Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Elathderon

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ratyi, libi, katkó, pina, pina, pina és picsa. A szél befújta a Mandiner szerkesztőségébe a ma elhíresült, ELTE-s diáklistázást. Kommentár nélkül következzenek az egyetemisták jellemzései pattanásos, szexéhes elsős szakmunkásképzősök egyetemista társaik…..
Elathderon 2013.02.19 22:38:14
@Negyvenértelmiségi:
Egyfelől a "kiráj"-t ly-al szokás írni, legalább is ebben az országban. Másfelől amikor lecigányzsidózol valakit gondolkodj el, hogy hány magyar magyar él Magyarországon. Már a honfoglaláskor kisebbségben voltatok a 7 mesebeli törzsben. Hajdúság hol magyar? Vagy a "Tót atyafiak"? És a svábokkal mi a helyzet? Utáljuk mindet?
Az én őseim olaszok és németek voltak. Akkor velem mi lesz lenácizol? Na und? Szánalmas...
Elathderon 2013.02.21 23:15:44
@Negyvenértelmiségi:
A kultúrnemzetben még mindig anyja nevével együtt azonosítják az embereket mindenhol. A nevedet is vagy vetted jó pénzért, vagy apádtól kaptad. Ezek szerint csúnya törzsi szokás, de ez van.

Ha te mint magyar képviseled a kultúrnemzetet, akkor már minden világos. (Az irónia nem ceruzaféleség.)
via..
Elathderon 2011.11.16 13:02:10
Holnap kezdődik az új tanév, ideje a rákészülésnek. Gyerekeink elköszönnek a nyártól, visszatérnek a szorgos tanulással eltöltött hétköznapokba, ahol első dolguk lesz szembesülni azzal, mit is gondol róluk szeretett kormányuk.Biztos célszerű szembesíteni a jövő…..
Elathderon 2011.09.01 11:30:58
Sok rátermettebb embert el tudnék képzelni Hoffmann Rózsa helyébe, de Pokorni csak max. rémálmomba jutna eszembe.

Egyrészt egyszer már megpróbálta, akkor sem sikerült.

Van személyesen ismerni Hoffmann Rózsát. Nem mondom, hogy mindenben egyet értek Vele, de egyenes, becsületes embernek tartom Pokornival szemben, aki -úgy látszik- képtelen elviselni, hogy nem ő lett az államtitkár.
Egy kedves kis igaz történet Pokorniról:
Hoffmann Rózsa épp külföldön volt.Pokorni épp erre az időpontra időzítette a módosító törvényjavaslatot a testnevelés oktatásról (legyen minden nap testnevelés óra). Előtte elfelejtett egyeztetni a tálcával, de mindegy, hiszen a szavazógép úgyis átnyomta a javaslatot. Gerinces, mint egy háznélküli csiga. (Csak zárójelben - se infrastrukturálisan, se szabad tanári kapacitásban nem voltak felkészülve az iskolák erre)

Másik: Felsőoktatás. Oké legyen, menjen mindenki egyetemre, de akkor könyörgöm ne fejkvótát kapjanak az egyetemek, hanem nézzék meg, hogy hányan tudnak elhelyezkedni az adott területen. Ha 100-ból 1, akkor ne menjen támogatás. Ekkor nem lenne a felsőoktatás jelentős része elfekvő, nem képeznénk állami pénzen munkanélkülieket.
Másrészt igenis szükség van jó szakemberekre. Látott már valaki mostanában jó/használható kőművest, vízvezeték szerelőt, villanyszerelőt, stb. Itt is meg kellene találni a mértéket. Ha egy multi 5 év múlva odébbáll Kínába, akkor valóban munkanélküliek lesznek az ott dolgozók, de ez ellen nagyon nehéz védekezni. Ez nem azt jelenti, hogy meg kell szüntetni a képzést. Az iskolarendszer rugalmatlanabb, mint a munkaerőpiac. Ez mindig így volt és lesz is, de ez nem azt jelenti, hogy be kell zárni az iskolát.
Végül: nem volt annyira rossz ötlet, hogy érettségizni kell természettudományos tárgyból. (Én mondjuk csak gimiben tettem volna kötelezővé, szakközépben meg a szakmai tárgyat) Egy fizikai, biológiai, stb. felfedezésre ipart lehet alapítani...
No, az álomfő ellopta a Húsvétot, a kölnit alig találtam meg a reggeli gyomorgörcs közepette, a mondókák kihullottak a fejemből, állandóan az órára sandítottam, hogy mikor írja már alá ... és minden feles után felnéztem az ég felé, hogy "add Uram, hogy ne bakizzon már…..
A tegnapi poszthoz kapcsolódó írást teszünk ma közzé, elodnek köszönjük!Kedves Ellenőrző blog!   Azt olvastam a minap, hogy Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szeptembertől visszaállítaná a buktatás lehetőségét az általános iskola második osztályának végétől.…..
Lehet, hogy csak balfácán a pécsi egyetem, de az is lehet, sőt egészen sanszosnak néz ki, hogy egy nagy, nemcsak a baranyaiakra jellemző csalássorozatra derít fényt Tiboru levele. Már attól boldog voltam, hogy a fegyveres testületeknél is olvasnak minket, az írás tartalmától…..