Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sequoiah

0 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Milyennek látszik a magyarországi korrupció Észak-Amerikából nézve? Vajon Kanadában és az Egyesült Államokban is van-e és ha igen, akkor milyen természetű? Ezen elmélkedett el a már több évtizede Kanadában élő Steve (korábbi írását itt olvashatjátok). Szerinted mi történne, ha hazaköltöznének a…..
Sequoiah 2019.08.13 17:39:08
@kolomparlole1114:
Pont ez a "kicsiben folyik" resz ami miatt elhetetlen lesz Magyarorszag egy atlagember szamara.
Ha nem nezek TV-t, akkor az USA-ban egy eletet le lehet ugy elni hogy alig talalkozok korrupcioval. Egy kisvallalkozas szamara nem letszukseglet hogy lefizessenek barkit, vagy hogy adot csaljanak, egy atlag berbol es fizetesbol elonek pedig vegkepp nem.

Ezzel szemben Magyarorszagon lepten nyomon ezzel talalkozunk, le kell fizetni a rendort, le kell fizetni a hivatalnokot egy epitesi engedelyhez, es mar egy kisvallalkozas is eletkeptelen ha nem fizet le senkit, es minden adot befizet amit kell neki...
Es ahogy megyunk keletre, ez egyre hangsulyosabb...

Es erre jon meg ra a politikai korrupcio, es az igazan gazdagok korrupcioja, ami Magyarorszagon eppugy jelen van mint Amerikaban, so meg jobban, csak Amerikaban latvanyosabb...
Ha van érdemi haszna a történelmi események jubileumának, az a lehetőség, hogy újra beszédtémává tegyük azokat. Ilyenkor kínálkozik a legjobb alkalom, hogy kiemeljük a jelentőségüket, megmagyarázzuk hatásukat a jelenünkre vagy éppen ellenkezőleg, átértékeljük a múlt történéseit. A Holdra szállás…..
Sequoiah 2019.08.08 22:37:42
@Beer Monster:
Az a baj, hogy semmit nem mondasz, az meg nyilvan falra hanyt borso. Nem vagy kepes megfogalmazni se ket mondatban, se 50 oldalban hogy mi a baj azzal amit mondok. Ez nyilvanvalova teszi, hogy a tudasod errol nagyon felszines, csak hallottal valamit valahol errol, de nem tudod hogy hogyan is alkalmazzak ezeket a tudomanyban peldaul. Erre utal az is, hogy ossze vissza kevered a szavakat, es a torvenyt tenynek mondod, a gravitaciot pedig torvenynek.

Most vagy leirod roviden hogy mi is az amivel nem ertesz egyet, vagy nem is erted, es inkabb folytatod a szemelyeskedest.

Ha okos vagy, akkor legalabb olyan melysegu magyarazatot tudsz adni, mint amit en irtam.
14 szabad strand, 2 használaton kívüli felszállópálya, 3 belső tó, egy titkos német tengeralattjáró bázis és a Medellín-drogkartell egykori szexközpontja szigettel együtt most áron alul eladó...
Idén tavasszal volt huszonöt éve, hogy elkezdődött második világháború utáni kollektív történelem egyik (ha nem a) legsúlyosabb emberiség elleni bűncselekménye: egy kicsiny kelet-afrikai ország, Ruanda ekkor került fel a nemzetközi térképre - a "Tovább" gomb után bemutatott események egyben ékes…..
Sequoiah 2019.07.09 22:35:10
@chrisred: A klimaegyezmeny felmondasa az szinten egy ketsegbeesett lepes hogy tamogassa a szenbanyaszatot, es bizonyos egyeb cegeket. Szoval eppen hogy szabadverseny ellenes, gyakorlatilag egy kormanyzati tamogatas bizonyos cegeknek akik tamogattak ot a valszatasi kampanyban.
A liberalis gazdasagpolitika ellentete...
Sequoiah 2019.07.09 22:40:05
@chrisred: Az hogy az emberek szabadok, vagy allami kontroll alatt allnak, es az hogy a gazdasag szabadpiaci alapu vagy allami kontroll alatt all az ket egymastol fuggetlen dolog, bar sokan osszemossak oket.

Pl sok orszagban manapsag a baloldaliak a gazdasagot nezve nagyobb allami kontrollra torekednek, mig az egyeni embereknek tobb szabadsagot biztositananak. A jobboldaliak ezzel ellentetes iranyt kepviselnek, vagyis kevesebb szabadsagot az embereknek, es tobb szabadsagot a vallalatoknak.

Sajnos ket iranyzat teljesen kimaradt, ami keves kepviseletet kap. Olyan nagyobb part nem sok helyen van aki mind az egyeneknek, mind a gazdasagnak nagyobb szabadsagot adna...
Sequoiah 2019.07.10 17:54:37
@chrisred: De pont errol van szo, hogy forditva nezed. Ez nem egy vakon alkalmazhato szabaly, ismerni kell a teljes kepet hozza.

Barmilyen konkret ceget celzo eszkoz persze ellentetes, de a klimaegyezmeny nem celoz semmilyen konkret ceget, egyforman vonatkozik minden cegre. A kvota es/vagy karbon-ado az a letezo leg-kapitalistabb megoldasa a problemanak.

Viszont ha otthon vagy az amerikai belpolitikaban, akkor tudod, hogy Trump reszerol a kilepes kifejezetten bizonyos cegek keresere es tamogatasara tortent. A szomoru munkanelkuli banyaszok kepenek mutogatasa a kampany resze volt vegig. A kilepes pedig egy ketsegbeesett probalkozas volt ezen egyebkent kornyezetvedelem nelkul is haldoklo iparag lelegeztetogepen tartasara.

Egy adott iparag tamogatasa mindenki mas koltsegen pedig tokeletesen ellentetes mindenfele liberalis, vagy kapitalista gazdasagpolitikanak.

A vamhaboru reszben ugyanezt a celt szolgalja...
A Chernobyl minisorozat után, mely drámaként és történelmi filmként is hatalmas sikert aratott szerte a világon (elsősorban az HBO nézői körében), felmerül az emberben a kérdés: a katasztrófa filmek közt milyen riválisai lehetnének? Melyek az utóbbi 25 év legjobb katasztrófafilmjei? Szigorúan…..
Sequoiah 2019.06.11 17:04:53
@TommyTulane: Az elmult 25 evben a katasztrofafilmek helyet atvette az hogy szuperhosfilmekben rombolnak le minimum komplett varosokat. Ez olyan magasra tette a lecet, hogy ezt csak 2012 fele extrem tulzasokkal lehet tulugrani, hogy elerjek a nezok ingerkuszobet.
Egy sima fildrenges ezek utan nem olyan erdekes mar...
Laura három éve költözött az Egyesült Királyságba, ennek az időnek a nagy részét Londonban töltötte, míg most Dublinban él, de már tervben van egy következő költözés. Nem Magyarországra, mert mint írja, az egyelőre nem jut az eszébe…(A képeket köszönöm szépen.) Mi az…..
Sequoiah 2019.05.02 19:27:44
@teéjesenmindegy:
"Hát, Ángliában nem éltem, de..."
Akkor itt kellett volna abbahagynod. Szoval bevallod hogy semmit nem tudsz a mindennapi eletukrol, aztan megis megmondod a tutit:D
Epp ez lenne a "mindennapi elet" kifejezes lenyege, hogy NEM az amit a teveben a hiradoban latunk. Nyilvan a politika az egy tragedia sok orszagban, de a mindennapi eletet nem feltetlenul ez hatarozza meg. Ha szobaallunk a szomszedunkkal, vagy elmegyunk szorakozni, akkor nem ez a tema kozeppontja. De ehhez ott kene elned, nem pedig csak a hiradobol levonni a kovetkezteteseket.
Sequoiah 2019.05.02 19:28:03
@БУММЕР: En Magyaroszagon is sikeres voltam, megsem szivesen koltoznek haza, mert a legtobb gond nem merheto penzben...
Es sokan vannak akiket frusztral a Magyarorszagi helyzet, fuggetlenul attol hogy mennyit lehet keresni. Attol hogy te nem tartozol kozejuk, ezen emberek meg leteznek, nem is kevesen...
Húzd fel, húzd fel! A fekete doboz adatai szerint ezt kiabálták a becsapódás előtti pillanatokban a március elején lezuhant etióp repülőgép pilótái. A vadonatúj gépen 157 utas volt. Sem ők, sem a személyzet nem élte túl a zuhanást. A Boeing 737 Max 8 és 9 típusú gépek, a legfrissebb fejlesztésű…..
Sequoiah 2019.04.15 17:45:54
@lutria: Nyilvanvalo, hogy a hidrogen hasznalata az NEM a masodik legjobb megoldas.
Szoval de igen, mernoki/management hiba az hogy nem lottek le az egesz projectet mondvan hogy megvalosithatatlan, miutan lattak hogy nincsen megfelelo toltogaz.
Növekszik a gazdag dinasztiák összvagyona – derül ki egy friss jelentésből. A Forbes 400-as listáján szereplő 15 legtehetősebb família összesen 618 milliárd dollár fölött rendelkezhet. De kik is ők? A Koch-testvérek 100 milliárd dollár fölötti vagyonnal sincsenek a csúcson..
Sequoiah 2019.04.05 14:11:04
@kocol: A kamat az kb olyan alapvetes a gazdasagban, mint a tuz hasznalatanak megtanulasa.
Ennek koszonhetjuk hogy egyaltalan van modern gazdasag, nelkule meg mindig csak haztaju gazdasagok lennenek es cserekereskedelem, a legbonyolultabb arucikk pedig amit nehany ember ossze tud rakni a muhelyben.
Sequoiah 2019.04.05 15:51:30
@nikkel odeon: Bill Gates es Warren Buffet egy szemelyben birtokolja a vagyont, es emiatt ok ki lettek szurve a listarol.
Sequoiah 2019.04.05 16:45:55
@...elmúlik...:
@...elmúlik...:

"amikor ők gazdagok lettek, már volt annyi szupergazdag, akinek a szintjét meg sem közelíthették"
Addigra a mult szupergazdagjai mar szepen eltuntek. Ma sincsennek mar sehol a 100 evvel ezelotti szupergazdagok... A valsagok, oroklodesek, es letuno iparagak menten szepen elerodalodik a vagyonuk.

"Azért ne sajnáljuk ennyire őket. Közismert, hogy az összes szakma közül a pénzvilág az a pálya, ahol a legnagyobb jövedelmekre lehet szert tenni."
Nem is azt mondtam hogy szegenyek volnanak. Gazdagok ok mind. De mivel ma mar a recept kozismert, ezert egy csomo gazdag emberrol beszelunk, es nem 1-2 szupergazdagrol. Tul nagy mar a verseny ahhoz.

"Azért, ha körbenézel az arab bankvilágban, ne lepődj meg, hogy nem erre a következtetésre jutsz. "
Az arab vilagok a legjobb peldaja a kamat szuksegessegenek. Egy rakas primitiv orszag mindenfele fejlodes nelkul. Csak az az arab orszag a gazdag, amelyiknek olaja van, de egyebkent ipart igenylo versenykepes exportcikkje egyiknek sincsen...