Regisztráció Blogot indítok
Adatok
amerin

50 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Elhatároztam, hogy nem engedek a mélabúnak. Minden reggel úgy kelek fel azóta, hogy hálát adok Istennek az új napért. Bármilyen idő is van, örömmel fogadom. Elmondom magamnak, hogy jól vagyok, nincs semmi baj, szuper napom lesz. S láss csodát! Azóta valóban könnyebbek a napjaim. Egyedül a…..
Voila! Még itt vagyok. Hogy meddig, azt nem tudom, de bízom a jó Istenben, a gondviselésben, a természetfelettiben és mindenben, ami számomra elérhetetlen és vezet utamon. Na, azért én is próbálom irányítani az életemet, még pedig olyannyira, hogy hagytam magamat családom által két hétre…..
Eltelt az idő. Újra kontrollvizsgálat következett. Előtte mindig van bennem izgalom, olyan, mint vizsgák előtt a vizsgadrukk. Tudtam, éreztem, hogy változtak a dolgok. Sokat fájt a lépem, májam, izzadtam, hőemelkedésem volt és éjjelente gyakran jeleztek a csontjaim, nagy ízületeim.  Reggel kávé,…..
Május 28. Mond ez a nap valakinek valamit? Fogadni mernék, hogy nem.  Nekem igen, mert érintett vagyok, de nektek biztosan semmit. Ezen a napon világszerte az emberek piros pólót vesznek vesz szolidaritásuk kimutatására. Ezen a napon világszerte kampányok folynak, hogy minél többen legyenek…..
Csodás álmom volt. Álmomban megint dolgoztam. Azt csináltam, amit mindig is szerettem. Újra a gyermekjóléti központban voltam. Visszarepültem a múltba. Tele voltam energiával, lendülettel. Szuper volt régi kollégáimmal lenni. Húztam az igát örömmel. Nekem nem számított, mikor van vége a munkaidőnek.…..
A minap egyik lánykámmal volt egy beszélgetésünk. Egyikünknek sem volt kellemes, frusztrált mindkettőnket. Értettem amit ő mondott, de megérteni nem tudtam aggályait. Aztán felmerült egy másik tényező, ami befolyásolja erősen döntését. Én rákérdeztem, de ő nem akart róla beszélni. Elengedtük vagy…..
Gyönyörűen süt nap. A reggelek és az esték hűvösségét meghazudtolja ilyenkor az idő. Én is így vagyok. Reggel nagyon borongós, szédülős, fájdalmas az indulás, aztán napközben észhez térek, s kezdem felfedezni, hogy van körülöttem élet, este aztán megint jönnek a nyűgök.  Sajnos napközben elkövetem…..
Úgy érzem magam, mint a kisgyerek, aki járni tanul. Teszi egyik lábát a másik után automatikusan. Nekem is így telnek a napjaim, jön egyik a másik után. Haladok, hogy merre azt nem tudom. Semmi különös nem történik velem. A betegség határozza meg, hogy milyen napot engedhetek meg magamnak. Na, nem…..
Táncosan indulnak a napjaim. A fiúk vicces kedvükben vannak. Minden reggel és este, sőt napközben is megtáncoltatnak. Na, nem valami klasszikus keringővel, nem ám! Breakelünk. Nem is akárhogy. Beindítják a jobb térdemnél, majd folytatják a bal csípőmnél és combcsontomnál. Felkelek az ágyból és…..
Ez nem az a rózsaszín lufi, amit a mellrákosok szimbólumaként engednek útjára. Ez az a rózsaszín lufi, ami a be nem váltott ígéretekkel repül el a végtelenbe. Miről is szól számomra ez a "rákellenesség"? Prevenció, gyors diagnózis, kezelés, gyógyítás. Nézzük sorrendben. Prevenció:…..
Előzőleg már írtam, hogy eltűnt a motivációm. Nos, jelentem: visszaszereztem. Volt egy beszélgetésem egy onkopszichológussal, aki azt ajánlotta - még karácsony előtt - hogy csíráztassak babot ajándékba a családomnak. Én ehelyett elkezdtem kötni. Ez szuper jó elfoglaltságnak…..
Nem készítettem számvetést az elmúlt évemről. Nem igazán volt miről. A vérképem szépen, és hála Istennek lassan araszolgatott, igaz nem a jó irányba. Úgy gondoltam, hogy megvárom a kontrollt, ami január elején volt, s akkor látni fogom, hogy készüljek az idei évre. Úgy számítottam, hogy megint lesz…..
Sokszor van, hogy kipattan egy gondolat a fejünkből, de aztán félretesszük. Így jártam én is sokszor. Aztán amikor eldöntöttem, hogy meg is valósítom, már nem volt rá lehetőségem. Soha nem is lett már! Ez borzasztó, pótolhatatlan hiányérzést hagyott maga után. Hányszor elgondoltam, hogy meglátogatom…..
Eltűnt a motivációm. Na, nem egyből. Valahogy elengedtem, lemondtam róla (is). Amikor szerettem volna elmenni boltba vagy sétálni, nem tudtam, mert fáradt voltam. Amikor elgondoltam, hogy kezembe veszek egy könyvet, nem volt olyan téma, ami érdekelne. Amikor filmet akartam nézni, nem kötött le egyik…..
Hatalmas szerencsém van ezzel a betegséggel. Most tudom sokan elcsodálkoztok, hogy miket beszélek én? Talán agyamra ment a betegségem? De nem! Higgyétek el, teljesen normális vagyok. Belegondoltam abba, hogy a többi rákos beteg min megy keresztül. S rá kellett jönnöm, hogy nekem baromi szerencsém…..
Először is mit jelent maga a homeosztázis? Az élő szervezetnek a változó külső és belső körülményekhez való alkalmazkodó képessége, amellyel önmaguk viszonylagos biológiai állandóságát biztosítják. Kicsit kiterjesztve: az egyén mind biológiailag, mind pszichológiai értelemben törekszik az egyensúly…..
Eljött ez az idő is. Leszámoltam a munkahelyemről és zajlik a rokkantosításom. Egészségkárosodásom 80 %. Olyan furcsa érzés. Nincs munkahelyem, lemorzsolódtak a barátaim, volt kollégáim. Már csak a szűk családom maradt, a férjem és a gyerekeim. Egy régi, kedves, régen látott kolléganőm fogta a kezem…..
Érdekes tapasztalatokkal gazdagodtam megint. Ezek a tapasztalatok inkább elszomorítottak, sőt dühöt ébresztettek bennem. Ez a betegség már sok mindent elvett tőlem, de bizonyos helyzetekben meghagyta számomra a döntés lehetőségét. Ettől lehetőségtől fosztanak meg egyre többen, s ez feldühít. Hogy…..
Eljött a pillanat, amikor kisfiam, aki amúgy 17 éves, feltette a kérdést: Anya! Mi is pontosan a betegséged neve? Tudtam, hogy készülnöm kell. Tudtam, hogy jönni fognak a kérdések. Tudtam, hogy úgy kell válaszolnom, hogy a legkisebb fájdalmat okozzam neki. Tudtam, hogy meg kell nyugtatnom. Sok…..
Sokan mondtátok, hogy nem szívesen olvassátok a blogomat, mert olyan szomorú. Szomorúvá tesz benneteket, hogy nem a mindig vidám, viccelődös, régi Emőkét látjátok benne. Hát igen… A betegség mindent megváltoztat. Akik régebb óta ismertek, azt szoktátok meg, hogy én mindig tudtam valami biztatót,…..
Nagyon érdekes stációkat élek meg. Ezeket hívom fellángolásoknak. Mai, reggeli észheztérésem után volt az első. Olyan 10 óra körül járhatott az idő, amikor elöntött a "szellemi" energia. Olyan élesnek éreztem az elmém, mint fénykoromban. Az volt csak a baj, hogy a testem nem követte. Úgy éreztem…..
Sokan kérdeztétek már, hogy telik el egy napom. Most úgy gondoltam leírom mit is csinálunk mi a fiúkkal (őssejtjeimmel) a nap 24 órájában. Éjféllel kezdem, hiszen, mint Monica Vitti filmjének címe is utal rá: Éjfélkor indul újtára a gyönyör. Ébren vagyok még. Kerülget az alvás, de nem megy. Éjjel…..
Azon gondolkozom, hogy milyen nehezen bírják sokan, sőt egyre többen a járvány miatti korlátozásokat. Valóban nem könnyű. Kicsit mindig magamat nézve vizsgálom a dolgokat – gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Az én életemet lassan három éve korlátozzák a fiúk (őssejtjeim).  Nemhogy lazítanának,…..
Én és az őssejtjeim Csak vagyok 2021.01.31 20:15:21
Ülök a gép előtt és lebutulva kártyázgatok. El sem hiszitek, milyen gyorsan telik az idő, nem gondolkodom, csak vagyok. Hetek, hónapok óta csak vagyok. Érdekes a létezésnek ez a formája. Kiüresedtem, elfásultam, belenyugodtam. Már semmi sem lesz olyan, mint régen volt. El kellett fogadnom, hogy nem…..
Eltelt újra egy év. Ha úgy veszem, mint egy visszaszámlálást, akkor nem jó, de ha úgy, hogy van még bőven időm, akkor biztató. Ezt is túléltem.  Kicsit írok az elmúlt időszakról is. November elején voltam Pesten a Szent Lászlóban egy professzornál. Kapott a lehetőségen és a nem javuló…..