Regisztráció Blogot indítok
Adatok
josé luis csingacsguk

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gimis-egyetemistás táborozós-utazós filmek főszereplői, hiszen Amerika amint kilépsz a városból elmaradott tahó vidék a filmek szerint. Könnyű felismerni őket, kanadai favágó ing, kantáros mocskos farmer és piros baseball sapka. A divatdiktátorokon szalma cowboy kalap és egy…..
josé luis csingacsguk 2019.03.07 17:26:39
Talán nem annyira redneck alfaj, de hasonló kategória még a helyi őstermelő, valamint ennek demo változata, a helyi suttyó.
Az őstermelő: szörnyfilmekben tűnik fel, ő az a szerencsétlen, akinek a farmján látogatást tesz a gonosz, vagy csak simán zakkant tudós laborjából, esetleg pár millió éves barlangszobafogságból frissen szabadult krokociraptor, hogy a sertés/marha/kecske/birka állományból elégítse ki akut proteinszükségleteit. Esetleg csak simán ráhozza a cifraf**ást a kutyára, amint a farmon döngő léptekkel földbe tapossa a konyhakertet.
Jómunkásemberünk persze az istennek se hiszi el, hogy itt kardfogú jeti garázdálkodik a környéken, szerinte csakis prérifarkas vagy puma ámokfuthatott itt, esetleg ha a tehenek akkurátusan félbe vannak harapva, akkor medve. Ha meg a vetemény került vissza a talajba és a kutya is idegroncs, esetleg a pofája is össze van karmolva, akkor egyértelműen csakis a "büdös városi kölkök" (a bikinis/izomtrikós főiskolás hullajelöltek) lehettek.
Ilyenkor aztán a gazda összetrombitálja hasonszőrű cimboráit, és shotgunnal meg sörrel felfegyverkezve elindulnak móresre tanítani a bitango(ka)t. Hogy egy medve ellen sörétessel mi a fenét akarnak, az nem világos, de mindegy is, mert úgyse élnek addig, hogy kiderüljön.
Különben is csak a peches farmer veszi komolyan a dolgot, a haveroknak ez csak jó alkalom, hogy a véralkoholszintjük kellő mértékű megemelése után a mókus és/vagy mosómedve populációt ritkítsák.Ezzel el is jutottunk a suttyóhoz, ugyanis ők inkább azt a típust képviselik.
Egyébként a filmekben a suttyók a gyakoribbak. Egyszerűbb figurák, a forgatókönyvírónak kevesebbet kell agyalnia. Általában orvvadászokként jelennek meg, akik vagy a NAGYVAD-ra hajtanak (pl jávorszarvas, buldózerlapátnyi agancsokkal), vagy csak pocsolyarészegen rezzegetik az aprójószágot, "me' ajjó buli". Ilyenkor szokott a szörny költőien igazságot tenni: macskaléptekkel az egyik fajankó mellé-mögé oson, lehetőleg amikor az elszakad a hordától és már épp célba venné az áhított trófeát, vagy egy szerencsétlen nyúl seggét készül kidekorálni, a dög a jobb mancsának középső karmával megkocogtatja a vállát, erre suttyókám megfordul, a dög még ad neki 1-2 másodpercet, hogy rendesen összecsinálhassa magát, addig ő megfűszerezi, meg tesz egy-egy zellerlevelet a fülei mögé, majd egy ínyenc kifinomultságával szétmarcangolja. És esetleg amíg a csámcsogást hallgatjuk, mutatják a majdnem áldozattá vált szarvast/nyulat/mókust/akármit, ahogy jámbor közönnyel nézi végig a lakomát.