Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AgentAgi

9 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lasagna ezt a cseppet sem autentikus változatát a hétvégéről megmaradt, grillezésre szánt zöldségek ihlették. Amúgy a recept nem bonyolult, csak én vagyok körülményes.HOZZÁVALÓK 4 személyre ► a paradicsomos raguhoz1 közepes fej hagyma apróra vágva3-4 ek olívaolaj2…..
Ejtőzés az illatozó bogrács mellett, finom borok, jófej szomszédok, az augusztusi napfény fáradt próbálkozásai, kell ennél több?Tegnap elég későn kapcsoltam, hogy augusztus 20-adika van, de amint ez megtörtént, azonnal meg akartam ünnepelni. Ilyenkor mindenki csinál valami jó…..
AgentAgi 2010.08.24 08:30:32
@Vájörleszék: Hát én szólni sem tudok. Komolyan!:)Örülök, hogy ízlett nektek, és annak is, hogy ezt ilyen kellemes formában szóvá is tettétek.:)Én köszönöm!
Augusztus vége felé nálam mindig beindul a nyári kapuzárási pánik. Ilyenkor sok színes ételt főzök, kilószámra vásárolom a gyümölcsöt, akarok még egyet utoljára bográcsozni, szalonnát sütni, grillezni. Persze ezekből sok-sok utolsó alkalom lesz, a legelső ilyen tegnap este…..
Ez a hét tartogatott egy csomó meglepetést. Az egyik az volt, hogy ma reggel megoldódott a rejtély, hogy miért is nem tudunk belépni igen hosszú idő óta a konyhás blogra. Reggel fülig ért a szám, vagy még tovább is, sőt még örömtáncot is jártam, mikor megtudtam, hogy újra…..
Nos, azt ígértem, lesznek kevésbé húzós kaják is. Na ennek még nem érkezett el az ideje. Viszont SütisJuli (az én PlankTónim) azt mondta, hogy igenis van létjogosultsága annak, hogy a lecsó felkerüljön a blogra annak okán, hogy mindketten elég sokszor ettünk már ebből a fajta…..
Nálunk anyai vonalon (is) erős a sváb felhozatal, így elég sok magyar-sváb kaja szerepel a hétköznapi menüben. A kovászos ubit nálunk így készítik:Vágd le a friss uborka két végét, aztán függőlegesen vágj bele kicsit. Tegyél kaport az üveg aljára, karikázd fel nyersen a…..
   Nos ez inkább csak egy ötlet a mindennapokra. Nem nagy különlegesség, nem nagy ördöngösség. Viszont, amikor éppen nem tudjuk mit is főzzünk, akkor remekül beválik ebédnek, vacsorának egyaránt.HOZZÁVALÓK:50-60    dkg sertés szűz vagy filézett…..
Azért így, mert szerintem máshogy unalmas. Kicsi fűszerrel több, hozzánk méltón kevéssé reform, de fenséges! Bográcsban az igazán királyságos!   Hozzávalók: 1-1,2 kg burgonya, a legjobb az újburgonya 1 teáskanálnyi csípős Piros Arany vagy ugyanennyi Erős Pista 1…..