Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AndiSoly

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Furcsa egy hely Írország, erősen vegyes tapasztalatokkal – legalábbis Márk szerint, aki összeszedte azt a tíz dolgot, amit a legjellemzőbbnek tart az írek kapcsán a pontosság szinte teljes mellőzésétől kezdve egészen a finoman szólva sem világhírű gasztronómiáig.  Írd meg…..
AndiSoly 2019.04.16 10:39:01
Vannak dolgok amiben egyetértek Márkkal, de sajnálom, hogy a cikk lényegében csak a negatívumokra van kiélezve.
Lassú vezetés... Igen, városban lassan vezetnek, hála a jó égnek, és nem olyan idegbeteg módon mint a magyarok. Ha valaki dudál, az szinte 99% biztos, hogy külföldi sofőr vagy traveller.
Biciklisként ezerszer jobban érzem magam, hogy nem úgy húznak el mellettem 80nal hogy érzem ahogy az autó súrolja a kabátom, hanem tiszteletben tart és tudja, hogy akár az autó által keltett szél is simán lesodorhat az úttestről és igyekeznek a balesetet elkerülni. Városon kívű meg ők is kellően gyorsan vezetnek, de aki városon kívűl sosem vezet az ezt úgyse veszi észre,,, gondolom.
Sokkal kedvesebbek, közvetlenebbek az írek, mint a magyarok. Befogadnak minket, bevándorlókat és nem kapjuk a gyűlöletet úgy mint ahogy a magyarok árasztják magukból általában. Nem panaszkodnak annyit, még akkor sem, ha lenne mire.
Az sem igaz, hogy egyáltalán nem kóstolnak meg külföldön ételeket. Az igaz, hogy sokkal kevésbé nyitottak az új ízekre, mint a magyarok, de azért igenis szívesen kóstolnak újat. Csak egy példa a városban üzemelő lángosos vendégköre, ahol rendszeres, visszatérő ír vendégek mennek a magyar lángosért, mert annyira szeretik.
Az időjárás olyan, amilyen. Ez Írország, itt nincs 36 fokos rettenetes hőség és nincs mínusz 20 fokos fagyhalál.. Ha melegre vágyik az ember, akkor elmegy nyaralni. Ha nem bírja ezt az időjárást, akkor költözzön délebbre vagy északabbra, kinek mi az igénye.
Igen, az ingatlanok sajnos nagyon drágák, ezen mi nem tudunk változtatni, ezzel tisztában kell lenni ha valaki ideköltözik.
Hogy innen mindenki "haza" akarna menni?? Az sem igaz.. Nekem a haza már itt van, és Magyarország már csak Magyarország.. és nem, nem szeretnék odaköltözni, mert akárhányszor odautazunk már az első 10 percben csalódunk valamiben, és akkor még csak a reptérig jutottunk.

A jövedelem nem rossz, valóban. A minimálbért pedig tisztán megkapják az emberek, abból nincs adózás. Itt ha valaki tisztességesen dolgozik, az tisztességesen megél. Sőt, évente egyszer nyaralni is biztosan eljut, van lakhatásra, ennivalóra, új ruhára stb. pénze. És igen, ez arra is igaz, aki minimálbéren él.. Magyarországon szerintem egy minimálbéres még a túlélésért is küzd..

Én szeretem Írországot, és aki nem szeret itt élni, az ne tegye.. ez a véleményem :)
AndiSoly 2019.04.16 13:03:11
@Arthamyr: Az igaz, hogy önálló lakásbérlésre a minimálbér kevés, ezzel egyet értek. Én abból indultam ki, hogy ha valaki egyedül költözik ki, az vagy szobát bérel, vagy valakivel sharingel egy lakást, így a költségeket csökkenti. 2019 március 4-től €9.80-ra emelték a minimálbért, ami heti 39 óra munka mellett havi 22 munkanappal számolva elvileg tisztán € 1.685 kellene hogy legyen.