Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pitőr

25 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napokban azon gondolkodtam II. Erzsébet királynő halála kapcsán, hogy az angol monarchia egykori uralkodója mennyire nem vette zokon, ha filmet forgattak róla és a családjáról...
Májusban váratlanul meghalt Berki Krisztián, ami sok embert megdöbbentet, hiszen fiatal, látszólag egészséges, jó erőben lévő férfi volt...
A szólásszabadság és a véleményalkotás alkotmányos jog. Vajon mennyire vannak ezzel tisztában az emberek? Ezzel kapcsolatos szubjektív gondolataimat fogalmazom meg...
Internetes barangolásaim során különféle oldalakat, fórumokat is meg szoktam nézni időként. Egy ilyen alkalommal futottam bele a Hölgyek, Urak, Szex topikgyűjteménybe, azon belül is akt, erotikus fotózással foglalkozó topikokba. Semmi problémám azzal, hogy vannak ilyenek, az embereket érdekli a…..
A napokban értem a végére egy érdekes könyvnek, ami az emberi pszichével foglalkozik. Dr. David J. Lieberman: Olvass az emberekben című könyve egyszerű, de szemléletes és közérthető példákon keresztül mutatja be, hogyan működik az emberi psziché. Számomra nagyon tanulságos és érdekfeszítő volt a…..
Megnéztem a legújabb Mortal Kombat filmet, ami csak és kizárólag az előzetesek alapján tűnt jónak és izgalmasnak, a kész film jól kezdett, ám menet közben elveszett a lendület. A látványra nem lehet panasz, végre nem egy steril, számítógép által generált világot látunk..
Az utóbbi időben egyre kevesebb filmet nézek, egyre kevesebb film kelti fel az érdeklődésemet. Van úgy, hogy elkezdek nézni egy filmet, és rövid idő alatt ki is kapcsolom, mert az egészet üresnek érzem. Hiába a pazar, már-már tökéletesen élethűnek tűnő képi világ a számítógépes technológiának…..
Szeretek a Sárvár környéki erdőkben kirándulni, élvezni a csendet, a jó levegőt. Itt tudok igazán feltöltődni egy-egy nehezebb időszak után, mert a fák között kellően le tudok lassulni a folyamatos pörgésből. Az emberi szervezetnek szüksége van a csendre, a nyugalomra, hogy meg tudjon szabadulni a…..
Az elmúlt időszak szerte a világban, és még jelenleg is a koronavírusról szól. Sokan vannak, akik szerint az egész dolog túl van lihegve, és nincs semmi valóságalapja, csupán megy a pánik keltés. Ami tény, hogy a járvány elég alaposan megroppantotta a különböző országok gazdaságát, és a bejegyzés…..
Belevágtam. Hogy mibe? Sok mindenbe. Például egy tanfolyamba. Adódott egy lehetőség, én pedig néhány hetes megfontolás után meghoztam azt a döntést, hogy belevágok. A végén Fotográfus és fotótermék kereskedő leszek. A fotózás néhány éve kezdett érdekelni, és valamivel több mint két évvel ezelőtt…..
Pete egyik rejtett műhelyében üldögélt, és elemezte a Johntól kapott információkat a támadásokkal kapcsolatban. Petra nyomkövetőjét figyelte, amit a lány beleegyezésével ültetett be a testébe. Tudta, hogy már nincs John lakásában. A fejvadászt, aki biztos helyre vitte a lányt, nem ismerte. John…..
Alicia pár napig megfigyelte John napirendjét, és közben úgy intézte, hogy összeismerkedjen Petrával, elmondva neki, hogy nemrég látta újra korábbi párját, aki viszont semmibe veszi. Szándékosan nem mondta el neki, hogy Johnról van szó...
A csillagcirkáló lassú tempóban közeledett a Földhöz. A pilóták kicsit unottan, rutinból állították be a koordinátákat a leszálláshoz. Nem számítottak támadásra, csak egy jó alvásra vágytak. Tizenhat órája voltak szolgálatban, nem csoda, hogy elfáradtak. Igaz, az automata rendszer sokban…..
Az elmúlt időszakban összejöttek a dolgok. Szerencsére semmi olyan, amit ne lehetne túlélni, csak az embernek türelmesnek kell lennie, míg minden ismét a helyére kerül. Csalódtam valakiben, aki fontossá vált. Emiatt megszakítottam vele a kapcsolatot. Talán ez önző dolog, de jelenleg úgy érzem, így…..
Írni könnyű. Pont. Ezen nincs mit ragozni. Jól írni viszont nehéz. Teljesen mindegy, miről van szó, jól megfogalmazni valamit igazán nehéz. Főleg igaz ez arra, ha valaki történetírásra adja a fejét. A jó alapötletek nagyon hamar jönnek, de abból kihozni egy igazán izgalmas, érdekes történetet már…..
Sokat bóklászok a neten, sőt, ki lehet jelenteni, internet függő vagyok. Ez talán a belső világom instabilitásából és a kezdetektől meglévő önbizalom hiányból fakad. Pedig vannak dolgok, amiket biztosan tudok, valamint jó vagyok a munkámban. Lehet, hogy éppen ennek a kettősségnek köszönhetem…..
Internet. Röviden, és tömören megfogalmazva: egy nagy, az egész bolygót átszövő számítógépes hálózat, melyen rengeteg információ áramlik át másodpercenként. Hogy mekkora adatmennyiség? Még csak megbecsülni sem tudom. (Nem is az én dolgom) Az internet történelmét nem taglalnám, akit érdekel, az…..
A nő megállt a férfi előtt, kezeit a mellkasára tette és mélyen a szemébe nézett:– Miért viselsz ilyen kemény, áthatolhatatlan páncélt?– Azért, hogy megóvjam azokat, akik fontosak számomra…– És mi van akkor, ha valakinek te vagy fontos? Csak nem engeded elég közel magadhoz?…– Olyan nem létezik…..
Az ember önző és arrogáns létforma. Ez sok esetben személyes tapasztalat. Az, hogy emberként mindenki gyarló és esendő, egyáltalán nem újdonság. Nem sokan képesek felülemelkedni a fizikai korlátokon és magasztosabbnak, segítőbbnek lenni, mint amilyen a nagy átlag...
Éjszaka van. Sötét, hideg éjszaka. Nem tudok aludni. Ébren forgolódom órák óta. Nem tudok visszaaludni, pedig teljesen elfáradtam a sok munkában és abban, hogy mindenki nekem sírta el a bánatát. De az senkit nem érdekelt, hogy én milyen gondokkal küzdök folyamatosan. Igen, van munkám, van pénzem, de…..
Egy apró, fekete szőrpamacs. Hullámos bundával és kunkori farkincával maga volt az egyediség. Mindössze két hónapos volt, amikor 2005. április 9-én hozzám került. Otthon előzőleg annyit kérdeztem édesanyámtól, kell-e kutya. Nem győzködtem, nem érveltem, miért kellene újabb kutya, hiszen volt kettő.…..
Olyan nagy tévhitben éltem. Azt hittem, a XXI. századi ember már kellően sok információval rendelkezik bolygónkról, a Földről, és a környező űrről. Ám rá kellett jönnöm, hogy az emberi butaság (pontosabban a hülyeség, mert a butaság egy bizonyos pontig kezelhető…) határtalan. Ez sokszor szorgalommal…..
Meleg, napsütéses őszi nap volt. Az utca kihalt. Körülbelül negyed kettő felé járt az idő. A város egyik csendes környékén egy kétszintes családi ház kerítésénél fekete orrgomb jelent meg. A tulajdonosa egy labrador németjuhász keverék kutya nagyokat szippantott a levegőből. Füleit hegyezve figyelt.…..
Hová fajulhat még ez a világ? Ez pusztán költői kérdés. Lesz még rosszabb. Sokkal rosszabb. Ez nem pesszimizmus, ez ténymegállapítás. Hivatkozhatnék a jelenlegi munkahelyemen tapasztalt rengeteg negatív dologra, és arra, hogy a vezető beosztású embernek kinéző zsarnokok mennyire ostobák. Ha…..
Írtak mostanában kézzel bármit is? Nem? Pedig jó móka, és sok szempontból hasznos. Ebbe most nem mennék bele, erre ott vannak a különböző szakemberek, hogy miért hasznos mind az agy, mind a kéz számára a kézzel történő írás. Főleg a folyóírás, amit közel húsz éve nem csinálok. Talán van is már annyi…..