Regisztráció Blogot indítok
Adatok
leslie

5 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legutóbbi Centrum káeftés látogatásakor túrórudinak feltűnt, hogy a társaság térfigyelő kamerákkal ellenőrzi területét:...ziháló kollega érkezett: ők a Medve utcában egy kapualjban parkolnak most, de mindig is ott szoktak, az a cég kapualja és az nem fizetős rész, mégis…..
leslie 2007.11.29 07:13:17
RE: Secnir 2007.11.28. 14:44:44
\"... a gond az, hogy kamerázni lehet, nem tiltja semmi. ...\"

Tévedsz! Ahogy 9mmPara is írja, valószínűleg alapvető problémák vannak a Centrumos videómegfigyelő-rendszerrel.
Az Avtv. (
abiweb.obh.hu/abi/index.php?menu=8) szerint az adatkezelés egyik pillére az ahhoz való hozzájárulás/jogszabályi felhatalmazás. Esetünkben kötve hinném, hogy a Centrumnak lenne jogszabályi felhatalmazása, az pedig tuti, hogy az érintettek nem járultak hozzá.
A kamerázás az AvBizt egyik kedvence (abiweb.obh.hu/abi/index.php?menu=kamerazas), ha nagyobb port fog felverni az ügy, biztos kiad ajánlást/közleményt ezzel kapcsolatban.
Vajon meddig lesz  össznépi sport eltűnni a kártérítési felelősség elől, ha a szomszédban épülő társasház miatt megroggyan a házunk? A Zugügyvéd olyan esetet is ismer, amikor egy minisztérium bujkált a mai napig a felelősség alól, miközben egy irodaház…..
Mintha lett volna már kéretlen csomagküldős történet a Homáron, de amit Z talált, az se rossz. A Mester Kiadó a levél szerint "ingyenes" cédékkel/dévédékkel spammolja az embereket, majd kisbetűvel azt üzenik, ha 8 napon belül nem mondják le ezt az…..
leslie 2007.09.11 08:20:08
Mester Kiadó... hú...
Egyszer egy rövid időre (néhány évre) meggyűlt vele a bajunk. Távollétünkben ismerősünk (aláírva) átvett egy postás által hozott Mester-csomagot. Hazaértünk, megnéztük mi az, mondtuk tök jó, kösz, de a többi nem kell. Mesterék nem így gondolták, küldözgették tovább a csomagjaikat, meg persze a csekkeket (mi már nem vettünk át semmit). Aztán hosszú ideig csend, majd az Intrum Justitia is bejelentkezett nálunk, összesen kb. 10e Ft behajtására (2e Ft Mester, 8e Ft Intrum). (Jelzem, ez kb. 6-8 évvel ezelőtt történt, amikor még sem a Mester sem az Intrum nem volt ennyire közismert.)
Hosszú telefonbeszélgetések (=veszekedések) sora következett a Mester és az Intrum ügyfélszolgálataival, hogy mi nem írtunk alá semmit, nem rendeltünk meg semmit, bla-bla-bla. Végül még küldtek kb. 3 levelet (már rég el is költöztünk :), aztán elhalt a dolog.
Meg kell jegyeznem, irtó nagy bunkók voltak, főleg a Mesternél dolgozó ügyfélszolgálatosok (segítőkészség, problémamegoldó-készség=0).
--
A csomagküldözgetés adatvédelmi vonatkozásával kapcsolatban. Amíg a kerületi jegyzőnél vagy a Központi Nyilvántartóban, T-Com-nál, stb. nem tiltod le az adataid dm (direkt marketing) célokra történő kiadásának engedélyezését, addig az adataid pénzzé fogják tenni, azaz nagy valószínűséggel fogsz csomagokat/telefonhívásokat kapni.
A tiltásról:
www.ivetar.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=21
www.tudatosvasarlo.hu/cikkek/26
www.mkogy.hu/adatved_biztos/1997/105.htm
Kedves Sorstársak,   Folytatást írok a Kitoláshoz, ahhoz a könyvemhez, ami reményt, sőt nevetést, és gyakorlati túlélési ismereteket próbált csöpögtetni azoknak a fiatal apáknak az életébe, akik egy nap döbbenten vették észre, hogy a csajuk terhes, vagy még…..
leslie ajánló 2007.08.10 23:02:00
Szóval, nem tudom, ki hogy van vele, én azt gondolom nem kis gondok vannak hazánkban.Sőt, rohadt nagy gondok vannak hazánkban.Olvasom ezt a "magzatutánisfizessenekszállásdíjat"-sztorit.Először megjelent a Homáron, aztán folytatódott a VeszprémOnline-nal, meg még ki tudja…..
Szőrszálhasogatás vagy lenyúlás megakadályozása beszólni, ha a 690 forintos szendvicseket 700-ért számolják? Egy újabb örök kérdés, ami Péter melegít fel alant: Helyszín: Hajdúszoboszló, állítólag Európa legnagyobb fürdőjének gazdája, rengeteg turista, valamint…..
Most viccen kívül meg vagyunk rendülve. Az Unilever pályázatot hirdetett, miszerint az olvasók csináljanak magukról fotót reggelizés közben úgy, hogy a képen szerepeljen 2 darab margarinos doboz is. Nézzék végig a képeket, amik igazán megrendítő szögből mutatják…..
leslie 2007.07.31 09:16:47
Esküszöm, ez egy újfajta social engineering (logout.hu/kalandor/2272/social_engineering_gyakorlatban_avagy_metamorfozis_megahekk.html). Az emberek tényleg egy csomó adatot megadnak magukról, egy vacak műanyag dobozért.
Azért azt érdemes megfigyelni, h a többség a gyerekeit helyezte előtérbe. :-/
Még csak hétfő van, de nem lehet, hogy ne ez legyen a hét találata. Az emberarcú Bubó Doktor és a falvédőfejű Ursula kettőse olyan korszakhatárt kijelőlő alkotása az extrudáltkukorica-alapú popkultúrának, mint a táblaképfestészetnek Picasso Avignoni kisasszonyokja. A…..
leslie 2007.07.31 07:38:02
Rák Attantam 2007.07.30. 13:56:29, 14:13:22

Nincs igazad, ezt hívják "imázsrontásnak". Az "egykicsitátalakítomhogynePONTugyanúgynézzenki", ugyanúgy lopásnak/csalásnak/megtévesztésnek/stb. minősül.
Például: Nokia-Nokla (
terminal.hu/cikk.php?article_id=106202), Korona-Gyermelyi (hvg.hu/gazdasag/20050722teszta.aspx).
Tehát ha a jogtulajdonosok pert indítanának, jól "elpákolnák" Kovácsné se**ét - hacsak nincs köztük (előzetes) megállapodás.
--
Visszaolvastam a posztot, és úgy találtam, h nem esik benne szó a termék elfogyasztásával kapcsolatos élményekről. Mint ilyen, ezzel összefüggésben nem értem a kérdést. Amúgy pedig _én_ enni szoktam. :-P
A következő posztot azoknak küldi a Homár, akik sérelmezik, hogy a megváltó eső miatt beszorultak a lakásba/irodába. Előre is figyelmeztetünk mindenkit, hogy most már késő elfordulni, muszáj volt ezt a képet első helyre tenni. Asszociáljanak szabadon és kattintsanak ofkorsz, mert…..
Zsolt most megtanulta, hogyan bünteti a T-Com azt, aki még Rohanó Világunkban is esztelenül ragaszkodik a vonalas telefonhoz. Úgy, hogy ha az ügyfél tényleg akarja, akkor többszázezer forintért áshat maga árkot + nem változtathatja meg drága díjcsomagját + úgy kell fizetnie az…..
Szomorú hír és szomorú az is, hogy a magyar sajtóban szinte egyedül mi emlékezünk meg arról, hogy július 11-én elhunyt Imre István animációs rendező. A fiatalabb nézők főleg a Mekk mester, vagy a Stop! Közlekedj okosan! rendezőjeként ismerhetik, de életműve és a hazai…..
Ugyan ki ne szerette volna legalább egyszer bézbólütővel laposra kalapálni átmenetileg működésképtelenné váló háztartási eszközét? Leslie megdöbbenve tapasztalta, hogy maga a gyártó, esetünkben az Indesit is hajlik az értelmetlen erőszakra, de a használati utasítás magyar…..
leslie 2007.07.26 07:06:53
Mária · maria.blog.hu 2007.07.05. 12:15:51

Mondjuk erről így még nem hallottam, de olvasva a mai cikket (index.hu/politika/bulvar/cooked0725/) megkövetlek, kedves Mária.
Bár nekem furcsa, h egy 6éves gyermek 112 cm/20 kg, és h befér egy "38x30x25 centiméteres belső terű sütőbe".
Mindenesetre nagyon szomorú. :-((
Alant következik Stöcki "Közveszélyes Munkakerülő" Kolléga csodálatos képriportja a kínaiak nagy szemfényvesztéséről.Az előzményeket – amiben azon magyarázkodnék, hogy valójában normális emberekkel vagyok körülvéve – kihagyva hadd kezdjem a sztorit a…..
leslie köszönet 2007.07.19 11:00:00
...a blog.hu support-nak, egészen pontosan Bluminak türelméért és segítségéért! :-)Köszönöm!Update1: 2x a fentiek..
Mindig megy a sírás, hogy le sem szarják a vásárlót, kisemmizik és utána még meg is alázzák, ha neadjisten reagálnak a panaszára. Bálintkának sikerült rácáfolnia erre, ráadásul a Homár közbenjárása nélkül, ami igazán dicséretes proaktivitás. Az egyre kisebb…..
Nagy kedvencünk az Eastray főtt-sült gesztenyesorozata, és soha nem volt vele minőségi problémánk, Lastoneleft esete viszont arra figyelmeztet, hogy még az ázsiaiak is hibázhatnak. Tegnap este az Újpesti Tescóban végzett aktuális bevásárlás során akadtam az Eastray cég beszédes…..
leslie mire elég 30 perc? 2007.05.07 20:51:00
Nézzük meg!..
leslie gyász 2007.02.18 09:00:00
      "Pihenj te drága szív,már megszűntél dobogni.Szerető jóságod nem tudjuk feledni,Mert elfeledni Téged soha nem lehet.Csak meg kell tanulnunk,ezután élni. Nélküled!"..
leslie indítás helyett: 42 2006.11.23 06:35:00
   Minden rejtély megoldódott...