Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maray

6 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A vadon élő méhek természetes szabályozási mechanizmusok (1)(éghajlat, paraziták, betegségek, élelmiszer-ellátás) a populáció mérete korlátozott. A méhész munkája révén a méhész nagymértékben függetlenné vált ezektől a természetes tényezőktől (fészkelőhely,…..
maray A méhek elpusztulnak 2019.03.01 11:12:00
Ha a laikus meghallja a "méh" kifejezést, általában csak a méhünkre gondol. Az 560 őshonos, vadon élő méhfaj létezése, amely, ellentétben a mézelő méhek államaival, többnyire magányosan él, sok ember számára ismeretlen. Sajnos a tudatlanság nem véd meg a kihalástól. A…..
A vadon élő méhek természetes szabályozási mechanizmusok (éghajlat, paraziták, betegségek, élelmiszer-ellátás) a populáció mérete korlátozott. A méhész munkája révén a méhész nagymértékben függetlenné vált ezektől a természetes tényezőktől (fészkelőhely, táplálkozás, betegségek és paraziták elleni…..
maray Gyönyörű képek a nap 2019.02.22 10:56:40
Minden kép egy kis mestermű önmagában. Nagyon boldog leszel, és sokáig emlékezni fogsz ezekre a képekre...
Méhek (Méhek védekezése-wikipedia) nem csak szép élőlények, amelyek emellett termelnek finom méz. Mert rendkívül fontos szerepük van az ökoszisztémánkban. Beporzóként jelentős mértékben felelősek a növényvilág megőrzéséért és szaporodásáért. Végtére is, a német méhészeti Szövetség szerint, mintegy…..
Az Év rovara idén a földi poszméh. A cikk szerzői közt van három múzeumi munkatárs is, akik a Magyar Rovartani Társaság tagjai is egyben. Ez a cikk az eredeti szöveg (rovarok.blog.hu) szószerinti átemelése. Szerzők: Vas Zoltán, Kovács-Hostyánszki Anikó, Sárospataki Miklós, Merkl Ottó A 2014. év…..
Maray 2019.02.22 10:49:45
A magas nyereség elérése érdekében a modern mezőgazdaságban különféle vegyi növényvédő szereket használnak. Számos tanulmány azt sugallja, hogy ezek a spray-k veszélyeztetik a biológiai sokféleséget a földeken és a folyosókon. A rovarirtók megmérgezik a vizeinket, károsítják a rovarokat, mint…..