Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kotroczo

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha már a Média Hungaryn elhangzott utópisztikus felvetéseknél tartunk: Kotroczó Róbert, az RTL Klub hírigazgatója felvetette, hogy egyeztetniük kéne végre a Tv2-vel, hogy mely napokon sugározzanak közszolgálati műsorokat(!), mivel hiba készítenek időről időre jó, értékes…..
kotroczo 2006.05.26 13:18:38
Kedves szabóZ! Tudom, hogy az én bajom, de nem tudok azonosulni azzal az "újságírói" munkamódszerrel, hogy a tudósításba belekeverem a saját véleményemet, sőt még olyan dolgokat is beleírok, amiket senki sem mondott, de esetleg gondolhatott. Ebből vannak itt problémák, de mondhatjuk, hogy ja, ez egy komment oldal...kommentálni viszont nem véleményeket kéne, hanem például híreket és tényszerű közléseket - szerintem. Az Index dolga...
Tüsmesternek köszönöm az emberi hangot. Reményeket ébresztett, hogy talán mégis lehet itt beszélgetni is.
A legtöbb hozzászóló valószinűleg nincsen tisztában azzal, hogy én az RTL klubnak csak a hírigazgatója vagyok, és nem minden műsor készül a hírigazgatóságon. Nálunk készül a híradó, a meteorológia, az üzenet, a Házon Kívül, a XXI. század és nagy tematikai függetlenséggel a Fókusz. Ennyi.
Én tehát ezért szólok elsősorban ezekről a műsorokról, és ezért vagyok kiváncsi az ezekkel kapcsolatos véleményekre. A parttalan xzarozásra nem, mert abból nem tudok okulni. Más műsorokról nekem is van véleményem, általában egyébként jobb, mint a hipernegatív kultursznoboknak, mert tudom becsülni az emberi munkát. Ja, és rendszeresen látom, hogy mit néz a közönség nagy számban. Ajánlom a kékedők figyelmébe, hogy nézzék meg a nyilvános nézettségi adatokat; hogy mivel szemben mit néz inkább a magyar közönség! Lesz meglepetés! Ettől persze a közönség még nem rossz, és nem is kell megvetni. A kereskedelmi televíziózásnak vastörvényei vannak, és ezt a jogalkotók éppúgy tudják, mint a műsorkészítők. A kritikusok is kezdik érteni...de annyi évtized "kultúrpolitika" után nehéz elképzelnie sok embernek, hogy nincs kulturmisszió és nem dolga egy televíziónak átnevelni az embereket. A szórakoztató műsor is lehet színvonalas, és szolgálhatja a közönségigényeket. Akár hiszik, akár nem; ha egy műsorban sok az erőszak, vagy a szexualitás az kontraproduktív is lehet!!! Akit érdekel, az megértheti a médiát, aki meg mindenáron negatív szereotípiákban akar gondolkodni televíziózásról, azzal meg tényleg nincsen mit megbeszélni. (A BBC közszolgálati csatorna)
kotroczo 2006.05.29 15:05:10
A fene döngeti a mellét!:)Szakmai fórumon beszélgettünk szakmai kérdésekben. Megsértve sem érzem magam. Örülök minden épkézláb javaslatnak. Itt eddig nem sok hangzott el sajnos. De nem adom fel! Viszont továbbra sem a hírigazgatóságon készül azoknak a műsoroknak a jórésze, amiről írnak. A UPC pedig egy másik cég:) Egy szempontra hívom még fel a figyelmüket: a kereskedelmi tévék indulása előtt egyetlen televízióban egyetlen híradó volt, amely fenntartott egy hírmonopóliumot. Ez 1997-ben megszűnt, sőt a hírkészítés szabályai is egyetemessé váltak nem utólsó sorban a kereskedelmi tévék nyomán. A nyilvánosságnak sok éven keresztül tagadhatatlanul ezek a televíziók voltak a garanciái. Azóta szerencsére sokminden jött még a piacra; kábeltévék és internet is. Most már majdnem kizárt, hogy egyetlen érdekcsoport (gazdasági vagy politikai)el tudná azt érni, hogy valamilyen információ ne jusson el a közönséghez.
A magát értelmiségiként meghatározó közönség valóban nem túl nagy. Ismerem a kánont, ahogyan illik lefitymálni bizonyos tévéműsorokat. (Azt is tudom, hogy sokan nézik a nyilvánosan általuk leszólt műsorokat.)A kihívás számomra és kollégáim számára, hogy úgy tudjunk bizonyos ismereteket eljuttatni a közönségnek, hogy az szórakozva tudjon meg valamit, aminek eddig nem volt a birtokában. De nem vagyunk hang-képes tananyag, vagy megfilmesített tanulmánykötet sem. Az egy másik műfaj. Ha hírműsorokkal kapcsolatban van esetleg építő véleményük, kérem írják meg.