Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rizsak

36 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hosszú volt az 5 hónap, leginkább az egyedüllét miatt. Nagyon sok élmény ért, pozitívak, negatívak egyaránt. Nem kímélt az út, kaptam elég sokfajta megpróbáltatást és megoldásra váró feladatot, igazán nem unatkoztam. A blogot visszanézve és az ismerősök napi büszkélkedő üzeneteiből következtetek…..
Még vicceltem is vele, hogy Kína után tuti a saját országomba sem engednek majd be, de nem gondoltam volna, hogy ez be is következik. Az élet és az út úgy tűnik az utazással járó összes kellemetlenséget és kínt rámrótta és utoljára sem kímélt. Épp hazafele tartottam volna és az utazás előtt 1 nappal…..
  Egy hetes melbourne-I tartózkodás után érkeztem az auszrál nagyvárosba, így ideérkezés előtt már belekóstolhattam kicsit az ausztrál életbe. Sydney sokkal pezsgőbb, nyüzsgőbb képet mutatott Melbourne-től. Hét napot (2019. június 14-20.), de az utazás miatt tulajdonképpen csak öt egész napot…..
Kevés dolog volt az életemben, amin annyit agyaltam és amit annyit számoltam, mint az ausztráliai utam. Régi vágyam volt, hogy eljussak a kontinensre, de hát sokan vannak ezzel így. Négy és fél hónapja az egész utam alatt többször előkerül a téma, de abszúrdnak tűnt, elhessegettem. Már Baliról…..
PHUKET, THAIFÖLD (7 nap, 6 éj) Érkezés: repülővel Siem Reapból, Kambodzsából, AirAsia   94,50USD=27.215Ft (20 kg-os feladott poggyász +23 dollár volt) 8:30 Siem Reap International Airport REP - 10:00 Phuketi nemzetközi repülőtér HKT (utazási idő: 1 ó 30 perc) A Phuket International Airportra…..
  Öt éjszakára, hat napra érkeztem a kambodzsai Siem Reapbe 2019. május 26-31. között, egyértelműen az Angor Wat miatt.  Érkezés: repülővel Mianmarból, Yangonból, AirAsia 130,84 amerikai dollar=kb.37.700Ft, (a 20kg-os feladott poggyász 36 amerikai dollár=10.400Ft), utazási idő: 5óra 30 perc az…..
    MIANMAR (BURMA)  Mianmar, ismertebb történelmi nevén Burma 1948-ban vált függetlenné és 1962-től katonai junta vezette az országot. Ebben az országban rettentő hosszan,több mint 50 évig katonai diktatúra uralkodott. 1962-ben katonai puccsal került egy őrült tábornok, Ne Win kezébe a hatalom,…..
Érkezés: repülővel Szöulból, AirAsia    (147300 KRW=36.044Ft, 20kg-os feladott poggyászal) Seoul (Dél-Korea), Incheon International Airport 9:45 – 16:15  Kuala Lumpur. (-1 óra a két ország közötti időeltolódás, így a menetidő  volt) Nem kértem a repjegyvásárláskor főtt kaját, lehet érdemes lett…..
A Fülöp-szigetek Palawan szigete után Coron felé vettem az irányt. El Nidoról hajóval mentem Coronba. Figyelem, itt csak 2 járat van egy nap!: 8:20, 13:00. Visszafele is (Coron-Palawan, El Nido) 8:20 és 13:00. Egy út ára: 1760 PHP (9800Ft) és kb. 3 óra az út. Ez az út is “tök jól” indult. A…..
A Fülöp-szigetek kisebb-nagyobb szigetekből áll. Én Palawan és Coron szigeteket látogattam meg. Palawanon Puerto Princesa-ba, Port Bartonba és El Nidoba látogattam el. Palawanon környezetvédelmi adót kell fizetni (egyszeri) és a szállásokon is pluszba adóztam. PUERTO PRINCESA: Érkezés: repülővel,…..
  FÜLÖP-SZIGETEK: Érkezés: repülővel Hongkongból, Cebu Pacific Air, 753 HKD (27.510Ft, egy 20 kg-os feladott poggyásszal) Hong Kong (International Airport Terminal 1) 9:55 – Manila (Ninoy Aquino International Airport Terminal 3)  12:10 (2óra 15 perc) Életem első igazi fehér homokos tengerpartja…..
Hongkong (Hong Kong) 263 szigetből álló városállam Kína területén, de külön közigazgatási terület. Négy régióból áll, magából Hongkong szigetéből, a Kaulun-félszigetből (Kowloon), számos környező kis szigetből és az úgynevezett Új Területekből áll. Hongkong ma egyike a világ vezető pénzügyi…..
Szöul (Seoul) Érkezés: repülővel Oszakából, Japánból (13.300JPY=34.800Ft egy 15kg-os feladott poggyásszal) Osaka, Kansai International Airport 11:10 – Seoul, Incheon 13:10 T’way Airlines  (2 óra) Bejutás a reptérről: Az oszakai szállásomtól (Very Hostel Namba) 700m-re volt a vonatos JR Namba…..
Nem tagadom, ez volt a kedvenc helyem Vietnámban. Bakancslistás túra volt. Halong Bay 1 napos szervezett túra (40 dollár = 11.600Ft) Ha Long Bay vagy Halong Bay? Írják egybe is, külön is. Hanoiból induló túrára fizettem be, reggel 9:00-kor indultunk. Biztos meg lehettet volna oldani olcsóbban, ha…..
Összegyűjtöttem pár gondolatot, amit a kéthetes Japán tartózkodásom alatt tapasztaltam. Én ezeket a dolgokat találtam érdekesnek, egyedülállónak, japánosnak: Fura italok, fura automaták Ennek legtöbbje üveges kávé vagy üdítő, de láttam többfajta fagyiautomatát is. A különleges italokból próbáltam…..
rizsak 2019.05.11 02:57:22
@lujo1111: Képzeld, ezek voltak a legtisztább szállásaim. Nem lehet cipőben bemenni, kint le kell rakni, így sosem volt lábszag :-) Nagyon-nagyon tiszták, bár ezt az összes japán hostelre elmondhatom, amiben megfordultam a 2 hét alatt. Egy kapszula volt, amit nagyon szűknek és zártnak éreztem, de ott meg megfordultam, hogy kifele legyen a fejem a lyuk felé :-) Nagyon élveztem. Érdemes kipróbálni őket, különleges élmény.
rizsak 2019.05.11 02:59:55
@BelaVak: Ezek bizony közösek voltak. :-) És ilyen tároló volt a boltnál, a postán és a szállásomon is. Ha esett az eső, a szálláson felvettük, majd ha már elállt, a boltnál letettük. Ha újra esett, felvettünk megint egy másikat egy ilyen közös tárolóban és máshol letettük. Ami nincs lezárva az közös, a lezártak privátak. De itt senkinek nem fordul meg a fejében, hogy ellopjon egyet! Tök jó! :-D
rizsak 2019.05.11 03:00:43
@Helyszíni zsemle: :-) Nem találtam őket sajnos :-(.
Vietnám 2. legnagyobb városa, 7 millió lakossal. Amikor a Jetstarnál vettem a repjegyet, akadt nagyon a net a szálláson és valami ötödszöri próbálkozásra sikerült csak megvennem. Gyorsan kifotóztam a foglalási számom és a sikeres vásárlást (ezt mindig kiszoktam screenshootolni biztonságból arra az…..
Ho Chi Minh, Ho Si Minh vagy Saigon? – vietnámiul Ho Chi Minh, magyarul Ho Si Minh, régi nevén Saigon. Az egyik túravezető azt mondta a Ho Chi Minh és a Saigon is helyes, ne szégyelljük a Saigont használni. Az idősebbek a Ho Chi Minh-t például nem is nagyon használják. 1976-ban változtatták a város…..
Érkezés: busszal (Nha Trang – Vung Tau), Ngoc Phat busztársasággal  (indulás: 20:00, érkezés: kb. 4:30) Ár:230.000VDN (kb. 2.800Ft) Menetidő: kb. 9 óra (lett volna) Hossz: 400km A Nha Trang-i központi buszmegállóból indult a busz, este 20:00-kor. Mivel online nem lehetett megvenni a jegyet, ki…..
Hirosimába sokszor átszállós (3x-4x) kb. 4500 jenes vonattal akartam menni, de 5-5 és fél órás út let volna és nagyon kicsi, valahol 2 perces átszállási időkkel. Ez utóbbi volt a nagy probléma, az 5 óra nem érdekelt. De biztos voltam benne, hogy a csomagokkal és az ismeretlen helen nem menne a 2…..
OSZAKA Egy régi kedves kolléganőm egy Himeji nevű japán kisvárosban lakik már évek óta, itt élnek és dolgoznak a férjével. Meghívásukra érkeztem a környékre. Nagyon örültem a találkozónak, mert végre, hosszú idő után volt társaságom,  sőt ők még el is kalauzoltak a városokban, japán szakosként…..
Nem sikerült persze előre megtervezni a Japánban való tartózkodásomat, ráadásul jött egy 10(!!!) napos ünnep, szóval szállást, busz- vagy shinkanzen jegyet alig vagy nem is lehetett foglalni. Ennek súlyos jen-ekben,illetve forintokban mértem a következményét. De az a jó nektek, hogy az összes…..
rizsak 2019.05.04 15:33:39
@motoroskonyhaja: Nagyon szépen köszönöm a visszajelzésed!
Igen, úgy tűnik, sok közös van bennünk: motor, életre szóló élmények, Japán :-)))). Azóta a Shinkanzen is összejött, Hirosimába ma azal hasítottam le. :-)
rizsak 2019.05.04 15:34:21
@slowMotion: Akkor lehet csak az ünnep miatt. Szerencséd volt! Biztos élvezetesebb volt, embertömeg nélkül. De nekem így is minden nagyon tetszett.
Túracipőt vigyetek! És egész napos sétára számítsatok! Nara 38 km-re van Kiotótól. Volt egy òrás az út biztosan. Metróval, majd vonatokkal közelítettem meg az objektumot. (alul részletesen) Az őzlesre gyalog indultam, de ment volna mindenféle busz is a Nara Parkba. Rögtön kb.500m-re az állomàstól…..
  A császári palotát már Tokióban sem sikerült megnéznem, épp zárva volt valami rendezvény miatt. Bejártam az egész kertjét, majd kívülről több kilométert gyalogoltam a bejáratot keresve, közben elered az eső. Feladom, hazaindulok. Hazafele megvan a bejárat, de zárva. Elment vele egy fél napom,…..
Az első mindekinek meghatározó, mindenben. Nekem is ilyen volt az első, IGAZI sushim, a sushi hazájában, Japánban. Egyik este a szállásunkhoz közel, osztrák szobatársammal elmentünk sushizni egy nem drága helyre. Egy Miso leves és rákos makikat ettem,zöld teát ittam 860jen (kb. 2600Ft) volt.…..
  Érkezés a Fülöp-szigetekről: Április 23. 19:40 – 21:10 (1óra 30 perc, Air Asia) Puerto Princessa-Manila 4352PHP = 23.900Ft (ebben már benne a +  430PHP, a 20kg-os feladott poggyász) Április 24. 00:40 Manila- 6:10 Tokio, Narrita (Jetstar) (4óra 30 perc, az időeltolódás miatt) Indulásom előtt…..