Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fjmailnet

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
London Town Krónika 2009.10.26 17:04:00
Nem tudom, ti írtatok-e már valaha rendszeres webnaplót, de azt hiszem elég jól mutatja a feladatra való alkalmatlanságomat, hogy minden bejegyzést egy bocsánatkéréssel kell kezdjek. Nem véletlenül nem írok gyakrabban, de nem is azért, mert nem akarok. Egyszerűen írásban átadni a…..
fjmailnet 2009.10.27 09:40:36
Mai írásunkat Slip bocsátotta rendelkezésünkre, gyaníthatóan rendszeresen forog az említett körökben.Tehát:Miről ismerszik meg a modoroskodó medika/medikus?Ugyan első féléves, de már mindent jobban diagnosztizál a 20 éve praktizáló orvosnál.Ugyanezen orvos orra alá dörgöli…..
fjmailnet 2009.06.15 00:12:56
@DrGenya: hahahaha,szintén zenész
fjmailnet 2009.06.15 00:33:34
@Môžeš mi pomôcť?: 1 klinikai pszichológus 4 éves szakképzés után kapja meg a címét és rohadt sokat kell tanulnia 40 órás munkahét mellett. Hogy miért került bölcsészkarra ez a képzés? Bagdy Emőke (pszichológus) és Szegedi Márton (pszichiáter) tudna választ adni, de sajna már csak a hölgy van életben. USA-ban és Angliában orvosin folyik a képzés. HA belenézel egy tantervbe láthatod, hogy a tárgyak 40%-a filozófiai indíttatású azaz humán stuff, a többi azonban az orvosin is megtalálható tantárgy/tananyag, nyilván lightosabb mélységben, pl anatómia két félév az orvosi 4 helyett, élettan is csak 1 félév. Anno a suliban a pszichológiára járó arcokat kinézték a "real" bölcsészek, az orvosoknak pedig a másik irányból nem volt elég materialista szemléletű az oktatás, így hozzád hasonlóan "lebölcsészezték" a usereket. Az orvosin azt láttam, hogy a minimális empátiás készség elérhetővé tételéhez elengedhetetlen tantárgyak, mint orv.pszichológia, orv.szociológia meg kommunikáció lenézett kis tölteléktantárgyak voltak így senki sem vette őket komolyan, ezzel szépen lassan elérve azt, hogy a "fő" tantárgyakat oktató taplók attitűdjét sajátították el az orvospalánták,predesztinálva saját későbbi faragatlanságukat. Valahol a két mezsgye közt lehet az igazság,m az asszonyt látva, aki külföldön dolgozik szakmabeliként, van bizonyíték a két diszciplína kooperatív munkájára, azonban ahhoz az ilyen butuska sztereotípiákat szerencsés lenne otthon hagyni kolléga:-)