Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nicoska

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Született pár cikk azóta a témában: Curtis és a szcientológus kamurehab esete (Drogriporter)Csapdába csalta Curtist a szcientológia egyház (Ripost) Kamuelvonón járhatott Curtis, és a szcientológusok közé került (HVG) Sőt az érintett is megszólalt (mindkét hivatkozásra kattintva meghallgatható a…..
nicoska 2019.03.03 19:41:46
@kiskatt: ajjaj. Akkor nem volt rossz a megérzésem. Mondom, ott rengeteg ember teljesen bevette az egészet. Áhitat, meg minden. Én viszont pontról pontra lényegében minden (de szószerint minden) részébe bele tudtam kötni. És azt hittem, velem van a baj, de amikor rájöttem, hogy szci, és olvastam a könyvet, megnyugodtam, hogy nem vagyok teljesen hülye. Ide már tényleg csak ezért jöttem. Hogy legyen valahol leírva ilyen tapasztalat, mert nekem ez volt az első, amit kerestem, és nem találtam semmit. Ez pedig eléggé rosszul esett.
nicoska 2019.03.03 06:34:37
@Gyaloghuszár:
Egyetértek, manapság az üzleti "tréningek" lehetnek a behúzók.
Az üzletembereket egyszerűen meg lehet győzni arról, hogy szükségük van a "tréningre": ha fejlődő vállalkozásod van, elúszol, te oldasz meg mindent, miközben semmi időd semmire, és majd szétcsúszik minden. Ezzel az állapottal szembesítve az ember belátja, hogy szüksége van segítségre, és ők ezt kívánják nyújtani, egy képzés formájában. És hogy miért pont az ő "tréningjüket" válaszd? Hát mert ők a legjobbak. Szóval a meggyőzés, hogy vedd meg a "tréninget" kb. ez volt.
Azért írom következetesen idézőjelben, mert ez nagyon nem tréning volt. Egy 2x12 órás, borzalmasan car előadás volt. Amik titeket érdekelnek, benne volt: az élet célja egy szó: túlélés; volt szó akcióciklusokról; szervezeti épelméjűségről; kalapokról; szótisztázásról ezerszer; szervezeti tábla (az egyetlen értelmes dolog talán); ARK; a 2. nap vége persze az etika volt. Blöe. Igen, igen, ártó tett, meg jóvátétel meg minden. És egy csomó résztvevő bizony áhítattal hallgatta minden szavát. A legkülönbözőbb cégektől is vannak résztvevők ilyenkor (nekem az is furcsa volt, hiszen valódi tréninget 50 fővel nem tudsz csinálni), és az idegen emberek valószínűleg ilyen hatással vannak egymásra. Az ember alapvetően konform, ha a másiknak rendben van ez, nyilván nekem is. Ezért is éreztem kvacarul magam, mert az volt a szitu, hogy csak nekem nem tetszik, csak én érzem vacakul magam, és nem volt kivel megosszam. Iszonyat volt. Nekem vagy 100x megerőszakolták a lelkem az alatt a két nap alatt.
Ja, és persze szerdai napon rinyált annyit a cég hogy fizessünk mindenképp azonnal, másnap reggelre mindenáron rajta kell legyen a pénz a számlán. Khm... Ja, meg persze a statisztikákról is beszélt, de ami valóságos lehetne, hogy ebből elemzések, na az nem. CSAK statisztikák. Összességében nagyon beteges volt.
Megjegyzés: az eredeti, december 20-i bejegyzés ellen panasszal élt a szcientológia egyház (gondolom, a jogvédett "tónusskálájuk" miatt), a blog.hu pedig teljesítette kérésüket és eltávolította a bejegyzést. Fontosnak tartom az ebben leírtakat, ezért újra kiteszem...
nicoska 2019.03.02 08:10:44
Sziasztok!
Én csak egy üzletinek álcázott "vezetői tréningen" voltam. Gyerekek... én nem tudom, hogy ti hogy tudtatok ebbe belemenni... Nekem semmilyen szcientológiához kapcsolódó ismeretem nem volt, de valami borzalmasnak éreztem ezt is. Napokig nem tudtam másra gondolni, vagy másról beszélni. Nagyon megrázott. Az a poén, hogy tréning folyamán illetve közvetlenül utána még nem is tudtam, hogy szciizés doog, csak azt éreztem, hogy valami nagyon nem stimmel. Hogy nagyonkamu. Hogy agymosás. Hogy menekülni kell. A főnökömre való tekintettel végigültem, de életem egyik legmegrázóbb élménye volt. Sajnos eléggé olyan típus vagyok, hogy nagyon erősen élem meg a dolgokat, ugyanakkor meglehetősen racionalista darab is vagyok, így agymosni nem tudnak, de megráz a felállás. No mindegy. Ha valakit érdekel mi van egy ilyenen, írok róla, amúgy nem akarok fárasztani senkit, csak jelezni akartam: nem csak a volt és jelenlegi szcientológusok párharca lehet ez a blog, és nem csak ők olvassák.
És Péter: köszönöm. Végül 3 hét múlva azáltal jöttem ki a gödörből, hogy elolvastam a könyvedet. Végig csak hűztem meg haaaztam, bakker. Azt fogalmaztam meg és adtam át később a kollégáimnak, hogy a könyv elején kialakult véleményemet, miszerint annak az előadásnak minden betűje szcientológia volt, felülbírálom: neeem... minden pont és vessző is az volt! Minden. Csak egy egyszerű példa, és abbahagyom most: ahogy letettem a könyvet megnéztem valamit. Emlékeztem, hogy hűdenagyon fontos volt azonnal, még egy x este átutalni a tréning díját, pedig arra csak hónapokkal később kerül sor. Valami gyanú motoszkált bennem, hát megnéztem a számlatörténetet, éééés igen! Szerintetek a hét melyik estéjére esett az az ominózus átutalás, amit annyira kért a "kedves, üzleti képzéseket eladó cég"?