Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Friendly Fire

9 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elpusztíthatatlan Gyurcsány   Gyurcsány Ferenc politikai karrierje halhatatlan, de miért?   Ezen a héten azt vesszük górcső alá három szemszögből, hogy az ex-miniszterelnök hogyan maradt életben a hazai politikában, és lett újra a legnépszerűbb ellenzéki erő vezetője, miközben a többi pártnál…..
Milyen hatással vannak a választásokra a nyilvános viták, hol tart a vitakultúra hazánkban éskülföldön?Rövid kényszerpihenőből visszatérve ezen a héten ezt a témát vesézzük ki háromszemszögből. Leovolpe: A választások során mindig előkerül a politikusi vita témája Magyarországon. Nemcsoda hiszen a…..
  Vajon a gerrymandering egy antidemokratikus politikai eszköz, vagy csak bizonyos választási rendszerek velejárója?   Ezen a héten ezt a kérdést vizsgáljuk meg hárman, különböző szemszögekből, időnként egymásnak is odaszúrva, hisz erről szól a Friendly Fire.   Dunning-Kruger Érdekes téma,…..
Az álhírek és ferdítések egyre inkább elárasztják a sajtót, de miért és hogyan? Illusztráció: Pexels Ezen a héten témánk a “fake news” jelenség, ezt vizsgáljuk meg most hárman, három szemszögből, három különböző pozícióból a politikai spektrumon.   B.G. Hunt: Az internet elterjedésével szinte…..
Ki tud-e táncolni Orbán Viktor a Weber által küldött ultimátum alól, vagy visszavonulót fúj a hosszú távú stratégia érdekében? A legutóbbi, Brexittel foglalkozó posztunk után ezen a héten hazai vizekre evezve ezt vizsgáljuk meg, hárman, három szemszögből.   Fotó: Árvai…..
Egy hónap, és a britek kilépnek az EU-ból. Vagy mégsem? Most a Brexitet vesszük górcső alá, három nézőpontból.               (Kép: muffin/flickr.com) Van-e létjogosultsága egy második népszavazásnak?   Dunning-Kruger: Van. Igen, az emberek döntöttek. Igen, tiszteletben kell tartani az emberek…..
Fotó: U.S. Department of State (Ron Pryzsucha)/Flickr   Mike Pompeo eljött Budapestre és bejelentette hogy az USA növeli jelenlétét a régióban. A lehetséges következményeket és a vizit okát vesézzük ki három szemszögből.   Leovolpe: Annak tükrében, hogy legutoljára nyolc évvel ezelőtt Hillary…..
B.G. Hunt:   Lehetne mondani hogy klisé az, hogy a “szociális média gyökeresen felforgatta a politikai kommunikációt”, de részben igaz. Részben viszont ősrégi módszereket helyeztek át új alapokra.   Ha Amerikát vesszük alapul, akkor szinte már természetes a fiatalabb képviselőknél, mint…..
Friendly Fire Bemutatkozás 2019.02.12 17:44:40
B.G. Hunt   Az én nevem itt az oldalon B.G. Hunt lesz. Hogy miért? Amikor gondolkoztam a bemutatkozáson és a nicknevemen, akkor próbáltam magamban definiálni hogy kik azok a szerzők akik a politikai nézeteimre hatottak. Az első dolog ami eszembe jutott hogy valójában mindent olvasok, stílustól…..