Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ferenci84

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Először is:Nem nézek le senkit, én is voltam és sajnos sokszor még most is vagyok Balek!(amikor elvesztem a türelmemet, akkor ez sajnos szinte törvényszerűen bekövetkezik, amikor tudatosan kereskedek, szinte soha)Csinálok ehhez egy videót is, de nem akarom feltartani a csevegést...4…..
Sziasztok!Remélem még nem untatok rá a videóimra. :)Már kezd hiányozni az írás, mégha időigényesebb is összehozni egy jó cikket, mint egy videót.Az írás egyfajta gondolat szintetizálás, egy olyan párbeszéd Veletek, amikor szinte érzem,hogy válaszoltok, figyeltek, vagy…..
ferenci84 2008.09.18 02:15:23
Ja, még valami: tölts le egy futures brókertől egy trading szimulátort, nyitsd meg a trading pad-ot akármelyik instrument-nél. Itt látszik, hogy hogyan mozognak az árak, és mitől. NASDAQ-n pl. van 15 lotra eladási ajánlat 1855.25-ön, 10 lotra 1855.50-en, vételi ajánlat 12 lotra 1855.00, stb. A spread 1855.25 és 1855.00 között van. (1 tick=0.25) Ha Elviszik a 15 lotot 1855.25-ön, és még 5-öt akarnak ilyen áron elvinni, akkor följebb megy 1 tickkel az árfolyam. Vagy ha visszavonják az 1855.25-ön eladók az ajánlatukat, és érkezik egy vételi ajánlat erre az árra, akkor is fölfele mozdult az árfolyam.
A gap keletkezésekor pl. nem kell sem eladni, sem venni. Csak annyi, kell, hogy akik ajánlatot tesznek, (érsd: sell limit/buy limit) köetkező nap úgy gondolják, hogy az előző napi árnál alacsonyabb ár felel meg a mostani kondícióknak. Tegyük fel pl. hogy van aki úgy gondolja, hogy venne 1830.25-ön, van aki eladna ugyanezen az áron, van aki venne 4 tickkkel lejjebb, van aki eladna 4 tickkel feljebb. Így a nap elején rögtön van egy eladás 1830.25-ön, és 8 tickes spread, ami, rögtön beszűkül, mert aki extrém áron akar venni vagy eladni, látja, hogy ez nem fog menni, és közelít a normálishoz, és végül megegyeznek.
Tehát azt gondolom, hogy az ár mozgása ténylegesen az érték növekedése/csökkenése, mivel az érték csak attól függ, hogy aki megveszi vagy eladja, az mit gondol reálisnak.
Irreálisnak tarom pl. azt az elképzelést, hogy valaki azért nyitna pozíciót, hogy ezzel az árat valaki pozíciója ellen mozgassa, mert ezzel sok ember véleményét valaminek az értékéről nem változtatja meg. Vagy ha meg is változtatná, azzal, hogy ő kezdeményezi a pozíciót (általában rosszabb áron, mint a nem-kezdeményező fél), az ezzel járó veszteség nem összemérhető az eredményként esetleg létrejövő minimális ármozgással.
Javítsatok ki, ha rosszul látom. Lehet, hogy valaki jobban ismeri, hogy mi mozgatja az árakat.
Halihooo!!!Páran már megrémültek, hogy megszűnt a blog! :)Nem szűnt meg, csak erőt gyűjtöttem.No meg dógozni is kell valamikor...És még a hírlevél kiküldő rendszerünk nem nagyon akar helyreállni már egy hónapja és nem tudok levelet küldeni, ezért most később kapnak…..
Az alábbiakért köszönet KMisi-nek, aki lefordította és begépelte. „Egy ismeretlen szerzo összefoglalója a sikeres tozsdei kereskedové váláshoz vezeto útról. 1. Információt gyujtünk - könyveket veszünk, szemináriumokon veszünk részt, és kutatunk 2. Új tudásunk…..
Idézet Andris kommentjéből:" Az én módszerem az volt, hogy kipróbáltam mások módszerét, minél többet annál jobb. Amikor megtapasztaltam, hogy sorra vesztes stratégiát gyakoroltam, hallottam, hogy milyen stratégiát követnek a kiemelkedő teljesítményű traderek.…..