Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jankababa

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan egy évszázada rendeznek Miss America szépségversenyeket. Bár az akkori vetélkedések sokban hasonlítottak a maiakra, a szépségideál azóta nagyot változott. Most megmutatjuk milyen volt a szépségideál száz éve. Először 1921-ben rendeztek Miss America versenyt Atlantic…..
Bár idén nem Spanyolországban nyaraltunk, hazaérve az érett paradicsomok, uborkák és paprikák mégis erre a spanyol leves elkészítésére csábítottak. Pedig még csak hőség sem volt. Egyszerűen csak érezni akartam a friss, édes paradicsomokat. No meg a fogyókúra a nyaralás…..
Jennifer Aniston Drew Barrymore Victoria Beckham Halle Berry Bjork Mariah Carey George Clooney Kurt Cobain Ashley Cole Joan Collins Phil Collins Tom Cruise Sophie Dahl Robert De Niro Leonardo DiCaprio Marlene Dietrich Pete Doherty David…..
jankababa 2012.06.21 12:43:19
@Luckyace: van remény, csak egy valag pénz és egy (vagy több) jó plasztikai sebész kell hozzá, mint az ő esetükben is...
Makeup Blog Celebek közelről 2012.03.20 09:30:00
Már mindenre van egy blog, hát erre is. Celebek közelről.  A látvány pedig sokkoló egy csomó esetben... Vagy csak emberek ők is. ..
A Magyarországot az Eurovíziós dalfesztiválon képviselő Compact Disco Sound of Our Hearts című szerzeményéről már megírtuk, hogy alapos, gondos és pofátlan nyúlás (a Backstreet Boys Incomplete című szerzeményét tessék csak meghallgatni itt), de ezzel valahogy mindenki úgy van…..
jankababa 2012.03.20 15:10:50
@Sultan: az a klip tényleg sokkal jobb volt. Ez a mostani abszolút nem fogott meg, nem mondott nekem semmit, max. azt, hogy társadalmi hovatartozástól és anyagiaktól függetlenül mindkét szereplő ugyanakkora barom.

És ez a nyúlás dolog meg szerintem nevetséges, mindig azon rángatózni, hogy ki kitől mit hogyan lopott... a témák száma véges, a képi kifejezés eszközei végesek, a dallamvilág is véges... ennyi erővel minden nyúlás.
Nívó Hol a magyar paradicsom? 2012.02.25 22:26:00
Elküldött ma a párom a Tescoba, hogy vegyek a gyerekeknek (többek között) konzerv paradicsompürét, mert nagyon szeretik a paradicsomos húsgombócot. Szétnéztem a polcon, rengeteg féle volt: Leginkább fémdobozos vagy tetra pack csomagolásban, 150 és 380 forint között (500g-os…..
jankababa 2012.02.26 16:17:44
Pénzkérdés Átverés vagy baki? 2012.01.27 14:15:00
A közszolgák hiteljutalmát az adófizetők finanszírozzák Nagy a bizonytalanság a közszférában dolgozók körében a végtörlesztés – árfolyamrögzítés kapcsán. Decemberben Orbán Viktor levelében még biztatta őket devizahiteleik kiváltására. A kormányfő azt ígérte,…..
Segítség! Elfogyott a pénzem! „De csóró lettem nincs kenyerem Elvesztettem a munkahelyem Jaj Istenem most mi lesz velem Hej de betörjek vagy guberáljak Jaj Istenem mit csináljak Mondjátok meg, hogy most mit tegyek Felmegyek a hivatalba Rávágok majd az asztalra Elmondom hogy éhen fogok…..
jankababa 2012.01.26 09:36:43
@lariflari: "az is tény,hogy az agyerek melynek a gyerekkora nem a csóróságban telt el,az boldogabb,továbbá felnőttként is azt a színvonalat és életminőséget próbálja meg elérni amit gyerekkorában megszokott"

Ez butaság, ezt az állítást szerintem semmi nem bizonyítja.
Egy gyerek boldogsága alapvetően nem pénzkérdés. Emberek milliárdjai nőttek fel a történelem során iszonyatos szegénységben, de ha nem éheznek és tető van a fejük fölött, akkor onnantól kezdve semmi nem pénzkérdés. Emberek milliói élnek most is iszonyatos mélyszegénységben - és itt nem a hazánkban minimálbérből élőkre gondolok - hanem azokra, akik gigantikus méretű szeméttelepeken turkálva élnek, akik favellákban élnek, vagy afrikai falvakban, stb. stb. És nem hiszem, hogy ezek az emberek mind pszichés nyomorékok, vagy boldogtalanok, attól függetlenül még lehet úgymond boldog gyermekkoruk. Ha ki tudják termelni maguknak valahogy azt, hogy ne éhezzenek és ne fázzanak, valamilyen fedél legyen a fejük fölött, onnantól meg tudják találni a boldogságot az életben, ugyanis ilyen életkörülményekhez is hozzá lehet szokni. És ugyanúgy lehet motivációjuk arra, hogy kitörjenek, hogy többet érjenek el. Nálunk meg megy a hiszti meg az anyázás, ha egy gyerek nem kapja meg a csokiját (nagyon helyesen, nem tudom, láttál-e már elrohadt fogsorú gyereket…) meg a fagyiját meg az ezredik játékát stb. Anyám a háború után született, 10. születésnapjára kapott egy könyvet és egy flanellpizsamát, és majd kiugrott a bőréből, úgy örült neki. Most meg a kisgyerekeket elhalmozzuk minden felesleges szarral, és az, ha mindent megkap, nem hiszem, hogy jobban motiválná az életszínvonala fenntartására felnőtt korában - hiszen pont azt a gondolkodásmódot nem adod át neki, hogy valamit meg kell szereznie, valamiért meg kell dolgoznia, hogy nem kap meg mindent amit akar azonnal.
A gyerek neveléséhez pár alapvető dolog kell csak: szeretet (ez ugye evidens), módszeres türelem, rendszeresség és ráfordított idő. Ezekről órákat lehetne értekezni. A gyereknek normális esetben nem a pénzedre van szüksége, hanem ráfordított, vele együtt töltött időre és ésszerű, rendszerezett nevelési elvekre. Ha egy pici gyereket így nevelsz fel, és olyan értékeket adsz a kezébe, amivel később megállja a helyét az életben, akkor felnőtt korában nem azon fog vernyogni neked, hogy nem kapta meg a csokiját meg a fagyiját. És talán nem is az anyagi javak megszerzését fogja az elsőszámú életcéljának tekinteni.
A blogban szereplő kísérletről meg annyit, hogy minden embernek, aki többet keres, mit a minimálbér, ki kéne ezt próbálnia. Természetesen nem tudja ugyanazokat a körülményeket teljeskörűen lemodellezni, mintha tényleg minimálbéren élne, de megpróbálja. Megtanulhatja, hogy lehet olcsóbban kijönni. Megtanulhatja, hogy mik azok a teljesen felesleges dolgok, amiken tudna spórolni. Megtanulhatja, hogy az erőforrásaokat hogy használja gazdaságosabban. Megtanulhatja, hogy egy gyerek annak is mennyire tud örülni, amikor születésnapi dekorációt csinálsz neki 10 db színes papír, fonal és cellux segítségével, és rájön arra, hogy felesleges lett volna ezért ezreseket kiadnia a boltban, stb. Mindenképpen hasznos és figyelemreméltó kísérlet, ismervén a magyar lakosság nagy részének pénzügyi tudatlanságát és a fogyasztói társadalomhoz való hozzáállását.
Tisztelt Praxis Blog! Alkalmanként olvasom a blogot, ezért bátorkodtam leírni a gyermekfogászati tapasztalatinkat, amelyek szerintem tanulságosak és egyben jellemzőek a magyar fogászati ügyeleti rendszerre.Három gyermekem van, akik rendszeresen ápolják a fogaikat, nem étkeznek…..
jankababa 2012.01.20 12:46:21
Hát mi is megjártuk a magyar egészségüggyel! A gyerekem kétévesen akkorát esett azzal a rohadék műanyag kismotorral(ami a kisgyermekek szájsebészeti problémáinak kb. 50%-áért felelős), hogy egy az egyben kirepült az egyik felső metszőfoga a szájából. Dőlt a vér, a fogat a járdán megtaláltam, rohantunk vele a gyermek ügyeletre, mert a tököm tudja, hogy ilyenkor hova kell vinni a gyereket. Ott természetesen továbbirányítottak minket a Heim Pálba a sebészetre, ellátatlanul. A Heim Pálban több, mint egy órát váratták a gyereket, aztán kijelentették, hogy nem tudnak vele mit kezdeni, de azért megröntgenezik a fejét. Innentől kezdve egy 40 perces iszonyatos hisztérikus küzdelem zajlott le, 3 embernek kellett lefognia a már amúgy is sokkos állapotban levő, vérző gyereket. Aztán kijelentették, hogy nem tudnak róla használható képet csinálni, menjünk el a Szentkirályi utcába, ami ugyan felnőtt fogászati ügyelet - mert kiderült, hogy Budapesten NINCS is gyermek fogászati ügyelet, mert nyilván a gyerekekkel hétvégén nem szoktak balesetek történni - de biztos fogadnak majd, és közölték, hogy elvileg a fogat 2 órán belül még vissza lehet tenni... (de előtte másfél óráig várattak minket ezzel a hírrel). Le se fertőtlenítették a gyerek sebeit. No elmentünk a Szentkirályiba, ahol nem kellett sokat várnunk, éppen egy embernek a fejét véste a doki, de gyorsan vetett egy pillantást a gyerekre, közölte, hogy egy fog mínusz, 5 év múlva kinő a következő, nyugodjunk bele. Nem szeretne, és nem is tud belenyúlni ilyen kicsi gyerek szájába, és nem akarja megsérteni a maradandó fog csíráját. Ami egyébként teljesen korrekt és hihető, ezzel nem is volt gondom. A sebeit persze itt se látták el. Hazamentünk, lefertőtlenítettem a sebeit, este elmentünk a biztonság kedvéért egy magánrendelőbe, valahol a Pólus Center mellett van, ott nagyon kedvesek voltak, megvizsgálták a gyereket, elmondták, hogy mi a teendő - pl. hogy egy darabig pépeset egyen, tejes dolgokat ne adjunk neki, nehogy beleerjedjen a sebbe, mikor kell visszajönni, mikor esedékes egy fogröntgen, stb. stb. Elmondták, hogy ha legközelebb ilyen történne, akkor hogy kell szakszerűen tárolni a fogat, amíg eljutunk az orvosig, stb. stb. Mindezért egy fityinget se kértek.
Igazából mindent összevetve, utólag belegondolva nem volt olyan szörnyű az egész, de valahol mégse stimmel, hogy egy sebes, vérzőszájú gyerek sebeit 3 helyen se fertőtlenítik le, hogy erőltetik fölöslegesen a kínzatással járó fejröntgent, hogy nincs a fővárosban egy gyermek fogászati ügyelet, hogy ha már nem tudnak segíteni, még információkkal se tudnak ellátni a gyerek ápolásával kapcsolatban, stb. Lehet hogy magasak az elvárásaim, de szerintem ez nincs így rendben. (u.i.: gyerek külső sérülései Curiosa géllel kezelve 3 nap alatt elmúltak, az ínyén a seb napi többszöri Betadinos fertőtlenítéssel 1 hét alatt begyógyult. Cumiról, cumisüvegről érthető módon egy nap alatt leszokott... Két hétig minden nap említette a balesetét, aztán a kis lelke is begyógyult. A mi lelkünk azóta se... )
  Lányok, akiken van mit fogni... Az elmúlt évben rengeteg címlap jött ki a világban átalagos méretű vagy teltebb lányok fotóival. Ezek közül a legmeghatározóbb a júniusi olasz Vogue volt, akik 3 "igazi nőt" tettek borítóra. Tara Lynn, Candine Huffine és Royn…..
Nem akarok hinni a fülemnek! Őszintén remélem, csak rosszul értettem Zám Tibort, a Best Reisen ügyvezetőjét, amikor az egyik rádióban azt nyilatkozta, hogy a balesetet szenvedett busz utasai közül többeknek nem volt utasbiztosítása, ezért nekik ki kell fizetniük a kórházi…..
jankababa 2011.11.08 10:20:07
@Muad\\\'Dib:
szerintem az utazási iroda ilyen helyzetet nem minősíthet vis majornak. A kinti partnercég vagy annak alkalmazottja hibájáért itthon az utazási iroda viseli a felelősséget, hiszen az utas vele kötötte meg a szerződést. Az utazási irodának ilyen módon szívás, ha a kinti partnercége kókler, vagy valami bajt okoz, de ez benne van a pakliban.
Viszont ha az utasnak nem volt biztosítása, akkor nem az utazási irodának kell fizetnie az orvosi ellátást, hanem saját magának. Így járt, benne van az általános szerződési feltételekben, és minden irodában lehet kötni biztosítást. Ha ezt nem tette meg, akkor ezért neki kell viselnie a felelősséget. Az más kérdés, hogy kártérítésért perelheti az utazási irodát (mivel az felelősséget vállalt a kinti partnercégéért), legfeljebb majd az utazási iroda is beperli a kinti partnercéget...