Regisztráció Blogot indítok
Adatok
molnár zsuzsannna

3 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Beváltotta fenyegetését a Kőbányai Önkormányzat. Miután a Hős utca 15-ben élő magántulajdonosok nem fogadták el az önkormányzat által az ingatlanjaikért ajánlott, kétségbeejtően alacsony összegeket, az önkormányzat – ahelyett, hogy konstruktív megoldásokkal állt volna elő (például határozatlan idejű…..
molnár zsuzsannna 2022.06.21 00:19:46
@KovatsL: Kár, hogy most már nem tudja megmutatni, mert mi viszont nem láttunk ilyeneket. Sőt, feltehetően az értékbecslő sem talált: évekkel korábbi VIII. kerületi lakások árából kellett kiindulnia és még azt lefele módosítania, hogy ezt az árat ki tudja hozni.
Rémséges állapotban van/volt ott minden. Ezek a tulajok pedig fizetik a közös költséget, és nem kapnak érte semmit. De mivel szegények, nincs pénzük perelni a társasházat, arról nem is beszélve, hogy annak a lehetséges eredményei is korlátosak.
És hogy milyen emberek élnek ott, milyenek a szomszédaik: bizonyára Ön sem gondolja, hogy a 70 éves néni dolga lett volna a szomszédait megregulázni.
molnár zsuzsannna 2022.06.21 00:21:59
@KovatsL: Az a probléma, hogy nem ők akarták eladni. Lehet, hogy a piacon (most) ennyit adnának érte, de ők nem akarták a piacra vinni a lakásukat. Volt itt számtalan probléma, amit nem egy lakástulaj dolga megoldani. Az önkormányzat, a rendőrség bizony nem volt túl potens itt. Igen, a bent lakó, közös költséget fizető, a lakását rendben tartó tulaj szemszögéből a társasház kezelője, a hatóságok és az önkormányzat volt az, amely nem tett semmit a romlás megakadályozására. És most mégis ők kellene, hogy megigyák a levét.
Ez egy régi, de nagyon beszédes dokumentum. Ez volt talán az első eset, amikor hosszas lobbizás után sikerült elérni (köszönet érte Révész Máriusznak), hogy a kőbányai önkormányzat vezetői leüljenek velünk "tárgyalni", beszélgetni a telepfelszámolásról. Ez még még az előző, 2019. előtti ciklusban -…..
Hőstörténetek Hanyadíziglen? 2021.01.19 01:50:36
Megszületik a gyerek. Szülei nehezen élnek meg, nagyjából fogalmuk sincs, legálisan hogy lehetne emberhez méltó módon megélni. Az ő végzettségükkel nem is lehet. Féllegális-illegális tevékenységekre váltanak tehát. Ez az életmód kockázatos, zaklatott. Aztán börtön. A rokonok is szegények, nem elég…..
Azt mondja az Egyenlő Bánásmód Hatóság döntése, hogy nem kérhetjük számon a Kőbányai Önkormányzaton, hogy a csak a mi fejünkben lévő elképzelések szerint számolja fel a Hős utcai szegregátumot. A mi fejünkben lévő elképzelés, hogy az ott élők ne kerüljenek rosszabb helyzetbe, mint amilyenben most…..