Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kiru55

0 bejegyzést írt és 108 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cukorbetegek számára reményt jelentő, érdekes hírt olvashattunk a napokban több hírportálon:  A Harvard Egyetem munkatársai egy olyan hormont fedeztek fel, mely a hasnyálmirigy béta-sejtjein keresztül képes lehet kijavítani a cukorbetegségben jelentkező anyagcserezavart. A…..
kiru55 2020.07.09 15:16:35
Figyelem: A következő információ szabad! Nem használható fel szabadalomra, vagy, bármilyen tulajdonjoghoz kötött egyéni kezdeményezésre!!!

A megfigyeléseim, tárháza egyel bővült...De lehet nem is egy hanem végtelen elágazása van. Ismerősömnek megtiltottam a vizhajtózást, mint desszert fogyasztást!!! Pár napja kezdett dagadni a bokája, kérdezte mit tegyen? Mondtam neki ha nagyon muszáj akkor vegyen be egyet (furasemid) ,ám a Kálium pótlásról emelt arányban mindenképpen gondoskodjon. Annyire megfogadta pár hónapja, hogy nem merte bevenni! Régebben,egy szlogen beégett a tudatukba, hogy a viz elnyomja a szivet!!! Egyik ismerősünk annyira félt ettől, hogy talán kettesével is ette. 5. infartus után "sikerült" itthagyni bennünket. Dr.P..."kezelgette"(!) Lényegre térve, Cukorszabályozó gyógyszer, néha úgy leviszi a Gl. értéket, 5-6 kérték körülire, akkor már rosszullét lép fel. 7.0 fölött érzi jól magát.
Egy tanulmányban nemrég olvastam, az alacsony Glükóz szint az egész szervezet folyamatait lassítja (!!!) Erre alapozva, az említett, személynek 2 szem szőlőcukrot adtam. A szemem láttára kellett azonnal bevennie!, (ugye ez nem kuruzslás? ) Kb 10 perc után egy kicsit javult az általános közérzete. Hazavittük otthonába. kb. egy óra elteltével felhívott bennünket. Közölte, többször el kellett mennie már WC-re, a boka ödémásodás szemmel láthatóan visszaállt. Tisztelt Betegséggyártók! hány "csontváz fog kiesni még a szekrényből". Mi folyik itt kérem? A cukorbetegség cukorral és Pl, Káliummal (KCL só) gyógyítható. (?) !!! Nem lepődnék meg, ha legtőbb betegség, nagy adag C vitaminnal, KCl sóval, és szőlőcukorral való kezelés hatására szünne meg!!!
Körülbelül egy éve meglepő jelenségnek lehettek tanúi a gyógyszertárban vásárlók: egyesek kilószámra vásárolták a konyhasót (nátrium-klorid) a patikában - az élelmiszerbolti árnál jóval drágábban. Bár ez ma már nem jellemző, a patikai só iránti érdeklődést felfokozó tanok ma is terjednek: a…..
kiru55 2020.03.31 22:05:46
Először is köszönöm a fórum "gazdájának " végtelen türelmét. Az általam közölteket
akarom egy kicsit megvédeni, továbbá alátámasztani.
Egy link:
www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=04_ki_kalium_morszag - ebben az ember biológiája is szóba kerül, igaz évtizedekkel ezelőtti anyag, de a krónikus problémáink kezdete nem mai keletű.
A topik elején elhíresült Úriember, és "alkalmi csatlósai" igenis elkövették a rémhírkeltés minősített esetét.
Pl Németországban az egyesülés előtt vagy idején, a konyhasó szándékosan magas arányban volt dúsítva Káliummal, mint általános használatra szánt standard konyhasó!
Erre a fentebbi "Úriemberünk rákontráz! (?)
A legnagyobb probléma, hogy az egészségügyi elit is sajnos bevette mert egy politikai és érzelmi környezetet teremtett hozzá. Ez úgy tűnik mintha megrendelt "játék lett volna",
Az eredmény nyilvánvaló. A belinkelt tanulmány mindenre választ ad. Évtizedek óta rendelkezésre áll, igaz limitált példányban.
Az egész dolog újbóli apropója újfent abból fakad, hogy egy közeli
ismerősünk "rejtett kálium hiányos kelepcébe került. Egy jóval fentebb említett forgatókönyv kezdett körvonalazódni.
Reményeim szerint az illető talán megmenekült, a családtagja talán hallgat a szép szóra.
Az egyik orvosa szintén felém irányuló lejárató üzenetben nyugtatta meg az illetőt, hogy neki rendben van a "káliumja".
Éjszakánként visszatérő lábikra görcs, órák hosszan, a magnézium, meg egy két remélt csodaszer alig, vagy egyátalán hatástalan.
Az okozat egyik tényezője, "jutalom a nap végén" effektus. ez nyílván erős vízhajtó. Meg mellette a kálium hiányos, civilizált reform táplálkozás(?) Alkalmanként egy kis teremfoci, egy kis izzadással...stb
A fentebb említett tanulmányban is világosan rendelkezésre áll minden értelmes információ.
A mintavétel az emberi test kálium ellátottságát csak töredékesen visszaadó 1-2%-t tartalmazó vérszrérumból történik. Ime a magyarázat a fentebb felháborodott "kollégák" megjegyzéseire.
Ezt kiegészítettem, a teljes tudatomban többször átélt kriziseim alatt tapasztaltakkal és az egyéb tanulmányokban fellelhető bizonyítékokkal alátámasztva.
A jelenlegi járványtól és a várható esetleges emberáldozatoktól fél, retteg mindenki.
Érdekességnek utalok rá, az immunrendszert(ellenállóságot) a növényeknél a káliummal való bőséges ellátottság erősen támogatja, az embernél?
Amit az általam kongatott vészharang jelez, az is egy járvány.
A meleg fülledt idő beköszöntével csúcsosodik ki. Évente kb 30-50ezer ember!
Ők nem hiányoznak senkinek? Annyira megszoktuk, hogy már természetes.
Mellette, a háttérben érintett életfolyamatok és ezeket áttételesen sújtó Pl.endokrinológia vonal...hatásokat se felejtsük!
Még egyszer, köszönjük
kiru55 2020.04.12 21:21:43
" EgyszerŰ ez, mint a faék. " -azaz, hogy kellene lenni egyszerűnek. A "szakma" ennyire ellentmondásosan kezeli. ezzel óriási károkat okoz, mondhatni ámokfutás, vagy népírtás, vagy ragozhatnám...kategória ez!(?)
Az egyik, szegmens, azt mondja, veszélyes, mert a túladagolás esetén,ez meg az lehet...A másik, talán elfogad belőle valamit, de ilyen eset nem lehetséges, mert jól táplálkozunk, meg a szervezet jól szabályozza, Ez így fekete-fehér, effektus. Az leginkább a két fő okozat esetén katasztrófális, mert visszafordíthatatlan állapotokat, vagy halált okozhat. Ezek mögött vajon milyen elgondolás a mérvadó?

Itt valójában a megelőzés lenne az igazi megoldás! Van egy szűk rés, ami az orvosi terápia lehetősége, ill. felelőssége!
Pl a sztrókot szenvedett beteget napokig dédelgetik, vérrög és egyéb gyanuval, mígnem kap egy erős agyvérzést, ez már rendet tesz általában. Ezek között szokott lenni egy két nap, vagy több óra!
Az egy utolsó esély lenne, ha gyorsan megszüntetnék a vészes kálium hiányos állapotot. Ha a vérszérum mutatja, ha nem!
Az indikátor tünetek segíthetnének megoldani a rejtélyt!!! ilyenkor több tíz gramm hiányozhat már a felhalmozott mennyiségből! Ingadozó, nagyon magasra felszökő vérnyomás, nagyon magas szívritmus, izomgörcsök,...stb
Ilyenkor percek, vagy néhány óra áll rendelkezésre, a végső katasztrófa és a valódi életmentés között!!! Hamarosan jön ennek a "járványnak a szezonja"
Nem beszélve, a mereven kálium rettegő vonalat, ők "taglóznak" igazán, ezekben az esetekben.
Mindezek mellett, a vérszérum kálium értéke, rendszerint a referencia sávban van még! Ezt kéne végre belátni, illetve változtatni a gyakorlaton.
A kálium vonal, elhanyagolása meglátásom és kutatásaim szerint tehát kettős!
A végén meg, megnyugtatásként, közlik: hát persze hogy ez történt, mert több kockázati tényező volt! Az igazi okozatot, ami egy nagyobb, valódi keretet adott volna az egésznek, nagy ívben figyelmen kívül hagyják. Persze, nem is tudják! Lehet szabadalmaztatott műszereket, akasztani a szakadékba tartó személy nyakába, az igazi katasztrófától nem véd meg, legfeljebb detektálja. Ezért is be lehet gyűjteni manapság egy két milliót, a végkifejlet ott vár pár napnyira!, pár órára!
Hát persze, hogy megtörtént, magával hordozta a beteg a kardiológiai, meg neurológiai kockázatokat.
kb 10 gramm káliummal, elosztva... Megmenthető volna!
Indikátor tünet még, az indirekt vonal, az agyalapi mirigy által stimulált szervek már leblokkolt stimulálása. Ehhez kell egy attraktív hozzáállás! Nem beszélve a már többször említett ajándék mellékhatások, meg hab a tortán!
Ne feledjük a letaposott virág aminek eltörik a szára, az nem áll meg többé magában!
"Egyszerű ez mint a faék"
Kezdjétek még ma!
Van (jó) néhány betegség, amely gyógyítása a legmodernebb gyógyszerekkel és módszerekkel sem lehetséges. Ezek közé tartozik a cukorbetegség is: a betegek állapota javítható, de teljes gyógyulásra jelenleg nincs esély. A világ sok millió cukorbetege reménykedve várja az áttörést: a bulvárhíradókban…..
kiru55 2019.08.17 21:47:53
Megerősíteni tudom a fentebb leírt hírt, van védőoltás. Pontosítom, nem oltás, hanem táplálék. Kálium a leánykori neve, felnőtt neve, kálium klorid (pl,), Régebben a só "random" módon tartalmazta bányászott formában. AZ emberek kb 50-60 évvel ezelőtt a bányászott sót használták, Pl, a sertéshús tartósítására, lesózására, így a 10-20-30...% kálium kloridot tartalmazó bányászott koyhasó biztosan a táplálékkal bekerülve, gyakran 1-2gramm káliummal ajándékozta meg a fogyasztóját. A következő információ szabad, nem használható semmilyen szabadalmi, vagy más szellemi tulajdoni saját kezdeményezéshez, kérem használjátok szabadon: A megfigyeléseim és kutatásam szerint a kálium hiányos táplálkozás az agyalapi mirigyen keresztül hatva illetve a hormontermelés bizonyos területein blokkolásokat hajt végre,ezeket már több hozzászólásomban, egy másik topicban megszellőztettem.(mérgező-e akonyhasó) A közvetlenül stimulált a mellékvese kéreg hormon termelése, ha ez a szabályozási kapcsolat kimarad időszakosan agy végérvényesen, akkor a cukorszabályozás is kárt szenved. Lásd endokrinológia, ide vonatkozó információi... A kálium hiánynak vannak más krónikus következményei, legtöbbször az ezekre a betegségekre adott "gyógyszernek nevezett" vegyszerek egy másik vonalon elindítanak egy másik szabályozási lánc tönkretételét, pl Beta locking, ACE gátló,...stb...A 2,tip cukorbetegség jónéhány esetében, a kálium pótlás, helyreállította, a tüneteket valójában a szabályozást(?). Ez a koleszterin anyagcserénél is jellemzően jelentkezett, mármint a szabályozás helyreállása. Itt valójában a károsodott epefunkció nem használja el a vérből az LDL-t (?) Dr. H.I. nyomán...ez is kálium hiány miatt alakul ki!
A sokak által kedvelt mákról eddig is tudni lehetett, hogy fontos gyógynövény, hiszen a mai napig az egyik legerősebb fájdalomcsillapító, a morfin forrása, és más, fontos gyógyszereket, pl. a köhögéscsillapító kodeint is a terméséből vagy szalmájából állítják elő. Azt…..
kiru55 2019.05.09 19:58:35
100gr, gondolom ez természetes. Az olajban nem oldódik a Kálium ez igaz, pár éve kb 100kg, termelőtől vásárolt tökmagot dolgoztattam fel, Zalában egy olajpréselő üzemben. A megdarált tökmagot hőkezelelésnek vetik alá , vízet öntenek hozzá, hogy gőz keletkezzen, ez a módszer jobban feltárja a préselni kívánt olajat és jobban kioldódik a darálékból. Szerintem a zsírsavak és ezek származékai bőven tartalmaznak a szervezet számára jótékony összetevőket. A vízzel való feltárás hatására a kálium is szerintem van benne, ugyan nem láttam úszni a végtermék tetején.
A sejtosztódás megjegyzés alatt a növekedési hormon által vezérelt folyamatot értettem. Nem a DNS által programozott folyamatot.
Egyik barátom kérdezte tőlem, amikor a káliumra felhívtam a figyelmét, életmentés céljából, -miért ad a gyermekorvos a kisgyermekének is káliumot, havi 1 gr-t? Mondtam neki, nagyon jól teszi, valószínű érti a dolgát, a kálium az agylapi mirigy számára nagyon fontos elem, ezáltal biztosított a növekedési hormon termelése a szervezetben. "bizonyos helyeken" az élet meghosszabítására növekedési hormont adnak az időseknek.
Az internetes szabad információáramlással, nagyon sok "negatív mesterkedés" kiderül. Példa az évtizedeken át tartó suttogó propaganda a kálium körül, sómérgezés gyanánt. Kb egy éve minden reggel ezzel kezdem a napot. KCl 1000mg!!! Egy "mellékhatást", ugyan észleltem, (a már leírtakon kívül) leesett a vérnyomásom, emiatt ebéd után is általában meg kell innom egy kávét, az általános "komfortérzetem" javítására.