Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pancelos

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ilyen üzletek anyagi kockázatai jól ismertek. De mi a helyzet a társaságiakkal?Szerző: Laura Richards (szabadúszó bostoni újságíró)..
pancelos 2019.02.20 15:50:46
Régen olvastam ennyire elfogult, szakmailag irreleváns, dilettáns írást. Az MLM üzleti modellje és a piramisjáték közötti párhuzam a hozzáértés teljes hiányára utal.
Mekkora üzleti kockázat lehet egy olyan kereskedelmi modellben, ahol az MLM vállalat vállalja át helyettem a termékfejlesztéstől a kiszolgáláson át a pénzügyi elszámolásig mindent és saját bolt, alkalmazott és tőkeigényes beruházás nélkül juthatok, részesedhetek munkabér helyett a profitból? :D Max nem válik be a termék és nem vásárolok többet. Aki meg százezreket ruház be MLM-be, számoljon a kapzsiság kockázataival. Más dolgokba is fektetnek emberek és belebuktak, ha tönkremegy az éttermem, nem a zöldség beszállítóm a hibás. :D
Tény, hogy okkal nevezik az MLM-et barátság-gyilkos üzletnek, de ezért nem az üzleti modell felelős, hanem mindig maga az ember. Az MLM-et többnyire képzetlen emberek művelik, akik nem rendelkeznek kommunikációs, előadói, vezetői, tréneri képzettséggel, tapasztalattal, iskolázottsággal és ez többnyire rányomja a bélyegét az MLM megítélésére. Mint bármilyen szakmát, ezt is lehet rosszul és jól művelni. Nehogy már Erin Heger, egykori barátnőjével szembeni csalódottsága jellemezzen, minősítsen egy egyébként üzletileg bizonyítottan sikeres üzletágat! :D
Az, hogy valaki több terméket vásárol fel, mint azt a személyes szükségletei indokolják, amiatt nehéz anyagi helyeztbe kerül, ugyanolyan hiba és felelőtlenség, mint ész nélkül felvenni a hiteleket és eladósodni. Senkinek nem tartottak pisztolyt a fejéhez, amikor felelőtlen felelősségvállalásokat tettek.
Az MLM egy olyan üzleti modell, ahogy egy olyan cég osztja meg veled a bevételét, részesedhetsz annak profitjából, aminek sem tulajdonosa, sem befektetője nem vagy. Milliók élvezik ennek előnyeit, meg lehet próbálni Őket meggyőzni arról, hogy az MLM valami ördögtől való dolog. Ezek a sikeres emberek nem azokkal foglalkoznak, akik rosszul végzik, hanem akik sikeresek. Ezen oldal megvilágítása nélkül a cikk torz, valótlan képet mutat.