Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Iules

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
           Sárga csekket kapott Toroczkai László. A szeptemberi estén az MTV székház elé tömeget hívó népvezér nevetségesnek tartja, hogy tízmilliót követel tőle a rendőrség. Az abszurd ötleten nem csak Toroczkai, hanem a…..
Iules 2006.12.14 18:38:48
Sziasztok!

Én is politikától függetlenül szeretnék hozzászólni. Egyrészt szerintem elvileg nem zárható ki annak a lehetősége, hogy polgári peres úton követelje a rendőrség vélt vagy valós jussát. Sőt, tulajdonképpen helyes gyakorlat is lenne, mert ez azt jelentené, hogy több pénz marad az államkasszában ( a végén, legalábbis). Ugyanakkor ezzel az esettel az a probléma, hogy

1. szerintem (bár, javítsatok ki, ha tévedek) ez egyáltalán nem általános

2. ha valaki kicsit is ismerős a kártérítési jogban, akkor tudja, hogy ok-okozati összefüggés szükséges a jogellenes cselekmény és a kár között. Namármost, mégha van is vaj Toroczkai füle mögött ebben a kérdésben, de azt azért nehéz lenne ráfogni, hogy mind a 10 millás kárt ő okozta a saját kis kezeivel: ehhez azért kellett az a pár száz (vagy mennyi) másik ember is, akik a kárt ténylegesen okozták. És szerintem itt megszakad az okozati lánc: ugyanis hiába mond T. akármit, ha az az x ember nem tör-zúz, ugyanis (akármilyen debilek is legyenek) nem zombikról, vagy robotokról van szó.

Tehát sztm lehetséges lenne valamennyit T. nyakába varrni, de ez az összeg nagyon-nagyon messze van a 10 millától...
(És akkor még nem is vzsgáltuk a kártérítés többi pozitív és negatív feltételét.)

Ergó ez az egész egy nagy gagyi jogilag. És ezzel szerintem a rendőrség is tisztában van.

Ha pedig ez így van, akkor szerintem a rendőrség politizál, ami nem helyes.