Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Creutzfeld 0,1

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valaki születésnapjára egy tortát kap, valaki egy utazást, valaki semmit és hát valaki egy házat a hegytetőn. Én az utazást kaptam, Hitler pedig a házat 1834 m magasan. Ő ötven lett, szóval érthető a felhajtás, és azt hiszem Martin Bormann az ajándékával igencsak kitett magáért. A Sasfészek…..
Creutzfeld 0,1 2020.06.20 11:24:59
@Laurik Szilvia: Igen, az igaz, hogy felfelé fokozatosan jobb, bár őszintén szólva nem tudom, hogy az a pár tíz méter, amit a lift tud, mennyiben venne el az élményből. Az aranylift viszont a turisztikai attrakció része. Mondhatni, a jobbik része, mert maga a ház nem egy nagy durranás.
Creutzfeld 0,1 2020.06.19 22:20:12
@hordalek: Hát... én is inkább a sóbányát ajánlanám, de pici gyerekkel azt azért inkább nem. Bár elég régen jártam arra, azóta az is megváltozhatott (és mint minden, nem feltétlenül előnyére).
MovieCops A ZEPPELIN 2019.09.09 06:00:00
A hetvenes évek elején tisztes sikert aratott a magyar mozikban az első világháború alatt játszódó brit kalandfilm, A zeppelin (1971), amelyet jómagam 1976-ban láttam először, amikor három hétig a vajtai gyermeküdülőben voltam, ahol hétfő esténként filmvetítést tartottak. Nagyon tetszett a történet,…..
Az emberek többsége szereti a meglepetéseket, pláne ha ezek kellemesek. Számos szolgálati nyugdíjas (illetve szolgálati járandóságban részesülő) egykori rendőr, vámos, bévés, tűzoltó és (talán) egykori titkosszolga azonban nem kellemes meglepetésben, hanem konkrétan pofáraesésben részesült, amikor a…..
Creutzfeld 0,1 2019.04.09 22:53:00
@9mmPara: Az is eszembe jutott, hogy a nyugdíjfolyósító tojt bele, ami egyszer már lefutott, nem érdekelt senkit, majd amikor áthelyezték a Kincstárhoz a dolgokat, kiderült, hogy eszelős kupi van a rendszerben.
Ennek okán nekiálltak adategyeztetni, most éppen a 62-83-as korosztály van terítéken - és arról sincsen fingjuk sem, hogy kinek fizetnek évek óta.
Persze jellemző, hogy nem inkább azt csesznék el, hogy járandóságosság helyett nyugdíjasként kezelnének. :/
Creutzfeld 0,1 2019.04.09 22:54:20
@Creutzfeld 0,1: 62-63 persze, a '83-asok még odébb vannak - ha lesz egyáltalán nyugdíjuk.
Creutzfeld 0,1 2019.04.11 22:06:57
@Minorkavidor: Hogyne, emlékszem, bár nekem még a Cég benne volt a munkakönyvemben, mert csak utána szüntették meg és mivel járadékos vagyok, nem volt szükségem más papírra (meg remélem, már nem is nagyon lesz). A kérdés az, hogy mi van akkor, ha valamelyik azóta jogutód nélkül megszűnt cég valami szart adott oda, amit nem fogadnak el a magos hivatalban hiánypótlásként, esetleg elveszik a dolog csőrepedés, lakástűz, betörés stb. kapcsán. IJB, vagy mi?

Egyébként a munkakönyv és a szemszám megszüntetésénél nagyobb állatságot jódarabig elképzelni sem tudtam (azóta már tudok), de ez egyfelől magánügy, másfelől szakmai ártalom.
A személyes adatok védelme kb. annyiból állt volna, hogy adatot az kezel, akinek dolga van vele és azokat, amennyi a munkájához kell. Ellenkező esetben szigorított ejnye-bejnye.
Plusz megjegyezném, hogy a nevem, születési időm és annak helye, anyám neve is alkotmányellenes, mert ugyan nem 11 karakteren, de simán összekapcsolok velük bármilyen rendszereket. Ezeket meg mindenhol kérik...

A munkakönyvnél is nyilván lehetett volna módosítani a dolgokon, pl. nem kellett volna mindent feljegyezni benne, amit az átkosban, csak a belépés és kilépés dátumát. Akár pl. a fekete-munka ellen is használható lenne: kiszáll a hatóság a telephelyre, "Sorakozó, tessék hozni a munkakönyveket, aki a nevét hallja... MÉNINCSTŐŐŐTVE?!?! AMAGÁÉHUNVAN???" Stb.

A nyögdíjak átutalása pont azon az ostoba baromságon múlt, amitől sikítófrászt tudok kapni: azt csinálok a webbankban, amit akarok 7/24-ben, de csak "nyitvatartási időben" megy át az utalás. Elzárják a pecsétet a bitek elől, vagy mi a rosseb? Állítólag majd a nyáron ez is változni fog, tehát ha addig nem csesznek el semmit, akkor többet nem kell ilyenre számítani.