Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chrystal71

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Különösen fontos könyvet írt meg Pfliegel Dóra arról, miként éli meg egy nő a szerelmet, az anyaságot, és a mind monotonabbá váló szürke hétköznapok taposómalmát, miközben a lelke még kívánná azokat a kalandokat, amelyeket a házasság és a gyereknevelés csapdája már teljesen kizárt a nő életteréből.…..
Chrystal71 2019.03.22 10:16:08
A könyv valójában nem magáról a házasság átalakulásáról szólt szerintem, hanem az eltávolodáson, majd a természetszerűen bekövetkező megcsaláson (és annak testi-lelki következményein) keresztül teszi láthatóvá azt, ami a házasságok nagyon nagy többségében sajnos bekövetkezik. Rávilágít jól arra, hogy a nagy szerelem kevés ahhoz, hogy két ember egy életen át tudjon egy úton haladni. Megmutatja , hogy a házasságok jó részében a kényelmetlen beszélgetések nem következnek be, a vágyak, hiányok nem kerülnek kommunikálásra, a fizikai eltávolodás lelki eltávolodást is eredményez, és két egymást valaha szerető ember szinte vadidegenné is válhat egymás szemében. Azonosulni a főhőssel nyilván az tud, aki valamilyen szinten érintett volt, kérdés, ki hogyan került ki egy ilyen helyzetből, ez egy lehetséges út. Sajnos gyakoribb, mint az, hogy két ember között kommunikáció indulna meg. Az is jól átjön ebből a könyvből, hogy mi nők sokkal hamarabb adjuk fel, ha nem találjuk Önmagunkat, ha kényelmetlenné válik egy kapcsolat, akkor igen, elindulunk, és megkeressük, bármi áron. Míg a férfi elvan a langyos vízben is, vagy esetleg lelkiismeretfurdalás nélkül és "diszkréten" megoldja a hiányait, a biztosat sosem adná fel. A gyerekek ebben a történetben "idegesítő" feszültségforrások, ez kissé ronthat a szereplők megítélésén, de bármilyen pejoratív a megfogalmazás velük kapcsolatban, aki nevelt gyereket, nyilván imádta őket akkor is, amikor a világ túlsó oldalára kívánta volna a porontyait, ez itt sincs másképp. Kissé persze a történetben ki van élezve ez a dolog, de az, hogy egy nő, és jórészt a nő az, aki "mindent" feláldoz a gyereknevelés oltárán (főleg egy láthatóan lusta pasas oldalán) az szintén egy általános jelenség, ami sajnos visszaüt, és sokszor ilyen formában. Az alkohol is előkerül, finoman van a történetbe burkolva, de láthatóan mutatja azt a jelenséget, ahogy az alkohol (vagy máshol más drogok) függőségek lassan bekúsznak a családok életébe, előszőr még örömforrásként, majd feszültségoldószerként használva.
A könyvvel egyetlen bajom van, a maga 200 oldalával egy hosszabb blogként megírva is elegendő lenne, nem drága könyvformában regényként, de a témaválasztás aktuális, az érzelmek átérezhetőek, mondom, főleg annak, aki valamilyen szinten már érintett volt.