Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Psyman

5 bejegyzést írt és 864 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Normális esetben előbbinek semmi esélye se lenne utóbbival szemben, de most igyekeztem kicsit kiegyenlíteni az erőviszonyokat. Ezt úgy értem el, hogy két olyan modellt hasonlítottam össze, amik abból az időszakból származnak, amikor az Onyx a legjobb minőségű modellautóit adta ki, a Minichamps pedig…..
Psyman 2020.04.22 06:46:56
@A Gyűjtő: Bizony! Ha megnézed első sorban a sebváltó körül a borítást, akkor látod, hogy a PR01-é egészen más, viszont teljesen megegyezik a Benettonéval. Igazából a Pacificnek is jobb volt így, mert legalább kiadták az autóikat.
A Tameo kiteket már én is nézegettem, főleg hogy egy csomó minden csak így szerezhető be (Onyx/Monteverdi, egy csomó Minardi, meg olyan nyalánkságok, mint a Token, vagy a Scarab...). Komolyan gondolkodom, hogy bele kéne vágni az összeépítésükbe, de előbb kellene egy hely, ahol az apróságaim nem férnek hozzá a félkész modellekhez :)
Megérkezett az utolsó nagy trailer a The Rise of Skywalker-hez, melynek segítségével végre pontot lehet tenni a Star Wars-t körülvevő spekulációkra is. Persze itt nem arra gondolok, hogy a trailer túl sokat mutat (amúgy de), hanem arra is, hogy végre lehetőségünk nyílt a megannyi leak validálására.…..
Az elmúlt években felerősödött a keresztény és a nemzeti értékek védelme, illetve ezek hangoztatása. A keresztény értékekről már elég sokszor írtam ITT. Többször keveredtem az interneten olyan csoportok oldalára, ahol ezen értékek miatt hangoskodtak, és mellüket verve védelmezték. Most a legutóbb…..
Psyman 2019.09.24 10:56:41
@MAXVAL bircaman közíró: KERESZTÉNY Demokrata Néppárt. Szerintem elég árulkodó elnevezés. Hogy a nevén kívül semmi keresztényi nincs benne, az tuti.
De ha már ennyire vehemensen véded őket, te mennyire tartod magad kereszténynek? Mármint nem Orbán-kereszténynek, hanem vallási-meggyőződési kereszténynek? Mi a véleményed arról, hogy Jézus azt mondja, "Szeresd felebarátodat, mint önmagadat"? Ezt hogyan értelmeznéd?
Psyman 2019.09.24 12:02:37
@MAXVAL bircaman közíró: Nem emlékszem, hogy mondtam volna olyat, hogy egy keresztény nem politizálhat. Igenis politizálhat, de más dolog keresztényként politizálni, és más dolog a keresztény jelzőt politikai célokra felhasználni. Főleg, ha valójában azt csak üres lózungként használják, és mögötte semmi tartalom nincs, ami csak nyomokban is emlékeztetne a kereszténységre.

"- minden embernek emberi joga van, ezt elismerem,
- jóval közeledek mindenkihez, míg az nem ad okot ellenkező viselkedésre,
- nem teszek olyat másnak, amit nem szeretnék,ha más tenne nekem."
Ebben látszik, hogy nem igazán érted miről is szól a kereszténység. Jézus tanaiban nincs reciprocitás, nem arról szól, hogy "kedvesen közeledek hozzád, de ha te csúnya vagy velem akkor én is csúnya lehetek veled". Éppen ellenkezőleg! Akkor IS kedvesnek kell lenned vele, ha ő csúnya veled.

A keresztény a szelídség vallása, nem összeegyeztethető azzal az állandó ellenségkereséssel háborús retorikával, és etikátlan lejáratókampányokkal, amit a Fidesz folytat. Hogy a gazdasági hozzáállásról már ne is beszéljünk.
Semmi szelíd, befogadó, elfogadó nincs abban, ahogy a Fidesz kormányoz. Vannak a "nemzetiek/keresztények", akik velük értenek egyet, és vannak a velük egyet nem értők, akik pusztán emiatt sorosbérenc/gyurcsányista/alkalmatlan/liberális/hazaáruló emberek, és ezért rájuk már nem érvényes a "keresztényi" szabályrendszer.

És ez egészen pontosan a kiforgatása annak, amit Jézus mond.

Már hallom a választ: "De hát ők is így..." "De ha nem így csinálnák akkor elsöpörne minket a....'"
És erre mondja Jézus, hogy nem a ti dolgotok ítélni, az Atya majd ítélkezik. Hivatkozhatnám a hegyi beszédet is, de most nem fogom. Ha valóban keresztény vagy, tudod mire gondolok.
Régen volt már modellgyártó mustra így itt volt az ideje, hogy előrukkoljak egy új résszel. Mivel a legismertebb márkákat, mint az ONYX, Minichamps és Hot Wheels már kiveséztem, jöjjenek az „egzotikusabb” és kevésbé ismert gyártók. Ezúttal a Sparkot veszem górcső alá...
Valahogyan nyerni kellene. Vagy nem? Vagy most mi van? Világos lép! II. feladvány Pub kérésére. (Szerintem nincs taktikai lehetőség az állásban, de lássuk, mire megy vele Pub.) Sötét lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Ha még visszaütni se lehet, akkor mi marad világosnak? Sötét lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
A jog előtti egyenlőség, amely minden modern állam alapja, Magyarországon jóideje nem létezik már. Orbán Viktor sikerrel lebontotta az állampolgárokat és vállalkozásokat az önkénytől védő korlátokat...
Psyman 2018.02.27 19:30:56
@legeslegujabbkor: Könyörgöm mikor tanuljátok már meg? Fideszes bértrollt csak figyelmen kívül kell hagyni. Neki az EGYETLEN feladata az, hogy vele vitáuzzál és ezen felbosszantsd magad. Ha olvasol tőle valamit, egyszerűen átugrod, mintha nem is lenne ott. Nem reagálsz rá, mert meggőzni úgysem fogod (elvégre őt ezért fizetik), más kommentelők meg nem olyan kretének, hogy elhigyjék a baromságokat, amiket ír, tehát még a nem létező érveit sem kell lerombolnod.
1945. augusztus 9. Az Enola Gay B-29-es amerikai bombázó ledobja a Little Boy elnevezésű bombát - az első élesben bevetett nukleáris fegyvert - Hiroshima városára. A város a földdel vált egyenlővé, nagyjából 60.000 ember azonnal életét vesztette. Fel sem tudjuk becsülni azoknak…..
Psyman 2013.08.07 16:55:08
@KeMa: Szerinted mi igen?
Más mód, hogy a kínai japán állások összeomlása szó szerint napok kérdése volt, mivel az orosz offenzíva már a küszöbön állt. A japán flotta egyébként is meg volt verve, nem kellett volna mást csinálni, mint ülni, és várni, míg Japán kifogy a kevés megmaradt kőolajából. Párszáz hajóval simán blokád alatt lehetett volna tartani az egész országot, és egy pisztolyt sem kellett volna elsütni.
Psyman 2017.10.17 22:09:55
@Graves: Az ilyen emberek szórakoztatnak. Azért, mert valaki fel meri emlegetni a II. VH körüli visszásságokat máris nácimosdatónak bélyegzik. Ez elég szűklátókörű hozzáállás a részedről, mert semmivel nem kisebbíti a nácik bűneit az, ha kimondjuk, hogy a másik oldal is követett el borzalmakat.
Erőszakos cirkuszba torkollt az '56-os évforduló. Füttyögés, köpködés, verekedés képei járták be a hazai- és világsajtót a nemzeti ünnepen. A főkolompos a szereplési mániás, túlmozgásos Juhász Péter, aki azzal próbált népszerűséget csiholni, hogy fütyülős balhét szervezett a központi…..
NemGogol Juhász Péter hazudik 2016.09.14 16:52:41
Juhász Péter az írás zárásáig négy, a képviselői mandátumával és szervezett bűnözéssel összefüggő témakörben hazudott, az írás ezt összegzi és fejti ki törvényi háttérrel is. A negyedik hazugsága ma délben derült ki, ha időközben újabb következne, az csak update lábjegyzetben tud…..
Érdekes, még manapság is bátor mondatra vállalkozott egy Valkó Gábor nevű blogger a Klubrádióban. Azt bírta mondani, hogy az Orbán feletti győzelem érdekében a balliberális oldalnak rehabilitálni kell Gyurcsány Ferencet. Nem kell hozzá nagy töprengés, hogy igazat az adjunk az úrnak. Legalább "tiszta…..
Psyman 2016.07.20 10:42:53
NEM! Teljeaen hibás elképzelés, és tökéletesen summázza miért alkalmatlan a baloldal a kormányzásra és a kormányváltásra. Még mindig abban a tévedésben élnek hogy a cél a kormányzás. A cél pedig szentesíti az eszközt.
Ez totális tévedés! Aki így gondolja az egyetlen dolgot akar: a fideszesek helyébe ülni és tovább lopni. Ehhez az emberek nem asszisztálnak!
A baloldalnak egészen addig van terve hogy leváltani a gonoszorbánt minden áron. De aztán mi lesz? Van terv azon kívül, higy szétverjük az orbáni rezsimet? Mi lesz helyette? Pl. egy vagy többkulcsos szja lesz? Az "azután" kérdésre nem ér rá akkor kitalálni a választ amikor már kormányozni kellene!!!
A cél szentesítené az eszközt, ha a cél megfelelő lenne, azaz ha lenne egy politikai program amit csak Gyurcsánnyal lehet végrehajtani. De csak leváltani Orbánt, ez nem lehet elég arra, hogy Gyurcsányt rehabilitáljuk. Bőven vannak neki bűnei amik miatt vállalhatatlan. Ha más nem akkor az, hogy ő bizonyította ve, hogy a magyarokkal meg lehet tenni, hogy szétlopjuk az országot és a képükbe röhögünk. Az a tény, hogy ezt Orbánék pofátlanabbul csinálják, rohadtul nem menti fel Ferit! Ha Ferinek lett volna kétharmada valószínűleg ugyanezt tette volna. Tök mindegy higy hárommilliárd, vagy háromezermilliárd forintot lop el, ettől Feri nem lesz kisebb patkány Viktornál. És csak azért, hogy a Feri ülhessen be 4 évre lopni, nem szabad rehabilitálni.
Y-GEN A mi helyünk Európában 2016.06.08 18:09:11
 Jobb lesz, ha megértik: aggódunk Európa jövőjéért! Hogy is ne tennénk, nézzük csak, mit művelnek az utóbbi időben ezek a vandálok, csak romokat és pusztulást hagynak maguk után. És ha már beszélünk róluk, eresszük bátran szabadjára a képzeletünket: hová vezethet, ha csak úgy beengedünk ide…..
Az a hír jelent meg a szerdai Magyar Nemzetben, hogy egy általam is problémásnak tartott 420 milliárdos keret-közbeszerzés versenykorlátozó volta miatt elkerülhetetlen a brüsszeli korrekció, azaz az uniós támogatás egy részének a visszafizetése ügyében intézkedhet az Európai Bizottság, és akár 210…..
Nagy csapás egy vidéki földesúrnak, ha a kedvenc lova nem nyer egy derbin, de felvidítja a tudat, hogy közben elindult a vasúti közlekedés a birtoka és egy közeli kisnemes uradalma között. Olyan ez a történet, mintha a reformkorban játszódna, pedig 2016 májusát írunk. Lefordítva a 19. századi…..
Válasszunk Mi a baj a stadionokkal 2016.04.13 23:18:00
Sokszor írják: Inkább a kórházakra, az oktatásra kellene költeni és nem stadionokra. Demagógiából jeles. Inkább új TVre, berendezésre kellene költeni, mint zárakra, riasztóra, igaz? Ja, hogy nem, mert te is veszel zárat és zárod is a lakást. Nem lehet mindent a problémák kezelésére költeni. Márpedig…..
Psyman 2016.04.14 13:27:43
@Hóhér az utolsó barátod: javallomnolvasd el még egyszer :D
Nem azt mondja h nem kell az egészségügybe pénz, hanem hogy a sport fejlesztése címén ne stadiont hanem közösségi tereket fejlsszünk.

Persze felmerülhet, hogy akkor miből kapna a Mészáros & Mészáros adómilliárdokat? Még felkopna az álla szegénynek és el kellene mennie gázszerelőnek...
A minap – minthogy gimnazista gyermekem rajongó lelkesedéssel szónokolt a készülő diáksztrájkról – alaposan megbeszéltük a pedagógusok huszonöt pontját, s nekiláttunk felfejteni a kibontakozó tanári tiltakozások szertefutó ág-bogait. Úgy hiszem, megértette, hogy a szökőnapra tervezett diák-,…..
Egyesek szerint az összeomlás előtt álló Oroszországgal akarja a fél világot térdre kényszeríteni Vlagyimir Putyin. Oroszország invázióra készül, ezért félkatonai alakulatot hoz létre a lengyel kormány és a hadsereg – hallgatom a Hír TV február 3-ai, szerdai, a lengyel védelmi miniszterre…..
Psyman 2016.02.04 14:49:27
@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]: Tévedés. A háborút fegyverek nyerik meg. Különben miért számítana katonai hatalomnak Izrael, vagy Irán és miért nem katonai nagyhatalom India vagy Brazília. Amíg az oroszoknak kellően sok tankjuk van, és elég ember meg olaj hogy harcolni is tudjon, igenis veszélyes.
Az első néhány vetítést követően bizonyos szabályszerűséget véltem felfedezni Az ébredő Erőt kritizálók körében. A csalódott nézők közös kiindulási pontjaik alapján könnyen beskatulyázhatók egy-egy csoportba, mivel mindig kicsit másabb megfogalmazásban ugyan, de újra…..
Ma tartották Los Angelesben a Star Wars hetedik részének exkluzív-vörösszőnyeges premierjét, és a sztárvilág krémje - no meg az a néhány szerencsés (?) rajongó, aki már láthatta a filmet - szuperlatívuszokban beszélt Az Ébredő Erőről. Megvallom őszintén, én csupán…..
Psyman 2015.12.16 15:09:39
@tmm: javaslom nézd újra az eredeti trilógiát. Szerintem nem tudod mit beszélsz...
Rendszerint a lehető legtávolabb tartom magam (és ezzel együtt írásaimat) a napi aktualitásoktól, a politikától, van azonban, amikor kivételt kell tenni, a mostani eset pedig ilyen. Talán nincs ember az országban, aki ne hallott volna a borát megmérgező gazdáról. V. Pál…..
Psyman 2015.11.12 12:18:08
A pasasnak lopták a borát amit egy rendesen el sem zárt helyen tartott. Ezek után nem rakott ajtót a pincéjére, azt nem zárta le, sőt, feljelentést sem tett.
Ellenben fagyállót kevert a borba miközben nem tett semmit, hogy a további lopások útjába akadályt gördítsen (pl. zárral, kerítéssel stb.) És még egy cetlit sem tett ki, hogy a bor mérgezett!
A jog kifejezetten tiltja az olyan védelem alkalmazását ami ártatlanok sérülését okozhatja, ezért nem lehet automata sentry gunt tenni a bejárati ajtód elé.
Emlékeztek az áramot kerítésbe vezető emberre? Ő kitett egy táblát erről, ráadásul addigra már megmagasította a kerítést és kutyát zárt a kertbe. Ezért csak megrovást kapott.
Emberünk egy rohadt ajtót nem volt képes felszerelni, ellenben mérget kevert a borba és esélyt nem hagyott arra, hogy erre a tolvaj anélkúl rájöjjön, hogy inna belőle. Mert simán lehetett volna, hogy senki nem szúrja ki, hogy rossz a bor (met pl. akkor kerül elő mikor mindenki részeg).
A kerítéses ember joggal kapott enyhe büntetést mrt mindent megtett h a tolvajt elriassza. A tolvaj hibája hogy annak ellenére át akart mászni a kerítésen, higy tudta, áram van benne.
A mérgezős emberke viszont semmilyen előzetes kísérletet nem tett a tolvajok akadályozására, és arra sem figyelmeztette őket, hogy potenciálisan halálos eszközt vet be
Ezzel az erővel egy taposóaknát is eláshatott volna a kertben? Nem inkáb egy rihadt zárható ajtót kellett volna felszerelni?