Regisztráció Blogot indítok
Adatok
langalétikus (törölt)

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar politikai életből eleddig hiányzó, a német zöldek klasszikus szlogenjét - nem jobbra, nem balra, hanem előre - követő, "harmadik erőnek" szánt ökopolitikai alternatíva megfogalmazását tűzte ki célul a környezetvédő, szociális és jogvédő civil szervezetek…..
langalétikus (törölt) 2008.07.01 17:15:33
Devil Inside:


Kéne...kéne...kéne… Persze,

Viszont igazad van: van internet. A faluban is sőt még sulinet is van, ha legalább egy iskolát fenn tud tartani az önkormányzat.

Tudod-e, hogy országszerte miért vonják össze az iskolákat? Mert nincs egy kanyi vasuk se fenntartani. Akkor nyilván azt is tudod, hogy nem azért nincsen 16 gyermek 1 osztályba mert 32-őt akarnak tanítani, hanem mert nincs pénz több tanári / tanítói státuszra. Tehát az ügy első része (míg pénz nem lesz ) elrendezve. Természetesen igazad van: a tanító tanítaná, a tanártól kellene tanulnia. Azonban a mai világban nem tudom észre vetted-e, de nincsenek Öveges professzorok, nincsenek stabil határozott és karakteres pedagógusok, csak kevesen. Tisztelet a kivételnek.
Jaj még valami hátrányos helyzetű térségekben, (mer tudom miről is van szó) lecsökkenteném 8-ra a számot, ugyanis ennyire foglalkozásigényesek a gyerekek: ott iszonyattal több a munka – ott a pedagógusnak külön erre a célra – a felemelésre kialakított technikák is kellenek.

Nyilván nem tanítasz így nem igen tudod, hogy mit jelent a gyerekek számára az érdekesség. Ha valamit komputeren csinálsz, a kicsik a nagyok egyaránt odafigyelnek. Pl. egy 3D-s NASA World Wind + Google Earth -el földrajzot, társadalomismeretet, gazdasági ismereteket, politikát, világszemléletet lehet tanítani, (De Pl van digitális elektronmikroszkóp
Azzal meg egy rakás más programmal meg biológiát, matematikát, fizikát lehet tanítani.
Ráadásul nemsokára kialakulnak azok az óriási archívumok, amelyek az oktatást segítő anyagokat tárolják. ?). Aztán meg ha Pl Délután netán szabad foglalkozás van a táblán bekapcsolsz nekik egy mesét, vagy összeülteted és valamelyik gyerek közösségi portálon együtt babrálhatnak felügyelet alatt, Vagy netán meglátogatnak egy virtuális múzeumot: Az Eifelt – netán az Ermitázst Péterváron? Vagy menjenek Londonba a természettudományi múzeumba?

Nagyjából ez a véleményem a digitális táblás megjegyzésedről.

De még ráteszek egy lapáttal:

Nyilván ha utazni akarsz, inkább gyalog mész a világ másikfelére, mert akkor nem kell Boeing-se (mert végül is attól sem leszünk okosabbak, ha gyorsabban jutunk oda. / hülyébbek se. Elképzelhető, hogy otthon nem feketefehér TV-d van hanem valami wide LCD? Netán a EB- is azon nézted? Minek? Attól nem lesz jobb a műsor. Legalábbis a te állításod szerint. 

Na de hagyjuk nem is fontos – úgyse mernéd bevallani, hogy tényleg feketefehér tv-n nézted. Miközben interneted van .