Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Amelie88

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor prédikáló/ térítő Tanúkkal találkozol, akár úgy, hogy felkeresnek az otthonodban, vagy megszólítanak az utcán, vagy újabban köztereken állnak egy újságokkal teli hordozható kocsi mellett, akkor talán azt gondolhatod, hogy ezek az emberek mennyire elhívatottan hisznek a vallásukban. Bár néha…..
Ígérem, hogy ez a különös cím értelmet fog nyerni a cikk olvasása közben. A fiatal Lloyd a szülei támogatását is élvezi az úttörőszolgálata idején, közben részidejű munkákból tartja fenn magát. Főleg egyszerű, képesítést nem igénylő adminisztratív munkák ezek, de…..
Amelie88 2019.03.06 21:33:15
@Rudolf.jw: amúgy én megnéztem ezzel kapcsolatban a jt kiadványokat, s ezt sehol nem jelentik ki..ez a tanúk személyes egyéni véleménye, félreértelmezése..én volt, hogy megpróbáltam felhívni erre néhányuk figyelmét, de elkezdtek vádaskodni, hogy hitehagyott nézeteket terjesztek, s hogy nézzek utána a kiadványokban..erre mondtam nekik, hogy hát pont ez az hogy elolvastam mindet, s ez sehol nincs, hanem éppen az, van mindenhol, hogy még sok JT is meghalhat, s hogy végsősoron MINDEN emberről Isten dönt (bármilyen vallású, vagy nem vallású), ezért nem állítható h x meghal, y élni fog. Ennyi. De olyan volt, mintha nem akarnának hinni a fülüknek, s hiába mondtam, hogy szívesen leírom nekik az ezzel foglalkozó cikkeket (mert ugye JT-knek a kiadványaik az alap sajnos sokszor), meg az idevágó bibliai gondolatokat
Az Ébredjetek! 1994 Április 22-i száma ezt írja a függőségről:"MIALATT az országúton vezetsz, furcsa zörgésre leszel figyelmes, amely a motorból jön. Hogyan reagálsz erre? Vajon benézel a motorháztető alá, hogy megállapítsd a problémát? Vagy egyszerűen felhangosítod a…..
Amelie88 2019.03.06 21:32:55
funfact: amikor nem voltam még megkeresztelkedve, új gyülibe kerültem, s nem azt mondom, hogy mindenki körülugrált, de azért elég sokan beszélgettek velem, s sokat.
Aztán megkeresztelkedtem s megváltozott, azt hittem velem van a baj.Aha :D
Rájöttem, mikor először kaptam lifehack tippeket a 'példamutató' úttörőktől:
többször utalgattak rá, hogy a 'kereszteletlen hírnök' státuszúakkal ha beszélgetek, jól gyűjthetem az időt..ja és persze nem számít, hogy miről beszélgetünk, mert sosem lehet tudni..poén..na én erre nem voltam hajlandó, hogy azért színleljek érdeklődést mások iránt mert kell az óra...meghogy amikor a nem megkeresztelt barátnőimmel vagyok, akkor beírjam utána prédikálós időnek :O nem lett volna képem hozzá.
Ezek közül a minta úttörők közül, az egyik engem tanított. Volt olyan, hogy elmentem tanulni hozzá, fáradt volt, berakott egy szervezeti filmet s bealudt, aztán felkelt mikor indultam haza. Ilyen eléggé sokszor volt, s pár évvel később elszólta magát, viccesen, amikor épp ilyen tippeket adott, hogy "miért, szerintem amikor 'filmeztünk' ő nem írta az órákat, hát dehogyisnem az is számít"..rendesen leesett az állam...meg akkoriban naponta 2-3 órákat csevegett velem, abszolút semleges témákról, pl hogy éppen milyen kötelező irodalmat olvasok a sulihoz, vagy mit csinálok stb...és persze írta...szerintem belőlem élt a szolgálatát tekintve :D érdekes módon a keresztelkedésem után 'sajnos' már nem volt rám ideje, merthát szegénynek ugye sok a szolgálat, meg fáradt, de azért barátok vagyunk természetesen...ja...mert most már azokra megy el az ideje, akikkel most tanul...azokkal lazán beszélget szintén több órákat, persze, hisz írhatja. Igaz barátság, nem? :D szomorú, de inkább már nevetek rajta, pedig nincs min..és mindenki ezt tapasztalta, akit ez a 'kedves nagylelkű mintaúttörő' tanított, hogy addig látszólag fontos volt neki mindenki, amíg nem keresztelkedett meg, rá egy hétre meg már sajna nem volt rá ideje, s annyi a nagy barátság, hogy havonta beszél velük TALÁN 1-2 percet.
Egy másik mintaúttörő egy fiatal, akinek a legjobb barátai mindig éppen aktuális tanulmányozók, akikkel így valamennyire legitim töltheti a szabadidejét, anélkül, hogy rossz mintának számítana, mert 'világiakkal' van. Eljárnak koncertekre, pizzázni, kirándulni, bulizni bármi. Persze, s ha egy bulizós napon megemlíti, milyen jó volt a tegnapi szolgálat, nap végén meg rákérdez, hogy akkor másnap az összejövetelen találkoznak? vagy megbeszélik h akkor a héten melyik nap tanulnak, akkor már beírhatja az egész napot a jelentésbe, hiszen a 'jó hírről beszélt'.
Én nagyon ledöbbentem mikor szembesültem ezekkel a kis praktikákkal.
És én azt vettem észre, hogy az úttörők, azok akik így működnek-persze, hisz máshogy iskola/teljes idejű ,munka, család, egészséges életmód mellett hogy is lenne teljesíthető ez az elvárás. A mezei hírnökök, akik ugye nem a minta szellemiségűek, nem csinálják ezt, hanem amit leadnak nagy nehezen összekapargatott egy-két órát (vagy ki mennyit), azt tényleg lelkiismeretesen teljesítik. De hát ők nem példamutatóak, mert nem buzgók. Kár, hogy Jézus a szegény özvegyasszony 2 fillér adományát tartotta megbecsülendőnek, és kár, hogy a SzentÍrás szerint ne azért tegyünk valamit Istenért, hogy az emberek lássák stb. De hát mindenki maga tudja..