Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Peter Tihanyi

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Focker Blog Possum (2018) 2018.12.07 17:30:00
Nem tudom ki hogy van vele, én személy szerint ki nem állhatom a pókokat. Kevés ízeltlábútól irtózom úgy igazán, de a pókszabásúak majd' minden példánya köztük van. A Possum az előzetese alapján klasszikus brit horrornak tűnt, rideg, ködös tájakkal és végtelenül lassú, az atmoszférateremtésre…..
Mivel a 2015-ben kijött, eredeti folklórból táplálkozó The VVitch az utóbbi időkből az egyik legnagyobb kedvenc horrorfilmem, állandóan keresgélek, hogy hol találhatnék hasonlót, ami ennyire helyén kezeli a boszorkányság témakörét, és nem csak abból áll, hogy feketébe…..
Furcsa egy hely Írország, erősen vegyes tapasztalatokkal – legalábbis Márk szerint, aki összeszedte azt a tíz dolgot, amit a legjellemzőbbnek tart az írek kapcsán a pontosság szinte teljes mellőzésétől kezdve egészen a finoman szólva sem világhírű gasztronómiáig.  Írd meg…..
Peter Tihanyi 2019.04.15 09:29:44
Kedves Határátkelő,

Egyrészt nem értem, hogy miért hoztok le ennyire szubjektív véleményt, másérszt kíváncsi lennék ennek a bizonyos Márknak mennyi időre volt szükséges ahhoz, hogy levonja ezt a sok tapasztalatot. Ali van olyan pont amivel egyet tudok érteni, és mivel a cikketek az Írországi Magyarok körében most szárnyra kapott, így máris látom, hogy elég sokan vagyunk, akik nem igazán értjük mit akartatok ezzel a cikkel Ti, és mit Márk.
Gyakorlatilag szinte semmivel nem tudok egyetérteni, de talán ami a tömegközlkedést érinti, abban van némi igaza, de azt is hozzá kell tenni, hogy az állam gőzerővel dolgozik ennek a fejlesztésén, és nem használhatatlan, csak kell hozzá egy rutin.
Amit az ír ételekről írt Márk, az úgy kuka ahogy van, azt nem magyaráznám. Időjárás, az olyan amilyen de pl a tavalyi nyár olyan volt, hogy azt California Beach is megirigyelné. Ugyanígy rutin kell ahhoz, hogy a szolgáltatásokat megfelelően tudd adminisztrálni, legyen szó Internetről, vagy járművel kapcsolatos dolgokról. Van az írországi bürokráciának egy sajátos útja, de aki egy kicsit is veszi a fáradtságot, hogy megértse ezt, és előre gondolkodik, mindent meg tud oldani.
Sokszor használok Taxit, soha nem volt még semmi gondom velük. A Taxis amúgy is egy külön faj, de az itteniek viselkedése még mindig sehol sincs a magyar taxisokhoz képest. Lakáshelyzet: az pont olyan mint magyarországon, drága bérelni,dárga venni, megvannak az állam által biztosított lehetőségek, sokan élnek is velük, mi is fogunk. Az ír emberek pedig rendkívül barátságosak de nem divat a bratyizás. Nagyon segítőkészek, nagyon szeretnek beszélgetni, de pl. csak a legrtikább eseteben fognak beinvitálni a házukba. Náluk a ház és a vendégség az a családnak szól, ott általában másoknak helye nincs. Nekünk sok ír barátunk van, igyekszünk őket meghívni időnként magunkhoz vacsorára, hogy lássák, hogy így is lehet, és mindig nagyon elcsodálkoznak azon, hogy mi magyarok, hogyan is fogadjuk a vendégeket, és talán egyszer majd ők is képesek lesznek ilyesmire. Még sorolhatnám naphosszat az ellenérveimet Márk véleményére, de nincs rá időm. Igazából akit tényleg érdekel, az utánajár, idejön, vagy kérdez, és nem ez alapján a cikk alapján foglal állást.