Regisztráció Blogot indítok
Adatok
herkaloin

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újságírónak álcázva. ..
herkaloin 2020.01.23 23:01:42
@6.Lenin: te egy jó nagy tuserák lehetsz.. sok ész nem zavarhat öreg komcsi..
 forrás: Wikipédia A német tank probléma a nevét egy a II. Világháború idején felmerült problémára alkalmazott megoldás után kapta. A szövetséges haderők számára nagyon fontos lett volna ismerni, hogy a németek mennyi Panzer V („Panther” azaz párduc) típusú tankot gyártottak a háború évei alatt. A…..
herkaloin 2019.03.13 14:09:38
@Equalizer.: :D Igazad van, ahány könyv annyi adat.. Az 5947 db Pantherben, amit írtam nincs benne, a 382 db legyártott Jagdpanther, ami ugye önjáró löveg volt.
Úgy gondolom, hogy a különböző darabszám onnan származik, hogy többfajta Panthert gyártottak. Pl. 382 db Jagdpanthert. Ezenkívül 347 db Bergepanthert (szerviztank) 41 db Beobachtungspanthert, ez utóbbi kettő igazából átépítések voltak, felhasználva sérült, kilőtt Pantherek testét. Ezek nem harcoló tankok voltak. Panther testek átépítésével gyártottak még 329 db parancsnoki Panthert (ezek "rendes" Pantherek votak, csak nagy teljesítményű rádióadóval volt felszerelve, plusz antennák stb.)
Éppen melyik számokhoz jutnak hozzá a szerzők, melyik számot veszik figyelembe, vagy hányszor veszik figyelembe az átépítéseket, eredményezheti a sok eltérő gyártási darabszámot. Pl. az a könyv ahonnan információim vannak nem veszi figyelembe a Jagdpanthereket, meg sem említi..
herkaloin 2019.03.13 15:46:35
@Equalizer.: Persze: Uwe Feist, Bruce Culver: Panzerkampfwagen Panther, copyright 1995 by Feist Publications, Inc,
published by Ryton Publications

Ha érdekelnek a német nehéz páncélosok is (Königstiger, Jagdtiger, Elefant) akkor szintén tőlük, ugyanettől a kiadótól pazar 170 oldalas könyv az 1998-s kiadású Schwere Panzer in detail