Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gery Greyhound //

18 bejegyzést írt és 420 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sajnos hivatalosan is megerősítést nyert az a múlt heti értesülés, amely szerint csak júniusban érkezik a várva-várt Sims 3. A hivatalos sajtóközlemény szerint a nemzetközi megjelenés dátuma 2009. június másodika, ekkor jelenik meg PC-re valamint Mac, iPhone, iPod Touch…..
Gery Greyhound // 2009.05.18 12:42:57
@dnowitzki: Szerintem az legfeljebb valami demó CD lehet, de azért érdekelne hogy mi van rajta...

@Starlark: Még mindig üzemel az öreg vas? Örülök neki :))) Az új Simmetria reményeim szerint lesz olyan jó, mint a régi :)
Update #2: Mi lehet annál rosszabb mint tükön ülve várni a Sims 3 megjelenését? Ha megvan, csak nincs időd játszani vele :) Az első fél óra tapasztalatai:- Nagyon jó, hogy szabadon kóricálhatsz a városban, töltögetés nélkül. Bárkihez bekopoghatsz, ismerkedhetsz a belvárosban,…..
Minden bizonnyal sokan emlékeztek a Rossz helyen parkolt, kiszúrták a kerekeit című posztra. Az autó tulajdonosa, Ördög megtisztelt minket válaszával és bár érzek némi sértődöttséget a szavaiban, becsületére váljék, hogy elismeri a felelősségét a szabálytalan parkolás…..
Ez a videó remekül bemutatja, hogy milyen sors várna az Apple mobiljára a tízéves osztálytalálkozón. Szegény iPhone annyival coolabb, mint a többiek, hogy azt az irigy tömeg egyszerűen képtelen kezelni a helyzetet. Annyira át tudom érezni a problémáját!..
Gery Greyhound // 2009.02.12 18:54:30
@rudo: Az összes manapság kapható HTC modell tudja az A2DP szabványt, azaz a sztereó hangtovábbítást Bluetooth-on keresztül. Nekem is ez az egyik ok a sok közül, hogy ne vegyek iPhone-t.
Búcsúzzatok el a nagyitól, mondta az anyám, mert nem éri meg a reggelt. A nagyi akkor már kilencven is elmúlt, hősiesen túlélte a huszadik századot, és mint méltó jutalom, a végére kapott egy rákot. Valami alhasi daganatot, amitől aztán se ülni, se feküdni nem tudott. A szék…..
A szlovák tej kapcsán gyakran felmerül az a vád, hogy a hiperek tönkreteszik a magyar termelőket. Ez azonban nem egészen így van; erről fog szólni ez a poszt.A hiper ugyanúgy viselkedik a piacon, mint kedvenc Mari nénink. Egyrészt vásárlásaival jelen van a termelői-beszállítói…..
Gery Greyhound // 2009.02.05 22:23:22
@arzenik: De az nem kapitalizmus, hogy a szlovák gazda egy egység tejre kap száz pénzegység állami támogatást, a magyar pedig mondjuk huszat és cserébe kétszer magasabb adókat - így drágább a termény, a szállítás, persze hogy a szlovák tej olcsóbb, mivel a szlovák gazda olcsóbban tudja előállítani.

Ha egy megkötözött lábú magyar úszóbajnokot összeeresztik Phelps-szel, az nem verseny, hanem megalázó aljasság.
A bedőlő hitelek jelentős része az egyedül maradt házastársnak okozhat tragédiát. A Zugügyvéd is egyre több ilyen esettel találkozik, volt is már hasonló témájú bejegyzés.  Nem valószínű, hogy a jog ezeket megfelelően tudja majd kezelni, ismerve a közös tulajdon…..
Gery Greyhound // 2009.02.05 08:04:04
@A mosóporos: A lakás nem autó, hogy a negyvenéves már szar :) Én például egy 1926-ban épült társasházban lakom, kicsit beljebb sokkal öregebb épületek is vannak Pesten.

Szóval húsz év múlva egy negyven éves lakás érték, míg ha húsz évet töltesz albiban akkor húsz év után nincs semmid. Tényleg sokkal jobb...
Gery Greyhound // 2009.02.05 08:15:28
@A mosóporos: "hát nézd meg tíz év múlva, mikor mellé épül az M0-ás. "

A belvárosban. Van rá esély :) Ellenben ha az 5-ös metró mellé épül, az dobhat az értékén.
Hát nem megcsinálták, amit terveztem? Annyit beszéltünk mostanában az Apple-netbookról, arról, hogy az Atom processzor vajon mire elég, gondoltam felhekkelek egy OS X-et egy MSI Windre, vagy Asus Eee-re aztán megnézem, hogy mire képes a mostanában már tényleg belépőszintnek…..
Nem tudom, ki hogy van vele, de én gyakran nyomtatok ki ezt-azt internetről, hogy utazás közben, vagy egyéb elektronika nélküli szituációkban tudjak olvasgatni. Azonban az ilyen jellegű nyomtatgatás rendkívül költséges és pazarló tud lenni. Arról nem is beszélve, hogy a…..
Bemutatkozott a Toshiba TG01, a Qualcomm Snapdragon csippel felszerelt érintőkijelzős mobil. Az 1 centiméternél egy paraszhajszállal vékonyabb mobilban 10,41 centiméteres és 800x480 pixeles érintőkijelző mögött HSDPA, GPS, wifi, microSD bővítőhely lapul, valamint egy Windows Mobile…..
A The Sims 2 hivatalos fórumán panaszkodik egy Sims-rajongó, hogy előrendelte a játékot az EA internetes áruházában, meg is kapta a visszaigazoló levelet, amelyben az EA 2009. június 18-át jelölte meg a szállítás dátumaként. Mivel hivatalos megerősítés még nincs ezzel…..
Hóbelevanc Kamerával a moziban 2009.01.13 15:00:00
Ismét keményen lecsapott a rend éber őre Magyarországon, és egy veszedelmes bűnözőt sikerült elfogniuk. Lássuk a hírt:„Az egyik budapesti bevásárlóközpont mozijának szemfüles jegyszedői füleltek le a napokban egy „kalóznőt”, aki videókamerával rögzítette a…..
Gery Greyhound // 2009.01.13 17:13:21
@loggoll:

"igen, sok videót le kellene venni és sok blogot bezárni. "

Így van. Zárják be az összes zenei blogot, amelyik például illegálisan meghallgatható zenéket tesz fel. Hogy aztán miként fogok új zenekarokat megismerni, amelyeknek esetleg később elmegyek a koncertjeikre, az passz, de ha nem akarják hogy megismerjem őket akkor nem muszáj...

De tessék csak keményen fellépni a nem saját zenét használó családi videók és kreatív alkotások ellen is, mert ezek aztán tényleg TRILLIÁRDOS kárt okoznak.

Ne legyen többé rosszpécéjátékok sorozat, hiszen játékról felvételt készíteni sem jogszerű, és úgy egyáltalán az összes blogot amelyiken screenshot, zenés videó, nemsaját fotó, háttér, satöbbi szerepel. Tilcsákbe a zinternetet!
Gery Greyhound // 2009.01.13 17:16:46
@Archenemy: Nálad a pont.

Ha nem lenne warez, és nem juthatnék hozzá az új játékokhoz, akkor nem költenék a gépemre hogy legyen min futtatni őket. Viszont akkor azt a néhányat sem venném meg eredetiben, mert nincs hozzá vas...
Örömmel konstatáltam, hogy a PC Dome webshopban már előrendelhető a Sims 3, és ráadásul igen, magyar nyelven. És hogy fokozzam a pozitív hangulatot: gazdasági válság ide, infláció oda, a játék ára pontosan ugyanannyi, mint több mint négy évvel ezelőtt a Sims 2-é.Eddig az…..
Na mi volt régen a blogban? Úgy van, lövegtoronyjáték, ami valahogy egyszerre lett a KMK legkedveltebb és leggyűlöltebb műfaja. A Viking Defense egy igen tisztességes klón, és bár technikailag nem hoz sok újat (tornyokat telepítünk, rúnákkal tápoljuk őket, újabb tornyokat…..
Gery Greyhound // 2009.01.09 09:21:12
@Andie: nincs is olyan a jobbegérre nálam... Csak zoom, quality, print, meg ilyenek.
Gery Greyhound // 2009.01.09 10:08:09
@KA_Steve: 9-es. Érdekes, hogyha ietab-bal hozom be, úgy tizes, és megy is a játék. Csak tudnám mit keres a firefoxon 9-es, az explorere meg 10-es flashplayer...
Át tudom érezni Viktória problémáját, mert nap mint nap ugyanazon az útvonalon járok én is, mert nem szeretek az Üllői úton tötymörögni a dugóban. Erre eddig jó alternatíva volt a Derkovits Gyula utca - Kőbánya-Kispest - Vak Bottyán utca útvonal, a BKV végállomás porig…..
Gery Greyhound // 2009.01.09 09:18:54
@Secnir: plázát, mert még túl kevés van a városban, szegény lakosságnak nincs hol elvernie a brutális gazdasági növekedés által szerzett hatalmas vagyonát.

Ettől függetlenül a KöKi szétverésével és újjáépítésével maximálisan egyetértek.
Appleblog Mire jó az iWork.com? 2009.01.09 07:51:00
Phil Shiller a Macworld keynote-on hosszasan beszélt az új iWorkről, és annak online összetevőiről, amivel az esemény hatása alatt nemigen fogott meg senkit. Jól van, iWork, ugorjunk, sokan ezt gondoltuk az élő közvetítés alatt. Egyesek már az esemény előtt elkezdtek pusmogni…..
Gery Greyhound // 2009.01.09 09:16:44
@andris|bandis: Értelme lenne, ha olyasmi lenne mint a Google Docs amit én aktívan használok. Az teljesen ingyenes, és a másfél éves doksik is ott vannak a szerveren, bárhonnan elérhetőek és online szerkeszthetőek, tudsz 2 kattintással PDF-et csinálni és hasonlók. Hiába no, a Google az Google, az Apple viszont Apple... :)
Nagy változások lesznek az Apple iTunes nevű zeneboltjában január végétől, és bár ez minket, magyarokat nem nagyon érint (lévén itthonról nem érhető el a webáruház, illetve csak bonyolultan), azért írunk róla, mégiscsak a legális letöltés felé halad a világ, még ha…..
 Végre egy olyan döntés, amikor fenntartások nélkül azonosulni tudok a kormány álláspontjával! Nem mintha nekem annyira hiányzott volna ez az érzés, s most is inkább arról van szó, hogy a kormány döntött aszerint, ahogyan én azt jónak gondoltam, s ahogyan azt már tegnap is…..
A bestoffosdtalicska kategória különleges darabja P. Péter elrontott műalkotása. A maga módján a kord a György megoldás szinte vicces lett volna, de Péter, ismeretlen okból képtelen volt a kordra akárcsak távolról is emlékeztető felületet operálni az ismert kártyakommentátor…..
Néhány százszor már leírtam: Magyarország legnagyobb baja nem a nemzetközi (nem létező) cionista összeesküvés, még csak nem is a cigánybűnözők (létező) sokasága, úgyszintén nem az Európai Unió (különben nagyon is létező) elnyomása, hanem két dolog. Elsősorban az…..
Gery Greyhound // 2009.01.08 08:06:34
No ez a "Gáz van: nincs gáz" cím a legnagyobb közhely lett már az utóbbi napokban (a Görényluk a harmadik az RSS-olvasómban levő oldalak közül ahol szóról-szóra látom úgy, hogy a Bombagyárat nem számoltam bele, mert az gondolom ugyanez a poszt), az ilyen című írások legjobbika ez. Legalábbis a fele, az első felével teljesen egyetértek. Egyik nagyhatalom seggét sem érdemes nyalni, mert a nagyhatalom természeténél fogva olyan, hogy leszarja a kicsit ha épp neki nagyobb baja van.

Ami a csúcs ebben az egész ügyben, az továbbra is a Gyurcsány-blog, ajánlom a tegnapi bejegyzést:

"Évekkel ezelőtt sokat vitatkoztunk arról, hogy kell-e nekünk ennyi tartaléktároló. A jelenlegi ellenzék nem támogatta a kormányt, hogy tározókat építsünk, és annak költségeit megjelenítsük az árakban is. Ma már világos, hogy miért kellett tározókat építeni. Fogyasztásunkhoz viszonyítva több tartalékunk van, mint például Németországnak, és ez is segít abban, hogy eddig sikerült elkerülni azt, hogy a lakosság bármit is megérezzen a gázszállítás leállításából. Helyesen, felelősen viselkedett a kormány, jól védte a nemzeti érdeket. De ebben az esetben is kiderült, hogy aki csak rövidtávra gondol, az nem egyszer árt hazájának. Ami ma népszerű, az holnap önveszélyes lehet. Ma újabb korlátozásokról kellett dönteni, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy a családok, a hétköznapi élet ebből lehetőleg minél kevesebbet érezzen meg.

Na, gyerünk, Barátaim, tegyük a dolgunkat!"

UN-DO-RÍ-TÓ hogy ebből is politikai előnyt próbál kovácsolni a mi ferencünk, most ő a jóságos, a nemzeti érdekeket védő (az nem náci?) előrelátó bölcs miniszterelnök, látjátok feleim, ha a Fidesz lenne kormányon, akkor most meg lennétek fagyva. Kifordul a belem ettől. Amikor hat év elkúrt kormányzása plusz világgazdasági válság által közösen legyengített gazdaságú országot ér el ez a gázhelyzet, akkor kurvára nem az az a nagy dolog, ha pár nappal tovább elég a tartalékunk és ennyivel később fagyunk meg, hanem hogy egy romjaiban heverő gazdaságba belerúg mégegyet ez a dolog. Normál esetben nem lenne annyira fájdalmas, ha egy hétre vagy kettőre leállnak a gyárak. És innen következik az, hogy kurvára leszarja a gáztározót, akinek a hat év, a válság, vagy épp a gázvita vette el a munkahelyét, és jövőre nem fogja tudni kifizetni a gázszámlát.

Viszont Szerbiára nem általánosítanék a magyarverés miatt, és azt elég erős kijelenteni, hogy második világháborús bűneik miatt ne kapjanak gázt. A Blahán is volt már magyarverés és késelés, sőt, az Astoriánál gumilövedék meg vipera is, ennyi erővel a VI-VII kerületek se kapjanak gázt? Szerbiában most nem csak az a néhány tucat magyarverő és nem is a politikai elit fagyoskodik, hanem többmillió átlagember (köztük nem kevés honfitárs) akik sem a világháborúról sem a magyarverésekről nem tehetnek. Ha technikailag lehetséges és bírja az infrastruktúra, igenis kötelességünk segíteni rajtuk (az más kérdés, hogyha tényleg az van hogy szűkebb a cső mint amennyi mennyiséget ki kellene ereszteni a tározóból, és ezért is van az ipari gázkorlátozás, akkor sajnos nem tudunk adni) de elvből megtagadni a dolgot anélkül hogy megvizsgálnánk a lehetőségeinket, ostobaság. Ez a kis segítség lehet, hogy "behozza az árát", mert nem fogja elfelejteni a szerb nép ha 15 helyett 21 fok van a hálószobában és ez a Magyaroknak köszönhető.
  Az eddigi eredmények: 198 válasz                                                                        …..
  A NAVA meghosszabbította az eredetileg december végéig meghirdet akcióját, így januárban is ingyen nézhetjük az erre a célra létrehozott weboldalon elhelyezett magyar filmeket. Ha ezzel nem elégednénk meg, akkor egy ingyenes regisztráció után hozzáférhetünk az archívum…..
Gery Greyhound // 2009.01.07 11:20:55
A SnootySims szerkesztői a hivatalos oldalon megtalálható The Sims 3 képernyőképen látható helyszíneket megpróbálták rekonstruálni a második részben, hogy egy-egy azonos módon berendezett szoba, illetve terep segítségével összehasonlítható legyen a két játék grafikai…..
Gery Greyhound // 2009.01.07 11:19:01
@Pusztika: a hivatalos oldalon már előrendelhető, Magyarországon még nem láttam. De leghamarabb minden bizonnyal torrentre kerül fel, úgyhogy szerintem bárhol is rendeled elő a játékot, érdemes figyelni a nagyobb nemzetközi torrentoldalakat (The Pirate Bay, Isohunt) mert ha minden igaz, Ausztráliába például egy héttel korábban érkezik mint Európába, és valószínűleg onnan majd feldobja valaki a netre.
Simmetria - Sims 3 Újévi morzsák 2009.01.07 09:45:00
Kicsit megkésve, de boldog új évet mindenkinek! Remélem, ezalatt az egy hét alatt mindenkinek sikerült magához térnie a szilveszteri mulatozásból - hja, már egy hét eltelt ebből az évből, és milyen hamar el fog menni az a mindössze 43 nap, amely még hátravan a Sims 3…..