Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sultan Smith

6 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megsorozunk benneteket adásokkal a héten és a jövő héten, hogy tudjatok mit hallgatni az ünnepekben (és hogy legyen mire hivatkoznunk, amikor január első hetében pihenünk kicsit). Tegnapelőtt ment ki egy Mini, de máris itt a következő Checkpoint visszatérő vendégünkkel, Hancuval. Ebből következően…..
Amikor Grathtel 2015 tavaszán kitettük az első Checkpointot az IDDQD-ra, nyilván nem sejtettük, hogy bő két évvel később már a századik adást fogjuk tolni, ráadásul a podcast támogatóinak segítségével, elképesztően jó és támogató közönség előtt. Márpedig két és fél hete ez történt (lásd akkori…..
Sultan Smith 2017.08.06 20:46:08
Ki szúrta karon Zách Danit? És mennyit csalnak össze biztosítási csalásokkal? Valamint: hogyan adj el autót, mert nem tudsz. Az Égéstér 106. adásának kommentposztja.Itt a direktlink a letöltéshez, ha netán kéne. ..
Levél: "Üdvözlöm! Én ….. vagyok,  s egy kérdéssel fordulnék Önhöz. Szoktam olvasgatni az oldalát, és láttam, hogy szokott segíteni különböző felmerülő problémákban a vagyonőri tevékenységgel kapcsolatban. Nekem is lenne egy problémám, és nem igazán tudom kihez is…..
KODIAK Megvan az első döntetlen 2010.03.26 10:24:00
Felvettem a csapat tegnap esti küzdelmét. Négy meccset játszottunk, és annak ellenére, hogy a csapat készülésére nemzetközileg is felfigyeltek, sajnos nem sikerült megtörnünk a nyeretlenségi sorozatunkat. Szeretnénk megköszönni kuLi és az én internet szolgáltatómnak, hogy…..
Gondolatok Relationships 2008.08.20 01:54:00
Az élet nem egyszerű. Persze ki mondta, hogy az lesz? Sírással kezdődik mindenkinek...Ott van például az önmegvalósítás problémája. Mindenki küzd azzal, hogy hogyan juttassa érvényre önmagát és akaratát. Aztán kitalálja, hogy kell maga mellé egy nő, vagy egy férfi. No de mi…..
Források: Hun nyelvre lefordított Biblia, Niebelungok gyűrűje (!Hunok mondái!),prof. dr. Bakay Kornél,prof. dr. Kákosy László,dr. Baráth Tibor,dr. Varga Csaba,dr. Gelesi Bíró Zoltán: A habsburg ház bűnei, prof. dr. Michelangelo NaddeoForrások közt videóval is szolgálhatok! Bár…..
Sultan Smith 2009.07.19 21:37:21
Igen, valami ilyesmi reakcióra számítottam.

Teljesen más dolog, hogy az ember mit hisz és hogy mi a tény. Nandor ezt tényekként állítja be, ami engem (mint történelem szakos hallgatót), személy szerint bánt. Ez az én dolgom, úgy gondolom, ha meg az ember blogot ír, akkor vállalja a kritikát. Szerintem abszolút normális hangnemben fogalmaztam, kedves Pikirt, ezzel ne legyen probléma.

Valószínűleg mind a magunk igazát hajtjuk, talán annyi a különbség, hogy nekem 3 év munkám van benne, ami nem abban merült ki, hogy az internetet olvasgattam, és kétes hírű szerzők könyvét lapoztam. (Ajánlom olvasásra dr. Kristó Gyula, a szegedi egyetem professzorának Árpád kor című könyvét.)

Én szeretem a hazámat. Magyarnak tartom magam, még ha a véremben (így a tietekben is), valószínűleg annak már csak nyomai vannak. Talán ha csak egy kis részét örököltem abból a tenni akarásból, ami őseinket jellemezte, már boldog vagyok. Szeretem a hazámat, de nem vagyok olyan naiv, hogy azt higyyem, mindenek felett állunk. Nem vagyunk jobbak, mint más nép, azon kívül, hogy mi kb. 3x annyi szenvedés és gyötrelem után is fenn tudtunk maradni, és többször fenyegetett a nemzethalál fogalma(napjainkban is), mint hinnénk.

A dicső múlt magasztalása merüljön ki a honfoglaló magyarokban, Istvánban, a Hunyadi családban, Zrínyiben, Széchenyiben, Kossuthban, Kazinczy Ferencben, Liszt Ferencben, Puskás Ferencben, Göncz Árpádban, de nem is folytatom, úgyis kihagyom a legfontosabbakat. Nem kell koholni, van elég érdemünk, amelyekkel más nemzet nem büszkélkedhet.

Egyben egyet kell értenem veletek: kiszipolyozták és megverték a magyar népet.

Ennek módszereiben és történésében másképp vélekedünk. Nem hiszem, hogy velem kéne személyeskedned, Pikirt, én sem teszem ezt veled, és nem is fogom, mert nem ismerlek. Kívánok neked hosszú és szép életet, s ugyanígy Nándornak is. Idéznék egy professzoromtól: "Ha az életemre törnek, először azt védem meg. Kivéve ha a családomat is bántják, értük szívesen feláldozom a családomat. Kivéve, ha a nemzetemet bántják: értük felégetem az egész világot! És nem azért, mert gyűlölöm az ellenségem. Hanem mert szeretem a hazám!"

És gyorsan egy másik:
"Nekem teljesen mindegy, hogy mi történt. Nem érdekel, pedig ezt tanítom. Sokkal jobban érdekel, hogy mi lesz. Mi itt a tanszéken régi korokról vitatkozunk, miközben a fejünk fölött összedől az ország. Mire hát a vita? Esztelen, és oktalan, ha tehetném hazazavarnám az egész hallgatóságot, ha nem tudnám, hogy tanulhatnak belőle. Hallgassák meg amit mondok, de ne azt tanulják meg, amit leíratok magukkal. Lássák meg, hogy a legnagyobb embereket mi vezérelte, hogyan tudták elérni, hogy most maguknak meg kelljen hallgatni a történetüket! A pénz? A hatalom? Nem. A haza."
Sultan Smith 2009.07.20 01:28:49
Gondolatok A zene 2008.09.02 22:36:35
Gondolatok 2008.08.23 01:11:40
Azon gondolkodom, hogy miért nem ézek mostanában horrorfilmeket.Pedig régen olyan sokat néztem. Most pedig el vagyok havazva vígjátékokkal. És nincs is kedvem horrort nézni. A kedvencem inkább a thriller típus: tudod, amikor egy csepp vér sincs a filmben, inkább az elmédre hat.…..
Gondolatok Reggel 2008.08.20 12:21:39
Van valami amit a régiek máshogy csináltak mint mi. Valamiért ők fel tudtak kelni korán én meg nem. Ők sosem cserélték fel az éjszakát a nappallal, én meg igen. Nem tudom miért, de néha alig várom, hogy lemenjen a Nap - mert az éjszaka csak az enyém. Olyankor nincs senki más.…..
Gondolatok All I ever wanted... 2008.08.20 01:38:00
Az ember akarva akaratlanul is elgondolkozik néha saját magán. Hogy milyen ember is akart lenni, és hogy milyen is lett valójában. És általában van különbség a kettő között - kivéve ha az ember hazudik magának. Vagy mégsem? Egyszer megkérdeztem a matektanáromat, hogy mi akart…..
Szóval ez a blog dolog azóta izgat, mióta láttam, hogy vannak bizonyos emberek, akik olvassák is. Felizgatott a gondolat, hogy egy idegen (pl.: Te) valamilyen szinten betekintést nyerhet az életembe. Még jobban meglepődtem mikor mások blogjait olvasgatva véleményem alakult ki az…..