Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Stones

0 bejegyzést írt és 120 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
No, hát tegnap este hétközi fordulót játszott(?) a csapat, nézzük meg mi is történt. A Barcelona nagyon jól, dinamikusan, gyorsan kezdte a mérkőzést, aminek meg is lett az eredménye, a 6.percben Messi szögletét követően Griezmann fejelt a hálóba.Gyors vezetés után nem állt le a csapat, járatták a…..
Tegnap este mélypontra érkezett a Barcelona idénykezdése. Ötlettelen és reménytelen játékkal tükörsima vereséget szenvedett a csapat a jól futballozó Granada otthonában...
Stones 2019.09.23 10:30:44
Semedo nem Barca szint, ezt bizonyítja 2 éve. Nem értettem (most sem értem), hogy nyáron több csapat vitte volna, de örültem neki és bíztam benne, hogy legalább jó áron megszabadulunk tőle.
Sajnos maradt.

Firpot egy meccs alapján nem kellene leírni, de ez siralmas volt. Ami furcsa, hogy az Atletico Madrid is új baloldali játékost vett a nyáron nem sok pénzért, és az övék eddig beválni látszik.
Mit néznek a Barca játékosmegfigyelői?

A legnagyobb gond a csapattal az, hogy nincs már XAvi, Iniesta, Puyol, DAni Alves. Piqué, Alba, Busquets, Rakitic, Suárez, Messi pedig megöregedtek, és már nem tudnak folyamatosan klasszis teljesítményt nyújtani.
Nincs helyettük húzó ember, az eddigi próbálkozások a megújulásra sorra kudarcba fulladtak.
De Jong rendben van, Griezmann, ha megtalálják a posztját rendben lehet, de Lenglet, az állandóan sérült Umtiti, Semedo, Firpo, S. Roberto nem klasszis játékosok.
Ez a nyár volt talán az utolsó alkalom, hogy nagyobb zökkenő nélkül meg lehessn oldani a megújulást, de csak De Jong és Griezmann jött. Nagyon kellett volna De Ligt, Eriksen, és még pl. Rabiot, valamint egy igazi befejező csatár.

Egyébként most jöhetett volna el Neymar ideje, hogy átvegye Messitől a vezérszerepet, 27 évesen a legjobb korban van, de türelmetlen és kapzsi volt, nem várta ki a sorát.

Messi 33 évesen már nem képes egyedül végigmenni a pályán, az kevés, hogy leszegett fejjel elindul.

Kezd kilátástalanná válni a helyzet.
Hasonló volt a szitu Cruyff után, de aztán Rijkaard és Guardiola alatt még nagyobb sikerek jöttek.
Ez némi bizakodásra adhat okot, azonban probléma lehet, hogy mind Rijkaard, mind Guardiola, mind Luis Enrique hallgatott Cruyffra. Ő azonban már nincs, és így nincs kire hallgatni.
Stones 2019.09.23 17:29:41
@celestial: Dehogy ok! Többször írtam, hogy nem megfelelő a BArca számára.
  A meccsről röviden: A két csapat gyenge formában gyűrte egymást, különösen a mieinken látszott, hogy a döntetlennel elégdettek lennének. Ezt végül kis szerencsével, és egy kapusbalravúrral sikerült kiharcolni, az Intert azonban a következő körben otthon verni kell...
Stones 2019.09.18 15:57:52
@caaaatalan: Természetesen a mai futballban fontos a lábbal való játék, de egy kapust elsősorban a védései minősítenek.
A Valencia ellen nem volt védése. Rutinból lehozta a kötelezőt, az nem ér szerintem 7 osztályzatot.
A Dortmund ellen bőven a kötelezőn felül produkált, ezért a 9-es lenne a valós értékelés szerintem(, de nem ez a legfontosabb. Sokkal inkább a csapat kilátástalan játéka.)
Stones 2019.09.20 09:43:38
@sunt: Xavi az utolsó éveiben, mikor már voltak problémák a szervezetten védekező csapatok ellen, az egyik 0-0 után azt mondta, hogy semmi gond nincsen, a labda 70 %-ban nálunk volt, csak nem mentek be a helyzetek.
Mondta ezt egy olyan meccs után, amikor nem volt 3 kapura lövés sem, és csak meddő labdatologatás volt az egész meccs.

Ezzel csak arra akarok utalni, hogy a probléma sokkal régebbi, már Guardiola utolsó évében is voltak gondok, mert kiismerték a Barca játékát, és nem lett változás.
Nincs csak szökőévenként távoli átlövés, ezt még Guardiola "tiltotta meg" (Rijkaard idején Deco, Marquez és a többiek rendszeresen lőttek távolról.

Szegény Tito alatt látszott pozitív változás ősszel, gyorsabb lett a játék, jöttek az átlövések, de aztán a betegsége miatt megállt a dolog.

Az elmúlt években aztán a gondok növekedtek ahogy Xavi és Iniesta lelassult, majd Rakitic és Busquets is követte ezt, és Arthur is belenőtt ebbe.
Ma már csak tétova tesze-tosza a játék, amihez Valverde asszisztál.
De Jong szükséges volt, de egyedül nem fogja meggyorsítani a játékot, így marad az, hogy Messi megkapja a labdát és elindul vele addig, míg le nem gyűrik. Mivel ő sem lesz fiatalabb, egyre hamarabb és könnyebben gyűrik le.

Ezért kellene még egy játszó ember a középpályára De Jong mellett, és egy mozgékony, az összjátékban is jó befejező csatár, mert Suárez nagyon statikus, és a felállt védelmet nem igen tudja feltörni.

Meg kellene egy edző, aki mindezt meg tudja valósítani.
Ter Stegen: 6 - feladat nélkül 2 gólt kapni sosem hálás, kiváncsi lennék egy ilyen meccs után mi jár a a kapus fejében.  Semedo: 7 - lendületes volt, a hazai pálya rajta is dobott, de stabilizálnia kell a formát. Piqué: 7 - lesipuskás gól, de hogy került oda? :) Lenglet: 7 - tarcsinak jött, de…..
Egybehangzó katalán sajtóértesülések alapján a Paris-Saint Germain csapatának és az FC Barcelonának nem sikerült dűlőre jutniuk a brazil klasszis vételárával kapcsolatosan, emiatt a katalán klub elvetette a korábbi játékosának a visszatérését. ..
Stones 2019.08.30 20:24:27
@Robi71: De nem jobb Cillessennél. Én az ő eltékozlására gondoltam.
Stones 2019.08.30 20:27:39
@Robi71: Rakitic játszott Bilbaóban egy félidőt.
Pontosabban a pályán volt.
Ernesto Valverde kijelölte keretét az Osasuna elleni idegenbeli bajnokira. Sérülés okán Neto, Junior, Dembélé, Messi és Suárez, technikai döntés miatt Todibo, illetve Aleñá a kimaradók névsora. A Barcelona B fiataljai közül az Iñaki Peña, Carles Pérez duó kiegészülve a Juvenil A tinédzserével, Ansu…..
Barcanoticias 2020/2021-as mercato 2019.06.26 08:32:00
Stones 2019.08.25 17:56:28
@Balázs37.: Arthur olyan lassú és körülményes, mint amilyen a 38 éves Xavi sem volt.
Van már De Jong, lenne Alena, Vidal, és az érkező játszani tudó közzéppályás, így nem lenne szükség Arthurra.
Az, hogy Rakitic nem akar elmenni, nem lehet szempont, a lelátón ülve majd elgondolkodik.
Busquets maradhat, mint legenda, aztán ingyen elmegy jövőre az USA-ba.
Az átigazolási piac szeptember másodikai zárását megelőzően Barcelona a túlzsúfolt középpályáról a korábbi horvát alapemberét szeretné értékesíteni. A Catalunya Radio információi alapján komoly érdeklődő is akad Ivan Rakitic iránt. ..
Ernesto Valverde a mai napon a ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba - Sergi Roberto, Busquets, De Jong - Rafinha, Griezmann, Carles Pérez tizenegynek szavazott bizalmat...
Stones 2019.08.25 17:59:00
@Sörenzen: Gyorsan előre, mikor volt ilyen a középpályától?
Ernesto Valverde a FC Barcelona holnapi bajnoki debütálását megelőzően részt vett az új idény első hivatalos sajtótájékoztatóján. ..
Ivan Rakitic, az FC Barcelona világbajnoki ezüstérmes horvát középpályása a Rakuten Kupa mai sajtótájékoztatóján a jövőjével kapcsolatos kérdéseket válaszolta meg. ..
Stones 2019.07.22 16:48:25
@Robi71: Arthurra is igaz valóban. Egyáltalán nem vaygyok elájulva a teljesítményétől, és szívem szerint őt is elpasszolnám annak ellenére, hogy sokan az új Xavit látják benne.
Ennek ellenére életkora miatt adnék még egy évet neki a bizonyításra, hátha hozza azt, amiért vették. De ha valaki vinni akarja 50-60 millióért, azonnal eladnám, és lecsapnék Erikssenre, amíg lehet, de adott esetben de Beeknek is tudnék örülni.

Coutinho más. Nem a posztján játszik. Nehéz megítélni valójában.
Az FC Barcelona egy karizmatikus személyt keres a világhírű akadémiájának élére, a klub korábbi játékosa, Patrick Kluivert jó eséllyel pályázik a poszt betöltésére, noha nem ő az egyetlen opció. ..
Az FC Barcelona sportigazgatója, Eric Abidal a francia Le Parisien újságnak beszélt Antoine Griezmannról, valamint az Atlético Madrid klubjával szemben kialakult problémákról...
A két nagy katalán újság közül az egyik a mai reggelen is természetesen Neymarral foglalkozik, a Mundo Deportivo ezzel ellentétben Ousmane Dembélé és Nélson Semedo érintethetetlenségét hirdeti a címlapján. ..
Az FC Barcelona végül Júnior Firpót választotta Jordi Alba tehermentesítésre és jövőbeli utódjának. A két klub rövidesen tárgyalóasztalhoz ül a játékos klubváltásával kapcsolatban. A katalánoknál elkezdődött az előszezon, égetővé vált a lyukas poszt mihamarabbi betömése. ..
Az FC Barcelona bemutatta az Atlético Madrid csapatától 120 millió euró ellénében szerződtetett francia Antoine Griezmannt. A katalán egyesület valaha volt második legdrágább szerzeménye a prezentáció egyik állomásaként részt vett az első sajtóeseményén a Barca játékosaként...