelent fotókat láthattok ma! 1989. Théodore Malgorn, a világítótorony őre várja a mentőhelikoptert a Brest közeli, atlanti-óceáni őrhelyén. A későn észlelt hullám ellenére…..
Egon, az egér 2023.07.12 07:46:37
@queenagi: úriZsten, te nem jártál egyetemi bulikba Deákbillgyuszira? :-O
Egon, az egér 2023.07.12 13:30:39
@queenagi: igen, a (rock-)blues zenekarok a '90-es években mentek igazán. Takáts Tamás, Hobó, Deák Bill, de még Ferenczy Gyuri is ide volt sorolható, Sonja és a sápadtarcúak, stb. Aztán valahogy ezek kikoptak, mi meg megöregedtünk :/
Voltunk hétvégén Magyar Bori Sextet koncerten. Vendég volt Mc Guacho Aljas Iván, és elképesztő műsort adtak. A koncert szünetében beszélgettem Bori édesanyjával, és említette, hogy van olyan emléke, hogy Borsodban babakocsiban tologat. Élénken él bennem egy emlék, hogy erről van egy fénykép is.…..
Egon, az egér Ápdét 2023.04.25 08:14:34
vifón, csójjány, tikhúr, pókacomb, zőcségzőggye, szóljaszósz, k.vaerőscsiliszósz..
Ma felmerült egy érdekes kérdés Sm és köztem. Tételezzük fel, hogy több száz milliónk lenne dollárban, és a pénz egyáltalán nem számítana már. Mi lenne a  következő cél az életünkben? Nektek mi lenne a célotok abban az esetben, ha a a pénz már nem számítana és elérnétek a Maslow - piramis csúcsára…..
Egon, az egér 2023.04.14 13:43:33
@Lorrh: Ne zavarjon, hogy az általad cizellált lapon k.ra nem az az info van :) Azt még elhinném, hogy a covid, meg más, enyhe lefolyású, más kornavírus okozta nátha között nem tud különbséget kimutatni egy teszt, de az általad megadott lapon az van, hogy egy sürgösségi keretek között megadott engedélyt az engedélyező CDC részéről visszavonnak, és javasolják egy olyan kombinált teszt kidolgozását, amely egyszerre tudja kimutatni az influenzát és a covidot. Ami nem azt jelenti, hogy összekeverné a kettőt, hanem, hogy ezt is ki tudja mutatni, meg azt is.

@szociál: Jobbulást!
   Oroszlánszagú Richárd akkor a legboldogabb, ha egy szuka kutya az arcára vizel séta közben. De több dolog is van, ami igazán boldoggá tudja tenni. Nagyon egyszerű dolgok ezek, sok ember tanulhatna tőle. Többek között magam is. Richárd (amúgy nem ez az eredeti neve, de néha így is hívjuk ) azért…..
Egon, az egér 2023.04.02 13:12:40
@Lorrh:
- Két rossz hírem van... Az első az, hogy ettől a hónaptól kezdve a főispán főméltóságos úr élni kíván minden, a vármegyében köttetett esküvő után az első éjszaka jogával..
- De hát a főispán olyan homár, mint ide Baktalórántháza...!
- Na. Ebből következik a második rossz hír...
Egon, az egér 2023.04.05 08:21:17
@Lorrh: "Az élet súlyosabb, mint amit a humorista kitalálhatna."

De most őszintén: ha 4-5 évvel ezelőtt a Hírcsárda lehozoptt vola egy olyan hírt, hogy Szájer Józsefet, a konzervatív-keresztény Európai Néppárt képviselőjét a rendőrök véresre horzsolt kézzel, meztelenül, hátizsákjában kábítószerrel kapták el, miután egy sátánista jelképekkel telepingált lakásból az ereszcsatornán át menekült, amely lakásban homoszexuális gruppenszexpartit tartottak, és ahová a rendőrségi razzia a járványügyi szabályok be nem tartása miatt csapott le, akkor nem azt mondtad volna, hogy hát, gyerekek, ezt most túltoltátok, de nem kicsit, hanem nagyon? Aztán erre tessék, ez mégis szószerint így megtörtént.
1908 körül. Tuszi harcosok magasugró rituáléja, Német Kelet-Afrikában, a mai Ruanda területén..
Egon, az egér 2023.01.11 08:02:27
@Club Sandwich: '86 környékén. Nem csak egy nap, hanem a karácsonyi szünetben valamennyi ideig, naponta többször is. Hogy több éven át volt-e vagy csak egy évben, arra már nem emlékszem.
Egon, az egér 2023.01.11 12:19:48
@bioLarzen: A második játékos később évfolyamtársam volt az egyetemen :)))))
Egon, az egér 2023.01.11 13:37:07
  Nagyon ránkfért egy kiruccanás, és mivel úgyis le kellett a nyaralómban permetezni a gyülölcsfáimat, tettünk egy jó nagy kirándulást. Édesapjánál volt szombaton, hozzá mentem le vasárnap reggel, aztán rögtön egy kávézással kezdtük a The Rusty Coffee Boxban. Nem voltak hajlandóak nekem…..
Egon, az egér 2022.04.24 15:53:15
@God Harald: hát, ennek a megemésztéséhez tényleg sok munka kell :P
Egon, az egér 2022.05.02 13:39:39
@szociál: Lányaim szokták nézni, akkor lehet, hogy rákérdezek, hogy nézik-e. Nekem nincs tévém már 2014 óta :P
Mindig, minden körülmények között, csak is az igazat, a szín tiszta igazat írom meg a posztjaimban. Ezekkel a posztokkal azt szeretném megmutatni a hatalmas ( hja, nem..) olvasóközönségemnek és főleg a jövőbeni olvasóimnak, hogy 2022. évben, milyenek voltak a valós állapotok, ebben a gazdasági…..
Egon, az egér 2022.12.27 11:07:32
@szociál: mert ha beszólsz, akkor hiába menekülsz el akár Indiába, ott is kiesel az ablakon...
telex.hu/kulfold/2022/12/26/orosz-oligarcha-milliomos-kizuhant-halaleset-pavel-antov
Egon, az egér 2022.12.27 11:08:29
@szociál: legalább háromszor :P
Egon, az egér 2022.12.27 12:59:23
@szociál: abból a cuccból, amit Medvegyev től, én is kérnék :)
telex.hu/kulfold/2022/12/27/medvegyev-ujev-magyarorszag-lengyelorszag-ukrajna-musk-elnok
Ha már a rivo elfogyott, Xanax meg n is volt :))))
Egon, az egér Önéletrajz 2022.12.26 11:40:09
  A kezdetek Egon Estragon vagyok, a '70-es évek első felében, de már majdnem a közepén születtem Borsodban. A sajószentpéteri vegyiművek és a közeli bányák meddőhányóiból származó por áldásos tevékenységének köszönhetően három éves koromra már többször kerültem kórházba asztmás rohamok miatt.…..
1917. Osztrák-magyar hadsereg katonái lovaikat fürdetik az olasz fronton..
Egon, az egér 2022.11.06 14:50:30
Egon, az egér Alkalmi, nyakkendős 2022.09.26 19:36:30
Amikor kitört belőlem az őspunk, a barátnőm meg dupla facepalmot vágva csak azt a költői kérdést tette fel, hogy nekem miért mindig ilyen hülyékkel kell összejönnöm? :))))..
Augusztus utolsó hétvégéjén lementünk mégegyszer a nyaralóba. Péntek délután indultunk, és estére szerveztünk is egy grillpartit. A barátnőm látott egy TikTok videót sült fokhagymáról: úgyhogy mi is egy ilyesmit csináltunk, csak a fokhagymákat alufóliába csomagolva parázson sütöttük meg, valamint…..
Egon, az egér 2022.09.10 15:08:39
@szociál: én is ebben bízom, hogy legalább a minőségi helyek egy része túléli. De bárhogy is lesz, az elmúlt évek gasztroforradalmát nem lehet maradéktalanul eltörölni. Legfeljebb a hamvaiból támad majd fel újra.
Egon, az egér 2022.09.14 09:53:52
@Peni a Valdes: Nincs annyira hüvelyes íze, mint a szójatejnek. Van egyfajta lisztessége, de nekem tetszik. Valami svéd márkájú növényi tej:
www.facebook.com/photo?fbid=619382525801201&set=pcb.619383165801137
Egon, az egér 2022.09.18 08:04:48
@Peni a Valdes: Skandinávia az új Nyugat, amelyjek az érzését mindenki érezni kívánja :)
https://www.facebook.com/wittinghoff/posts/pfbid0xCVvpkTwZMW9u4Qa4ECXCLiFW6HAMaSgoPjSHMC9pY4r6s1D72TM37KNxwh63ugBl..
Egon, az egér 2022.09.07 09:57:21
@s: Én még azzal sem értek egyet, hogy a mai csúcspontok alacsonyabban lennének a régebbieknél. Sőt, szerintem magasabban vannak. De valóban, nincs objektív mércénk a magsság mérésére. Ami meg objektív mérce, az sokszor az érzelmeket nem tudja lerni. Nekem az objektív mércém valami olyasmi, hogy korábban nem volt élvezhető mikrotonális zene, a politonális éneklés is egyfajta újdonság, mára kezd standarddé válni, hogy mindenféle tört ritmusokba is játszanak funkot, olyan különböző zenei stílusok fúziói vannak ma, amik korábban nem voltak, stb. ÉS, és ez az és nagyon fontos itt: kurrens lesz ez a zene, nem csak matekolás, hanem igenis érzelmek, a kor szellemiségét jól leíró zenék születnek. Vibe-ja van, bizsergése, fejlődik, élő, szerves, megújuló, friss, lendületes, érzelmes, stb.
Egon, az egér 2022.09.07 14:55:47
@látjátok feleim szümtükkel: így, így :)

Nem minden változás lesz átütő erejű. Pl. megértem, ha valakinek nem tetszik Bartók, Schöngerg vagy Wyschnegradsky. Viszont mostanában rengeteg olyan radikális újítású zenébe futok bele, ami ráadásul fenomenális is. Tudom, szubjektív, de nagyon tetszik, és nem csak azért, mert radikálisan újít.
Egon, az egér Grándzsdzsessz 2022.08.29 15:37:48
Olyan lazák vagyunk, hogy menten szétesünk :) De djertek, mert jó lesz, ráadásul ingyenes!  ..
Egon, az egér Bakancslista 2022.08.20 17:27:30
Jó régen volt poszt... Rengeteg munka, kellemesen sok nyaralás, időhiány. Egy villámposzt azért jöjjön. Van egy bakancslistánk, kifejezetten a most nyárra, amelyből egyet a várva-várt esővel abszolváltunk. Szuper volt, már kicsit hideg eső esett, szinte vacogtunk, de csurom vizek lettünk :)  ..
Egon, az egér 2022.08.21 14:24:34
@God Harald: De le ám! Elvégre ő találta ki az egész bakancslistázást, bár én is montam rá pontokat, a nyári esőben bőrig ázni az ő ötlete volt. Szerencsére mindenki azzal volt elfoglalva, hogy rohanjon haza, különben nagyon megnéztek volna minket, hogy ott a becsukott esernyő a kezemben, miközben ömlik ránk a víz, és viháncolunk, ölelgetjük meg csókolgatjuk egymást. De szuper volt, ajánlom mindenkinek :)
Egon, az egér Antigurméság 2022.05.08 15:42:57
Nem is lenne időm/energiám, hogy a kertem minden egyes négyzetméterét tüchtig rendbentartsam, de nem is akarom. Mindig hagyok egy kis dzsumbujos részt, ahol számos élőlény találhat élőhelyre, leginkább zöld gyíkok. Idén nagyon aktívak tavasszal, a hímek mutogatják a kék torkukat, és kergetik…..
A tolerancia talán soha nem volt ennyire hangsúlyos téma a közbeszédben, a médiában, mint ma. Mindent és mindenkit tolerálni kell, ezt halljuk éjjel-nappal. A szexuális másságot, a világnézeti és politikai különbségeket, az idegen kultúrákat, mentalitásokat, identitásokat. Mégis azt látom, hogy még…..
Egon, az egér 2022.05.10 16:07:24
@tarsadalom: ember, te b.ol a vitapertnereid orra elé egy cc. 500 oldalas könyvet, hogy nesze, olvassatok, utána meg sírsz, hogy egy kevesebb, mint 5000 karakteres komment túl bonyolult? :))))))))))

Most akkor megértetted azt a könyvet, amit nekem ajánlottál, vagy sem? Én a tartalomjegyzékben szereplő kulcsszavak értését várom/vártam el.

De akkor szerintem induljunk el a kályhától, és essünk neki mégegyszer. Te tudod-e, hogy mi a darwini és lamarcki evolúció? Tudod-e, hogy az evolúcióbiológusok mit neveznek mémnek? Tudod-e, hogy mi a genetikai drift?

Ha ezeket érted, akkor ez alapján mehetünk tovább. Ha nem, akkor ennek a megértésével kellene kezdeni. Akár az általad cizellált könyvet is nézhetjük, egy-egy fejezetet hajlandó leszek elolvasni, ha tényleg érdekel, és beszélhetünk róla. (És ugye explicite te ajánlottad azt a könyvet...)

De azt hadd jegyezzem meg, hogy az nagyon csúnya, hogy engem vádolsz sci-fibe illő okfejtésekkel, amikor azokról a tudományos elvekről, gondolatokról beszélek, amelyek abban a könyvben vannak, amelyiket te ajánlottál olvasásra... :/
Egon, az egér 2022.05.10 19:08:45
@tarsadalom: nem ki-mit-tud vetélkedő, de tudományról akkor lehet beszélni, ha adott szabályokat tartunk be. Vagy ne hívjuk tudománynak. Ebben valóban elég kellemetlen tudok lenni, de nem önös érdekből, hanem mert felesküdtem, hogy a tudományt szolgálom. Amúgy marha jó kérdés, hogy hogyan lehet a tudományt szolgálni, és nem biztos, hogy jól csinálom. Bizonyára sokszor unszimpatikus vagyok, amikor ragaszkodok adott keretekhez. És nem tudom, hogy mivel ártok többet/használok kevesebbet. Ha elengedem, hogy az emberek fél-tudással gondolják azt hogy tudnak valamit, vagy ha beleállok, és megmondom, hogy hé, veszélyes a fél-tudás. Te mit gondolsz erről?

És tényleg nem ki-mit-tudot akarok szervezni, te akarsz beszélgetni, ahhoz meg kell egy közös nyelv. Egyelőre a közös nyelvet szeretném felmérni. Számomra nem okoz gondot, ha nem beszélünk közös nyelvet per pillanat, majd fogunk, ha szándékodban áll. De ahhoz tényleg egy "állapotfelmérés" kell. Élnézést, ha ez az állapotfelmérés kellemetlen érzéseket vált ki belőled. Szerinted hogyan lehet a leghatékonyabban kideríteni, hogy mi a mi közös tudásunk? Nekem az is megfelel, ha nem a hatékonyságra törekszünk, hanem arra, hogy neked ne legyen kellemetlen. Van erre javaslatod?
Egon, az egér 2022.05.10 19:13:36
@tarsadalom: és nem igaz az, hogy nem akarom leírni azt amire kíváncsi vagy, de úgy szeretném leírni, hogy minél nagyobb esélye legyen, hogy megértsed!
Pont ezért kérdezősködök, hogy mi az amit tudsz? Ld. pár kommenttel ezelőtt arról panaszkodtál, hogy nem értesz. Erre mondtam, hogy OK, akkor menjünk vissza kályhához, nézzük, hogy mi az amit tudsz, mi az amit nem. Ha bizonytalan vagy abban, hogy mi a darwini és lamarcki evolúció, akkor kezdjük azzal. Pusztán ezért kérdeztem, hogy, mi az, amit tudsz, és mi az amit nem. Ez így érthető?