Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mai-chan

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Frosty the Snowman című klasszikus rajzfilm idén is látható lesz a CBS műsorán, a vidám, táncos hóember állítólag nagy kedvence az amerikai gyerekeknek. Nu, hogy ne csak ők örüljenek, Neil Patrick Harris, az Így jártam anyátokkal egyik főszereplője a hangját kölcsönözte a…..
Andie beküldését kiteszem, mert tényleg jó, de azt hiszem, a Hunglish korpuszra is lassan vadászati tilalmat kellene bejelenteni:A Hunglish korpusz szerintem igazán jó lelőhelye a leiterjakaboknak. Most ezt találtam:Levettem a kesztyűt és keményen odavágom a labdát!The gloves are off,…..
Mai-chan 2009.02.09 09:10:39
@Rotor: Nem szeretnék beállni azok sorába, akik a partvonalról osztják az ívet, akár értenek hozzá, akár nem, és ezért gyorsan leszögezném, hogy világosan látszik az igyekezet és a munka a Hunglish terén, és bizony, segített már ki engem is (például EU-s szövegezések fordításánál).
Mindazonáltal az én tapasztalatom mindenféle nagyobb adathalmaz kezelésével az, hogy 1. az egész értékét nagyon el tudja csúfítani meglehetősen kevés hiba (lásd 1 hordó pezsgő + 1 kanál szennyvíz = 1 hordó szennyvíz), illetve 2. irtózatos munka utólag kivenni a szemetet belőle, sokkal egyszerűbb eleve nem belerakni.

Más szavakkal, én inkább érte haragszom, mint ellene... :-))

Egyébként pedig az én másik tapasztalatom az, hogy ha híresek is vagyunk (mint nemzet) arról, hogy két óráig magyarázzuk, miért nem kezdünk el egy ötperces munkát, ha már van valami, ahhoz sokan szívesen hozzátesznek. Miért nem kérdezitek körbe a fordítóirodákat, hogy nincs-e náluk a nemes ügy érdekében néhány millió leütésnyi fordítás (nálunk éppen van, ha nagyon kell)? Nyugodtan igyekezhetnek egy kicsit, mára mindenki, aki fordít, üzemszerűen használja a Hunglisht... :-)
Mai-chan 2009.02.09 09:18:48
@Komavary: Nem Jamagata, akármit is jelentsen... :-)

Az én fő problémám a magyar-japán szótárral az, hogy én bizony nem tudok senkiről, aki azon javítana... :-)

De hogy ne pofázzak a levegőbe, fogtam egy e-mailt, amit öt perce kaptam, és az első négy szót belőle beleírtam. Az egyik (szeva) a fasorban sincs, jó, ez japános idióma, de mondjuk a következőnél ez a találat:

naijó: alárendelt; tárgy; téma; anyag; dolog; kérdés; lényeg; tartalom; ügy; váladék; birtok; vagyon; veleje vminek; vminek a veleje; gépelem; napi munkaterv; osztag; részletezés; értelem; fontosság

Szó se róla, szerepel benne a helyes megfejtés (tartalom), de talán nem kell különösebben magyaráznom, hogy az adott szó nem jelent "alárendeltet" (subject), se napi munkatervet, se osztagot, se fontosságot...

És a tisztesség kedvéért, igen, a következő kettő próba eredménye akár el is fogadható.
A legforgalmasabb sinkanzenvonal meghosszabbítását, új vonatok (E5-ös sorozat) beállítását és új csúcssebességet jelentett be a japán vasút. Új dizájnnal is kiemelik a sinkanzenek (a japán igen nagy sebességű vonatok) legújabb, E5-ös sorozatát. A hosszú orrú motorvonatokat…..
Mai-chan 2009.02.09 07:14:02
@iii: Japánban nem minden gyárban van Suzuki-stílus, hanem a Suzukihoz hasonlókban. A Suzuki kb. Japán LEGUTOLSÓ autógyára, olyan is. Vannak teljesen normális cégek (és egyre több), például a Denso, amelyiknek szintén van Magyarországon gyára, és érdekes módon ott nem bánnak állat módjára a gyarmati munkással (mert nem tekintik annak). Nem egy japánt ismerek, aki konkrétan szégyelli azt, amit a Suzuki művel.
Egy DVD, 100 dollár - ennyi az EdgeSounds Pipe Organja, egy hetvenes években épített német templomi orgona mintavett verziója. 4,2 gigabájt hangmintával van tele a lemez, 24/96-on véve, húsz bankba rendezve. Kontakt2 és Giga formátumokba szervezték, és itt a weboldala...
Mai-chan 2009.01.19 03:34:04
@csati: Melyik magyarok? Mert ez:
www.inspiredacoustics.com/content.php?a=shop
nem 1500 dollár, hanem a fele, de nem is a fenti kategória, ez meg 249 dollár: www.orgona.org/
Mai-chan 2009.01.22 03:46:39
@csati: Ja, a Hauptwerk, az igaz... mindazonáltal sikerült jól összehasonlítani az Audi R8-at a Trabanttal... :-)

A Tascam - minden külön bejelentés nélkül - úgy tűnik, felhagy a GigaStudio fejlesztésével és forgalmazásával, legalábbis erre utal az, hogy a cég weblapján a szoftvertermékek kategóriáját kiürítették, és a Gigával kapcsolatos dolgokat áttették a nem forgalmazott eszközök…..