Regisztráció Blogot indítok
Adatok
45feletti

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor azt mondjuk, hogy önéletrajzírás, nagy százalékban (talán 100-ban?) másik cégnél megpályázandó állásra gondolunk. Pedig előfordulhat, hogy cégen belül szeretnénk pályázni, előrelépni, vagy épp csak megúszni a leépítést, és továbbra is a cégnél maradni. Az önéletrajzunk sajnos vagy szerencsére…..
A probléma napi szintű: munkavállalók rendszeresen panaszkodnak, hogy 40 éves kor felett már nehéz állást találni, 50 felett szinte lehetetlen. Egyénileg szoktam tudni ezt cáfolni, segítséget nyújtani, de rendszerszinten a munkáltatókat kellene meggyőzni. Az alábbi írás a Linkedinen jelent meg,…..
45feletti 2019.01.28 08:31:35
45 feletti nő vagyok. Diploma: pipa (több is,igaz humán terülten doktori címmel), nyelvtudás:pipa (több is, C1 szinten). Vezetői múlt: pipa, 22 év munkaviszony: pipa, (igaz zömében közigazgatás, állami cégek). Aktívan sportolok, háztartást vezetek, pörgök, lépést tartok a Social Mediával, divattal, értek a számítógéphez, 30-35 évesnek néznek stb.
A bérigényem is reális, sőt, sok huszonéves bérigénye sokszor több, mint az enyém. Még van állásom áprilisi, mert megszűnik a cég, ahol dolgozom. Tavaly november óta pályázok, amióta bejelentették, hogy áprilisban vége a dalnak. Sajnos interjúig sem jutok, ha mégis, akkor fiatalabbra gondoltak.
Onnan gondolom, hogy a korommal van gond, hogy ha csak az utolsó 5-10 évet tüntetem fel a CV-mben, ami alapján 28-33 évesnek vagyok kiszámolható, akkor csörög a telefonom. Ha beírom a 22 évet, akkor néma marad. Persze a fifikás HR-es kislány első kérdése a telefonban, hogy hányban végeztem az egyetemen (hisz a Cv-ben nem írok oda dátumot, direkt), amint megmondom, abban a pillanatban bontja a vonalat. Van ahol expressis verbis meg is mondják, hogy nekik ki van adva, hogy 39-ig keressenek munkatársat és én nem férek bele a korlimitbe. Volt, ahol a 28 éves szakmai vezető ( a ki a főnököm lett volna),sikítófrászt kapott a cv-m láttán, mondván neki nem kell tapasztalt. Akik hívnak: bizotsítók, ingatlanos cégek jutalékos "állásra". Oda meg én nem megyek.
45feletti 2019.01.28 12:28:46
@blöff: Így van, 10 évesen már volt számítógépem, 25 évesen már profin kezeltem a wordöt, excelt, ppt-t, outlookot. Most 45 vagyok, így van benne 20 év tapasztalatom. A nyelvet se most kezdtem el tanulni, sőt, kéttannyelvűbe jártam. Nem matuzsálem, aki 40-45 éves, mégis így tekintenek rá a huszonévesek, akik szintén lesznek majd ennyi idősek (ha megélik).