Regisztráció Blogot indítok
Adatok
László Scheitz

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amerika Kapitánytól a Végtelen háborúig. Hogyan lehet közte magunkat kiismerni? Íme a képes útmutató, videókkal!..
László Scheitz 2019.04.29 20:14:19
Nem jó a cikkben található sorrend! Aki már rajongó, az tudja, hogy vannak azok a plusz jelenetek, amelyek a film végén a stáblista közben és/vagy a stáblista befejezése után vannak (sokan még csak nem is tudnak róla, és a moziban pl. lazán kisétálnak a stáblista közben... de a kemény mag tudja és marad is egészen az utolsó pillanatig, mert tudja, hogy jönnek a bónusz jelenetek) melyek sokat elárulnak arról, melyik a következő rész. Igazából ez határozza meg a sorrendet, és nem feltétlenül a történések kronológiája. Persze nem mindegyik film zárul a következő részt sejtető bónuszjelenettel, de pl. van olyan rész is, ahol a két bónuszjelenet két különböző filmet is sejtet, mi is következik. Az ilyen esetekben az dönt, hogy melyik fázisban vagyunk a sorozatban.

A részek ajánlott megnézési sorrendje a fentiek alapján az alábbi:

1. fázis:
Vasember

A hihetetlen Hulk (megjegyzés: A 2003-as Hulk film logikailag nem mondható kimondottan előzménynek, de vannak kapcsolódási pontok, így érdemes lehet megnézni ezt a filmet A hihetetlen Hulk előtt, bár maga a film annyira nem jó... bár A hihetetlen Hulk se jobb. Nem véletlenül nincs több önálló Hulk film.)

Vasember 2

Thor

Amerika Kapitány

Bosszúállók

2. fázis:
Vasember 3

Thor: Sötét világ

A Galaxis Őrzői

Amerika Kapitány: A tél katonája

Bosszúállók: Ultron kora

3. fázis
A Hangya

Amerika Kapitány: Polgárháború (megjegyzés: akár lehetne a film címe az is, hogy "Vasember 4." :-) attól függ, kinek melyik főszereplő a szimpatikusabb. Az egyik legjobb rész a sorozatban ez!)

Fekete Párduc - Pókember: Hazatérés (megjegyzés: ez a két rész nagyjából egy időben zajlik, az előző rész, az Amerika Kapitány: Polgárháború filmvégi bónuszjelenetei közül az első a Fekete Párducot , a másik pedig a Pókember filmet vezeti fel. A két film bónuszjelenetei nem utalnak a konkrét folytatásra, emiatt a nézőre van bízva, melyiket nézi meg hamarabb. Gyakorlatilag teljesen mindegy.

A Galaxis Őrzői 2.

Doctor Strange

Thor: Ragnarök

Bosszúállók: Végtelen Háború

Marvel Kapitány (megjegyzés: Ezt a filmet akár a Vasember 1 elé is tehetnénk simán, DE egyrészt a Végtelen Háború bónuszjelenete azt diktálja, hogy itt legyen, másrészt a Marvel Kapitány bónuszjelenete pedig azt diktálja, hogy utána következzen a Végjáték, de itt már nem olyan egyértelmű, mert a Végjáték előtt még látni kell a következőt is)

Hangya és Darázs (megjegyzés: Ez a rész nem egyértelmű, hogy itt van jobb helyen, vagy a Végtelen Háború után. A nézőre bízható, hogy akarja. A moziban a Marvel kapitány előtt játszották ezt a részt, úgyis jó volt teljesen.)

Bosszúállók: Végjáték.

4. fázis:
(hát ez még a jövő zenéje, de már a láthatáron a Pókember 2. és állítólag Fekete Özvegynek is lesz saját filmje.)

Remélem tudtam segíteni. A magam részéről nagyon ajánlom ezt a sorozatot, és így, ahogy van. Nyilván nem mindegyik rész egyformán jó, vannak nagyon jó és kevésbé jó részek, a Hulkok kifejezetten szarok, bár egyszer azért érdemes látni őket, csak hogy nem maradjanak ki. De összességében azt mondom, a Marvel stúdió egy nagyon izgalmas és szerethető moziverzumot rakott össze nekünk. Nem lesz könnyű utánuk csinálni (a DC megpróbálta... no comment... xD :-P). Ezt a sorozatot feltétlenül látnod kell ebben az életedben! (És ha lesz következő, abban szintúgy... :-) ) Ha még nem voltál ott, akkor... irány a Marvel moziverzum!!!

Sziasztok!