Regisztráció Blogot indítok
Adatok
buyside

14 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
pengő coyote hangover 2011.12.18 23:18:00
A feleségem bátyja mesélte el mi is az. Erős fejfájással ébredünk; bódító-mámoros este volt. A lány még alszik, hozzánk bújva a vállunkon. Iszonyat. Menekülnünk kell, de akkor felébred.  Van egy állat, a coyote, aki képes elrágni saját lábát, csakhogy a csapdából…..
pengő Gyere ide, Takarodj! 2011.12.16 21:55:00
Azért nem jó hírek ezek. - van egy közepesen rossz eladósodottság (70-80%) (+/-) - de van egy eltökélt, 2/3-os kormány, hogy ezt csökkenti.(+) - van egy súlyos euróövezeti helyet, melyben néhány erős ember megpróbál keménykedni, mint a szülő, amikor kifogyott az érvekből.…..
A mai 6 hetes aukción egyetlen ajánlatot sem fogadott el az ÁKK. Vélhetően azért, mert bőven 6% feletti hozamelvárásokat tartalmaztak az ajánlatok.Ez az új típusú aukciós magatartás -korábban az ÁKK nem tekintette feladatának a hozamok alakulását, kibocsátott amennyiért…..
pengő miért nem veszek eurót? 2011.11.11 16:15:00
A rövid távú tőlemozgásokat a piac spekulatív ösztönei irányítják. Jelenleg az a félelem, hogy- leminősítik az országot- Emiatt sok külföldi kötvényalapnak ki kell vonulnia,- Ezek mivel fedezetlen forint pozícióval rendelkezniek egyrészt nyomás alatt tartják az állampapír…..
Miközben a pénzügyi piacok attól hangosak, hogy Magyarország példátlan bizonytalanságba taszítja a bankszektort az előtörlesztés törvénybe iktatásával, egy erkölcstelen és nem piacbarát lépéssel, ami miatt a hitelminősítők az ország leminősítésén dolgoknak (csak az indok…..
A piacok 75 bázispontos kamatemelést áraznak pillanatnyilag az elkövetkező 3-4 hónapra.A külker egyenleg stabil (havi 350-450 euró), 2005-höz képest az export 55%-kal, az import 30%-kal emelkedett, de az egyenleg 2008-ban érte el zérus szintet, azóta trendszerűen emelkedik.Az…..
pengő szociális kérdőív 2011.05.18 12:16:00
A három részre szakadt ország még mindig létezik. Lehet, hogy talán már a honfoglaláskor is így volt,  ennek mély kulturális hagyományai léteznek. Van a nyugati kulturális kör, akik dolgoznak, becsvágyóak és eredményeket érnek el. Ők azok, akik miatt mindenki…..
w Vár állott, most kőhalom 2011.04.03 07:15:00
Ha most vasárnap lennének a választások, a Fidesznek nem lenne kétharmada. Ettől még technikailag, jogilag megvan az, használata legális, még Brüsszel se szólhat be emiatt. De mint Őszöd óta tudjuk (Orbán Viktor szíves közlése), legális és legitim nem ugyanazt jelenti. …..
lássuk mi kell ehhez:(1) megbízhatóság ==> nincs, de értékelés alatt(2) magas kamatok ==> van(3) GDP növekedés, jó foly fiz mérleg ==> van, lehet(4) csökkenő függőség a külső finanszírozóktól ==> nincsTehát: elképzelhető, hogy lemegy 265-re, de hogy ott…..
pengő Kirill 2011.01.25 22:28:00
Meghalt egy régi barátom Moszkvában tegnap. Kirill "vidám és jó volt",  nem tudott valamennyire legalább egy kicsit a szemeivel, vagy a szája szélén nem mosolyogni. Szívélyes és barátságos,  okos és állandóan lelkes ember volt. Kirillel nem voltunk közeli…..
Már korábban kiszámoltam, hogy akkor lenne célszerű maradnom, ha a magánpénztáram hozni tudna kicsivel kevesebb, mint 4%-os hozamot az infáció felett. Hát megnéztem, hogy mit sikerült az elmúlt 10 évben. Ez már elég hosszú idő ahhoz, hogy ne beszélhessünk egyszeri hatásokról,…..
pengő MNB kamatemelés 6% 2011.01.24 15:16:00
És igen és megint!Pedig még a jegybanki szakértő is azt mondta Bécsben, hogy nem kellene kamatot emelni.Dehát a harc legyen harc. Az utolsó töltényig, az ország pedig járulékos veszteség.Nem bánt, csak egyszerűen többet vártam volna.Úgy kell annak, akiben még maradt egy kis…..
Mivel sehol sem találtam normális, egyszerű kalkulátort erre a nem túl bonyolult (de azért összetett) dologra csináltam egy excel kalkulátort. Ezt nem teszem ki, mert nem tudom hogy kell, de ha valaki megírja, hogy- mikor született- mikor kezdett el dolgozni (mióta magánnyp tag).-…..
Látjátok feleim mik vagyunk? Nézzetek rá a statisztikára.Jók a képességeink, nem kiemelkedően jók, van, ahol jobbak, van ahol rosszabb egy kicsit mint az átlag. A természettudományos műveltségünk kiemelkedő és majd mindenkit vernek a képességeink a jelenségek…..
pengő MNB kamatemelés 5.75% 2010.12.20 16:45:00
Először azt gondoltam, nem mondok semmit, csak legyintettem.Ezekről?Valahol mégis annyira szeretném érteni.Elvileg okos, tapasztalt szakértők ülnek a jegybank tanácsban.Elvileg kiszolgálja őket egy igazán okos és tapasztalt szakértő gárda.Gyakorlatilag azonban...Mert mi is az…..
w Davaj csaszi 2010.11.25 00:09:00
Egyszer még választást is lehetett nyerni azzal a csekkel, amin a nyugdíjasoktól állítólag elvett 19 ezer forint szerepelt. Az akkori váltópárt lobogtatta, harsányan hirdetve, hogy ők majd megadják, amit a Fidesz nem - mert amúgy az a pénzt nem elvették, csak nem adták meg az…..
Ha az én fiam hal meg, és elmegyek egy nyilvános eseményre, mondjuk egy zenei díjkiosztó-gálára, és ott a riporter azt kérdezi tőlem, hogy érzem magam a tragédia után, biztos nem kérdezek vissza, hogy mire gondol, de ha mégis, nem válaszolom azt rá, hogy jól. Azt pedig végképp…..
buyside 2009.06.30 14:15:36
Bálint Csaba 2009-es bejegyzésének bővített, aktualizált változata Erről a témáról nem lehet elégszer írni. Ahogy Szarajevóról vagy Srebrenicáról sem. Blogunk több mint hat éves működése során a Horvátországban vagy Boszniában (szerbek és nem szerbek részéről egyaránt) elkövetett bűncselekményekről…..
w Titkos féreg 2009.03.05 04:00:00
Nem fenyegeti veszély azt, ki akkor is óvatos, ha biztonságban van.A Szlovák Információs Szolgálat jelmondataKülönös dolgok történnek Magyarországon, nagyon furcsa dolgok. Találgatásra okot adók.Találgatásnál többre nem adnak okot, tartsuk ezt észben. Sem arra, hogy…..