Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fSPr

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Anonymous bemutatja L. Ron Hubbard titokzatos élete - magyar felirattal -   Eredeti változat: Channel Four, 1997. november 19. A magyar változatot készítette: Tunguska Productions L. Ron Hubbard titokzatos élete from Anonymous Hungaricus on Vimeo.  Szereplők: Hana Eltringham…..
fSPr 2008.08.31 23:16:52
PKD:

Az igaz, hogy amit egy kozosseg rossznak nez nem biztos, hogy rossz, de azert az emberek altalanos attitudje eleg jo indikator. Raadasul a sci mar fel evszazada aktiv tehat nem lehet arra hivatkozni, hogy nem ismerjuk. Mindent lehet allitni csak azt nem, hogy none a tarsadalmi elfogadottsaga. Mindez annak ellenere igy van, hogy az internet koraban elunk es, hogy egyre tobben engedhetnek meg maguknak, hogy kiprobaljak. Az en kornyezetemben abszolut visszaigazolodnak a negativ kozvelemenykutatasi eredmenyek. Ha annyira jo es hasznos dolog lenne, akkor nem hiszem, hogy igy allnanak a dolgok.

Magyarorszagon is uldozik, mert az NBH evkonyve alapjan egyertlmuen azonosithato a szervezet. Nyugat Europaban es mashol is szinten sok helyen uldozik, vagy esetleg megturik. De nem tudok olyan helyrol ahol hivatalosan tamogatnak is.

Szerintem eleg szomoru lenne, ha valami attol valik vallassa mert az emberi lelekrol szol, mert ez alapjan tulsagosan egyszeru lenne. Vallastudosok szerint, amivel en is egyetertek:))), a vallas egz nagyon bonylult dolog az emberiseg kulturajanak egyik hatalmas terulete. Belemehetunk vallaselmeleti fejtegtesbe is. Ennek ket aspektusa lehetseges. Hasznalhatunk, egy elfogadhatonak tuno dimenzionalast mely alapjan meghatarozhato egy vallas, vagy osszevethetjuk a fold letezo vallasaival. Megitelesem szerint egyik esetben sem allna ki maradektalanul a probat. amennyiben a scientologiat vallasnak tekintjuk, akkor az ezoterikat, az agykontrollt, az eletvezetesi tanacsokat tartalmazo konyvek olvasasat, vagy a csoportterapiat is, de szabadon ertelmezve akar a keresztrejtvenyfejtest is tekinthetnenk vallasnak. Erzodik az izzadsagszag, nagyon....

A tobbi vallas mibol tartja fent magat? Adomanybol? Az mit jelent? Mindnek annyit ad amennyit akar. Illetve bizonyos nagyon korlatozott korben fizetni kell a szolgaltatasert, de ezek az elet nagy esemenyeihez kotodnek. ES ami a legfontosabb mindenki szamara elerhetoek, es megfizethetoek, mert a bevetelek tobbnyire csak a koltsegek fedezesere szolgalnak, sot bizonyos vallasoknal meg arra sem. Barki elmelyedhet a vallasanak tanitasaiban annelkul, hogy millikoat kene erte fizetnie. A penznek nincs szaga, de a penzehseg messzirol buzlik. Teljesen mindegy, hogy vallaltrol, vagy egyhazrol, vagy emberrol van szo.

A torveny csak egyhaz alapitasrol beszel, minden nem alkotmany vagy torvenyellenes celbol alapithato.
Magyarorszagon 100 termeszetes szemely kell hozza. Nem lepodnek, meg ha az usaban is ennyi lenne. Egy ironak ezt osszeszedni nem nehez. LRH sikere abban rejlik, hogy penzzel megveheto,egyszeru valaszt kinal a boldogsag problemajara. Nem tudom miert nekem a bucsucedula jut eszembe...csak az a kulonbseg hogy itt folyamatosan kell venni egyre tobbert...ezert sokkal gusztustalanabb is...

Hamis álmok - I. fejezet: Hazafelé(További információ, a többi rész: Hamis álmok összefoglaló oldal)           Felébredtem a sötétben, életem zord valósága méregként áradt szét öntudatomban. Hallottam az ócska,…..
fSPr 2008.08.03 21:32:20
PKD:

Én értem mit akarsz mondani, de ez a relativizálása a
sz@rszagnak. Nem hiszem, hogy a sz@r rózsaillatú lehetne, maximum nehezen tudod elválasztni el más büdös dolgoktól. nem tudod, vagy nem akarod.

A fenti írás kapcsán mindenről szó esett, csak a lényegről, illetve a felmerült tónusskála és hasonló témáról nem. nem hiszem, hogy stílus parttalan vesézésével közelebb jutunk ahhoz, hogy a szcientólógia kapitális baromságaira rámutassunk. ez nem a stilusgyakorlatok.blog.hu még ha van is véleményed az írás stílusáról.
fSPr 2008.08.01 23:03:16
Kissé parrtalanná vált a vita arról, hogy mennyire érzelmes vagy nem a fenti írás.

Szvsz a csomagolás tök mindegy, benne a
sz@r attól még ugyanolyan büdös.

A tónusskála 20-30-40-es értékei roppant manipulatívan vannak megválasztva: Gondolom az a kampányszöveg, hogy aki sok pénzt költött tanfolyamokra az mindig ezeken a szinteken van. És mivel ezek 10-15 ször nagyobbak az átlagnál azt sugallja, hogy ennyivel "jobb" az adott ember az átlagnál és ennyivel boldogabb. Ügyes.

Manipuláció #2:

Azt írja a szci honlap: " L. Ron Hubbard teljességében feltárta az emberi viselkedést, és ezen a területen végzett munkájának egésze igen pontos leírást ad a viselkedésről és magatartásról. "

Teljes egészében feltárta? - Na ne már. Az, hogy mások évezredek óta próbálkoznak úgy látom őt nem zavarta meg.

Egész pontos leírást adott? - Persze. Mihez képest. Ptolemaiosz is így volt a világegyetmmel. Magához képest egész pontos leírást adott róla. Csak aztán kiderült, hogy hülyeség az egész. Ciki.